Intel accelerează dezvoltarea AI la Computex 2024

În timpul discursului său de la Computex din Taiwan, directorul general al Intel, Pat Gelsinger, a subliniat beneficiile standardelor deschise și ale ecosistemului puternic al Intel, care contribuie la accelerarea oportunității IA. Intel revoluționează inovarea în domeniul IA și furnizează tehnologii de generație următoare înainte de termen. În doar șase luni, compania a trecut de la lansarea procesoarelor Intel® Xeon® din generația a 5-a la introducerea membrului inaugural al familiei Xeon 6; de la prezentarea în avanpremieră a acceleratoarelor Gaudi AI la oferirea către clienții din întreprinderi a unui sistem de formare și inferență GenAI (generative AI) rentabil și de înaltă performanță; și de la inaugurarea erei PC-urilor AI cu procesoare Intel® Core™ Ultra în peste 8 milioane de dispozitive la dezvăluirea viitoarei arhitecturi client, care urmează să fie lansată în cursul acestui an.

Dezvoltând acest lucru, Intel accelerează execuția, depășind în același timp limitele inovației și ale vitezei de producție pentru a democratiza inteligența artificială și a cataliza industriile. Cu mai multă putere de procesare, eficiență energetică de ultimă oră și costuri totale de proprietate (TCO) reduse, clienții pot profita acum de oportunitatea sistemului AI complet.

Întreaga platformă și familie de procesoare Xeon 6 este construită special pentru a răspunde acestor provocări, cu SKU-uri E-core (Efficient-core) și P-core (Performance-core), pentru a răspunde unei game largi de cazuri de utilizare și sarcini de lucru, de la AI și alte nevoi de calcul de înaltă performanță la aplicații scalabile cloud-native. Atât E-cores, cât și P-cores sunt construite pe o arhitectură compatibilă, cu un pachet software comun și un ecosistem deschis de furnizori de hardware și software.

Primul dintre procesoarele Xeon 6 care va fi lansat este Intel Xeon 6 E-core (nume de cod Sierra Forest), care este disponibil începând de astăzi. Xeon 6 P-cores (nume de cod Granite Rapids) este așteptat să fie lansat în trimestrul următor.