Supermicro a pregătit cel de-al doilea raport despre Centrele de date și Mediu
Conform datelor sondajului, operatorii centrelor de date aduc îmbunătățiri importante prin inițiative ecologice. Cu toate acestea, există încă multe oportunități ratate în ceea ce privește eficiențele centrelor de date. Respondenții au menționat că reutilizează echipamentele existente, precum și că prelungesc cat se poate de mult durata de viața a acestora. Din păcate, echipamentele mai vechi sunt mai puțin eficiente comparativ cu echipamentele mai noi, acestea beneficiind de cele mai noi tehnologii. Ca urmare, întreprinderile care vor adopta noi tehnologii vor fi mai competitive și mai ecologice.
În cadrul sondajului, liderii centrelor de date au fost întrebați despre modul în care măsoară succesul centrelor lor de date. Un mare procent din respondenți raportează că performanța generală a centrelor de date, costul total al proprietății (TCO) și rentabilitatea investițiilor (ROI) sunt indicatorii principali de măsurare a succesului.
În special, aceste domenii nu se concentrează pe reducerea consumului de energie și reducerea impactului asupra mediului. Factorii de succes asociați mai strâns cu centrele de date verzi, cum ar fi eficiența, eficiența utilizării energiei electrice (PUE), ciclurile de viață ale tehnologiei informației (IT) și responsabilitatea socială corporativă (RSC) / costul total pentru mediu (TCE) sunt menționați mai rar drept factori strategici de succes.
Un mod eficient de a crește temperaturile din centrul de date este de a utiliza servere care acceptă răcirea cu aer liber. Rezultatele sondajului Supermicro indică faptul că multe centre de date utilizează această tehnică de proiectare.
Temperaturile serverului de centru de date sunt studiate în acest sondaj ca o măsură a reducerii PUE și de creștere a eficienței energiei verde Astăzi, temperatura medie a centrului de date este cuprinsă între 23 ° C și 24 ° C, în funcție de instalație. Cu toate acestea, aproape o treime dintre respondenții din sondaj (32%) raportează temperaturi de peste 25 ° C, cu o parte (10%) de peste 29 ° C. Tendința cu temperatura centrului de date este clară – crește și va crește și mai mult. Supermicro este de părere că tendința către temperaturi mai ridicate ale centrelor de date verzi va continua.
Densitatea de putere a rack-ului pentru centrele de date este studiată în acest sondaj ca măsură a consolidării eficienței energetice, densitățile mai mari ale rack-ului reprezentând niveluri mai mari de consolidare a serverului. Astăzi, consumul mediu de energie pentru un rack pentru centre de date este de aproximativ 7kW.2. Majoritatea respondenților la sondaj (57%) raportează o densitate de putere a centrului de date de <10kW per rack. În mod separat, 17% dintre respondenți raportează densități de putere> 30kW pe rack, o valoare pe care puține centre de date au luat-o în considerare până de curând.
Ca soluție, compania recomandă utilizarea serverelor cu mai multe noduri pentru a crește densitatea serverului în centrul de date.
Principalele concluzii:
1. 1. În 2019, parteneriatele cu o companie certificată de reciclare electronică au scăzut cu 40%.
2. 2. Deșeurile electronice reprezintă doar 2% din deșeurile solide din SUA și reprezintă un procent foarte mare (70%) de deșeuri periculoase. Cu toate acestea, doar 20% sunt reciclate formal.
3. 3. Una din zece companii dispune în continuare de hardware fără reciclare.
4. 4. Redesignarea serverului pentru a fi modulară permite centrelor de date să actualizeze modulul CPU / DRAM păstrând celelalte componente care nu sunt uzate. Înlocuirea modulelor CPU / DRAM poate reduce costurile de actualizare cu cel puțin 44%.
5. 5. Numărul respondenților au menționat că își reîmprospătează hardware-ul la fiecare patru ani sau mai mult a crescut cu 18% față de 2019.
Supermicro promovează atitudinea sa verde, ca o soluție. Prin utilizarea arhitecturii de server dezagregat, centrele de date se pot actualiza mai rapid, își pot îmbunătăți performanțele, au consum de energie mai mic, și, de asemenea, beneficiază de reducerea de capital și de e-deșeuri.