Intel Corporation a anunțat în martie 2020 că și-a integrat cu succes motorul fotonic de siliciu de 1

Intel prezintă primul comutator Ethernet optic co-ambalat în industrie

Intel a anunțat că a integrat cu succes motorul fotonic de siliciu de 1,6 Tbps cu comutatorul Ethernet programabil de 12,8 Tbps. Această soluție co-ambalată reunește blocurile tehnologiceesențiale de la Intel și Divizia de rețele Barefoot pentru optică integrată pe un comutator Ethernet.

„Demonstrația noastră optică co-ambalată este primul pas pentru ca I / O optică cu fotonică de siliciu să devină realitate. Împărtășim convingerea industriei că optica co-ambalată oferă avantaje de putere și densitate pentru switch-uri la 25 Tbps și mai mare și, în final, este o tehnologie necesară și care să permită scalabilitatea lățimii de bandă în rețele viitoare. Momentul acestei demonstrații arată că tehnologia este pregătită să sprijine cerințele clienților noștri.
Hong Hou, Intel corporate vice president și general manager Silicon Photonics Products Division

Comutatorul co-ambalat este optimizat pentru centrele de date la scară largă, unde cererea de interconectare rentabilă și lățimea de bandă este nelimitată. În prezent, Intel prezintă clienților această tehnologie.

Comutatoarele din centrul de date din zilele noastre depind de optica conectabilă instalată pe placa frontală a comutatorului, care sunt conectate la porturile de comutare serializer / deserializer (SerDes) folosind o urmă electrică. Dar, pe măsură ce lățimea de bandă a comutatorului de date crește, conectarea SerDes la optică conectabilă electric va fi mai complexă și va necesita mai multă putere. Cu optica co-ambalată, portul optic este plasat lângă comutator în cadrul aceluiași pachet, reducând astfel puterea și permițând scalabilitatea lățimii de bandă a comutatorului.

Această demonstrație reunește cele mai bune tehnologii de comutare Ethernet programabile de la Barefoot Networks și tehnologia fotonică siliconică a Intel. Pachetul de comutatoare integrat din această demonstrație folosește un comutator ASIC Barefoot Tofino ™ 2 programabil P4 co-ambalat cu motoare fotonice cu siliciu de 1,6 Tbps de la divizia de produse Silicon Photonics de la Intel.

Mai multe despre Comutatorul Ethernet Barefoot Networks

Barefoot Tofino 2 este un comutator Ethernet programabil P4, care furnizează până la 12,8 Tbps și este bazat pe Arhitectura de comutare independentă a protocolului (PISA) a companiei. PISA este programat folosind limbajul de programare P4 open source pentru planurile de date. Cu planul de date P4, capacitatea de transmisie a comutatorilor Tofino poate fi adaptată prin intermediul software-ului la noile nevoi din rețea sau la noile protocoale care sunt acceptate de P4. Performanța și programabilitatea Tofino 2 sunt concepute pentru a răspunde nevoilor centrelor de date hiperscale și rețelelor de servicii cloud.

Pentru optica co-ambalată, comutatorul Barefoot Tofino 2 se livrează într-un pachet multi-die care face mai ușor co-pachetul motorului optic și modernizarea SerDes pentru o putere mai mică sau un debit mai mare.

„Pe măsură ce schimbarea scării de cipuri pentru a răspunde cerințelor pentru lățimea de bandă nelimitată în centrele de date crește, nevoia de interconectare economică devine critică”, a spus Ed Doe, vicepreședinte și director general al Diviziei Barefoot. „Am conceput seria noastră de comutatoare Tofino 2 folosind o tehnologie de ultimă oră, care permite flexibilitatea interfeței, făcându-ne mai ușor să ne integrăm și să creăm o soluție co-ambalată scalabilă cu produsele noastre fotonice din siliciu. Acest lucru ne-a împuternicit să oferim o primă soluție din industrie, care va avansa mult viitorul infrastructurii și arhitecturilor centrelor de date. ”

Mai multe despre Silicon Photonics Engine

Platforma de interconectare a fotonicii siliconului dispune de motoare fotonice de 1,6 Tbps realizate ca 4 porturi de interfețe 400GBase-DR4, proiectate și fabricate în platforma de fotonică Intel silicon. Motoarele sunt tablouri modulare de transceiveruri construite în jurul cipurilor fotonice de siliciu integrate cu lasere on-chip și modulatoare și detectoare de mare viteză, reprezentând evoluția platformei fotonice de siliciu care a fost livrată în peste 3 milioane de unități de transceiver 100G conectabile și alimentează Module conectabile 200G și 400G crescând la volum în acest an. Punând în evidență modularitatea și flexibilitatea platformei de comutație co-ambalate dezvoltată de Intel, pachetul de comutate integrat prezintă o combinație de porturi optice co-ambalate și porturi de cupru care susțin placă frontală pentru module optice sau cabluri de cupru.

Ce este Barefoot Networks

Intel a achiziționat rețelele Barefoot în 2019 pentru a accelera livrarea de Ethernet. Barefoot Networks este un lider emergent în siliciul și software-ul pentru switch Ethernet pentru utilizarea în centrul de date, specializat în programabilitatea și flexibilitatea necesară pentru a răspunde performanțelor și nevoilor în continuă schimbare ale cloudului hyperscale. Barefoot le permite proprietarilor de rețele și partenerilor lor de infrastructură să proiecteze, să optimizeze și să inoveze pentru a răspunde cerințelor lor specifice și să obțină un avantaj competitiv. În combinarea limbajului de programare P4 cu comutatoarele programabile rapide, Barefoot a creat, de asemenea, un ecosistem pentru compilatoare, instrumente și programe P4 pentru a face P4 accesibil oricui.

Contactați managerii ASBIS   pentru a obține mai multe informații despre produsele Intel Networking.

>>Sursă