Clienții sunt preocupați de propriile provocări

Ce își doresc cu adevărat specialiștii în domeniul stocării de date. Rezultatul este aici!

Urmărind acest scop, clienții se găsesc deseori în situația de neinvidiat, în care sunt forțați să accepte compromisuri legate de una sau mai multe caracteristici necesare pentru a-și realiza modelul de afaceri – productivitate, accesibilitate sau preț. Atunci când produsul soluționează majoritatea necesităților și o face la un preț atractiv, clientul devine cu adevărat interesat.

În urma sondajului efectuat de către Forumul Păstrării Corporative a Datelor (the Enterprise Storage Forum) privind cele mai importante probleme referitoare la exploatarea infrastructurii existente de păstrare a datelor, clienții au răspuns în modul următor:

Problema

Rata respondenților

Uzura echipamentului

18%

Capacitate insuficientă

17%

Cost ridicat de exploatare

13%

Probleme de securitate și compatibilitate

13%

Am studiat datele și ne-am pus întrebarea: ”Ne concentrăm atenția asupra acelor probleme care sunt importante pentru client?” Să analizăm detaliat fiecare solicitare a clientului:

Uzura echipamentului

Migrarea datelor – este întotdeauna un proces dificil ce vine cu un risc suplimentar – lucru pe care, la fel ca și echipamentul îmbătrânit, deseori îl uităm. Defectele hardware se prezintă în forma unei curbe Gauss inversate, unele componente se defectează mai repede sau sunt direct defecte la livrare. Apoi sistemul se stabilizează cu o frecvență mică de defecte pentru ani în șir, dar cu timpul frecvența refuzurilor crește semnificativ. În plus, echipamentul în proces de îmbătrânire presupune creșterea cheltuielilor din bugetul IT (și așa redus) pentru înlocuirea echipamentului și departamentele IT sunt nevoite să pregătească din timp procurarea echipamentului nou pentru migrarea datelor fără să fie nevoite să suporte aceste cheltuieli suplimentare. 

Am dori foarte mult să discutăm despre noutățile pe care le pregătim în viitorul apropiat drept răspuns la această provocare, dar până când nu vom face o prezentare oficială a acestora putem spune doar că problema va fi soluționată și costul transferului de date se va reduce considerabil. Rămâneți cu noi!

Capacitate insuficientă

INFINIDAT propune clienților săi un model unic de afacere: ”Povestiți-ne despre necesitățile dumneavoastră de azi și despre planurile dumneavoastră de creștere în viitor”. Noi, din cont propriu, vom crea un sistem perfect pentru creșterea dumneavoastră, iar dumneavoastră va trebui să achitați doar ceea de ce aveți nevoie chiar acum. Când va sosi ziua neagră și cineva va zice: ”Am auitat să-ți spun luna trecută că avem nevoie de 100 TB pentru noul nostru produs și sunt necesare chiar astăzi”, pur și simplu începeți să folosiți volumul disponibil și doar înștiințați-ne despre acest lucru. Prețul este negociat în timpul celei dintâi tranzacții, de aceea nu există nici o surpriză în așteptarea cumpărăturii, furnizării și depozitării – beneficiați de flexibilitatea cloud în centrul dumneavoastră de date!

InfiniBox – reprezintă o arhitectură unică, concepută pentru asigurarea posibilităților maxime în procesul de lucru cu un nivel stabil de productivitate!

Cost ridicat de exploatare

Costul ridicat de exploatare – nu este doar costul pentru energia electrică și răcire necesare pentru funcționarea echipamentului dumneavoastră. Este și timpul și numărul suficient de agajați capabili să asigure o bună desfășurare a procesului de lucru. 

InfiniBox necesită un număr mai mic de angajați permanenți pentru gestionarea petabiților de date (a se vedea studiul Forrester) grație unui nivel înalt de automatizare și autodeservire. În același timp, InfiniBox vă propune până la 4,2 PB (până la comprimarea datelor) într-un singur loc la un consum maxim de doar 8 kWh. Un nivel de EFICIENȚĂ neegalat.

Probleme de securitate și corespundere

Cheltuielile pentru securitate și corespundere pot fi reduse în mai multe moduri, dar ”Regulamentul general privind protecția datelor” (GDPR) / AB375NYDFS, precum și multe alte regulamente privind protecția datelor cu caracter personal majorează riscul apariției unei erori. În același timp, hackerii încearcă zilnic să obțină acces la datele dumneavoastră și timpul este de partea lor.

Riscul crește din ce în ce mai mult, deoarece hackerii devin tot mai iscusiți. Ce poate face departamentul IT pentru susținerea afacerii? 

Răspunsul este foarte simplu: criptarea datelor. Astfel hackerii nu vor mai putea obține acces la datele dumneavoastră. Și încă un amănunt: conform prevederilor articolului 34 GDPR, în caz de sustragere a datelor cu caracter personal, nici nu este necesar să înștiințați despre acest fapt subiectul căruia îi aparțin aceste date!

Deci, ce au toate acestea de a face cu stocarea de date?  

Multe echipamente și soluții de stocare a datelor se bazează în mare măsură pe compresia datelor pentru a compensa cheltuielile pentru hardware-uri costisitoare. Însă criptarea elimină complet posibilitatea comprimării datelor. Iar clienții care au nevoie de criptare, din cauza problemelor de compatibilitate cu standardele, nu o pot face din cauza costului ridicat. InfiniBox este o ofertă unică, deoarece nu contează ce suport de stocare costisitor se va folosi și rămâne rentabilă chiar și în cazul criptării datelor.

Desigur, există o multitudine de probleme pe care le putem soluționa pentru clienții noștri dar de această dată vrem să vă atragem atenția asupra unui studiu efectuat de terți. Vreți să aflați mai multe detalii? Descărcați «Cartea albă» arhitectura păstrării datelor sau apelați-ne. Vă vom demonstra cum o tehnologie inovatoare poate soluționa concomitent o multitudine de probleme.

Despre Eran Brown

Eran Brown – director tehnic al companiei INFINIDAT în regiunea ЕМЕА. Mai bine de 14 ani Eran a fost preocupat de arhitectura centrelor de date la toate nivelele – aplicații, vizualizare, crearea rețelelor și, în primul rând – depozitul de date. Funcțiile pe care le-a ocupat anterior includ: conducerea de vârf a producerii de mărfuri, elaborarea sistemelor și consultarea, colaborare cu alte companii pe diverse verticale (finanțe, petrol și gaze, telecomunicații, software și rețea), precum și suport în planificarea, elaborarea și dezvoltarea unei infrastructuri de proporții pentru sprijinul aplicațiilor pentru afaceri.