Noile procesoare Intel Core din a 12-a generație

Intel a anunțat procesorul Intel Core din a 12-a generație pentru IoT

Intel a lansat la CES 2022 procesoarele Intel® Core™ din a 12-a generație (cu numele de cod Alder Lake seria S și seria H), prima familie de procesoare îmbunătățită pentru edge ce dispune de o arhitectură hibridă de performanță ce combină Performance-cores și Efficient-cores cu Intel® Thread Director. Îmbunătățite pentru a accelera inovarea aplicațiilor Internet of Things (IoT), noile procesoare oferă clienților din domeniul comerțului cu amănuntul, al producției, al sănătății și al siguranței digitale un număr mai mare de nuclee și capacități avansate de grafică/media/display și AI, precum și o gamă largă de prețuri, performanțe și putere.

“De la permiterea unor experiențe vizuale bogate pentru o varietate de clienți, până la rularea de sarcini de lucru cu criticitate mixtă pe o singură platformă, procesoarele Intel Core din a 12-a generație le permit clienților noștri să facă un pas decisiv spre crearea unei lumi definite de software.” – John Healy, Intel vice președinte Internet of Things Group și general manager al Platform Management and Customer Enablement.

Caracteristici principale: 

Prin combinația dintre noua arhitectură hibridă de performanță Intel și tehnologia de procesare Intel 7, familia de procesoare Intel Core din a 12-a generație oferă caracteristici cheie ce o diferențiază de alte soluții disponibile pentru retail, sănătate, producție și video, inclusiv:

  • Performanță de calcul ridicată și flexibilitate pentru sarcini de lucru IoT mai grele
  • Capabilități accelerate de AI și deep learning fără hardware suplimentar.
  • Fiabilitatea condițiilor de utilizare încorporată
  • Unități de procesare grafică integrate îmbunătățite pentru a suporta afișaje 4K și 8K.
  • Securitate bazată pe hardware pentru a apăra dispozitivele IoT vulnerabile împotriva atacurilor.
  • Un ecosistem puternic și comunități open-source pentru a susține mai multe sisteme de operare, permițând clienților IoT să aleagă sistemele de operare adecvate pentru aplicațiile lor țintă

  Despre Alder Lake seria S: 

Procesoarele desktop Intel Core din a 12-a generație pentru IoT sunt de până la 1,36 ori mai rapide în ceea ce privește performanța single-thread1, de până la 1,35 ori mai rapide în ceea ce privește performanța multithread2, de până la 1,94 ori mai rapide în ceea ce privește performanța grafică3 și de până la 2,81 ori mai rapide în ceea ce privește performanța de inferență de clasificare a imaginilor pe GPU4 în comparație cu procesoarele Intel® Core™ din a 10-a generație. Procesoarele desktop Intel Core din a 12-a generație pentru IoT conțin procesoarele Intel® UHD Graphics 770 conduse de arhitectura Intel® Xe care suportă virtualizarea afișajului și până la patru afișaje independente. Suportul pentru PCIe 5.0/PCIe 4.0 și memorie DDR5/DDR4, combinat cu caracteristicile de securitate și de gestionare și cu activarea AI, ajută la creșterea productivității și alimentează inovația viitoare în aplicațiile IoT. SKU-urile IoT dispun de până la 16 nuclee și 24 de thread-uri la un TDP de 35W până la 65W, capabilități în timp real, disponibilitate pe termen lung și suport software pe termen lung. Aceste procesoare oferă beneficii într-o gamă largă de industrii.

Clienții din retail, domeniul bancar, al ospitalității și al educației vor putea să îmbunătățească convergența sarcinilor de lucru, să valorifice punctele de vânzare și chioșcurile pentru a îmbunătăți experiențele de afișare interactivă.

Clienții din domeniul producției industriale pot profita mai bine de PC-urile industriale, serverele edge, controlerele avansate, sistemele de viziune artificială și platformele de control virtualizate.

Clienții din domeniul asistenței medicale vor putea oferi servicii îmbunătățite de imagistică cu ultrasunete, cărucioare medicale, endoscopie și dispozitive clinice.

Clienții din domeniul siguranței și securității digitale vor putea obține mai multe rezultate din analizele AI, din înregistratoarele video de rețea și video wall-uri.

Despre Alder Lake seria H: 

S-a estimat că procesoarele mobile Intel Core din a 12-a generație pentru IoT sunt de până la 1,04 ori mai rapide în ceea ce privește performanța single-thread5, de până la 1,18 ori mai rapide în ceea ce privește performanța multithread6 și de până la 2,29 ori mai rapide în ceea ce privește performanța grafică7 în comparație cu procesoarele Intel® Core™ din a 11-a generație. Aceste SKU-uri dispun de până la 14 nuclee și 20 de thread-uri la un TDP de 35W până la 45W. Intel anunță, de asemenea, seriile U și P ale procesoarelor Intel Core din a 12-a generație, cu un TDP cuprins între 15W și 28W. Patru conducte de afișare permit implementări complete de video wall-uri cu grafică bogată și imersivă Intel® Iris® Xe, combinate cu activarea AI pentru scenarii de inferență și viziune artificială. aceste procesoare oferă o gamă largă de beneficii în toate industriile, inclusiv: 

Clienții din retail, domeniul bancar, al ospitalității și al educației vor putea îmbunătăți consolidarea volumului de lucru și îmbunătăți experiențele cu ajutorul a patru conducte de afișare pentru pereți video, precum și cu ajutorul tablourilor interactive și al chioșcurilor cu inteligență artificială pentru furnizarea de analize.

Clienții din domeniul producției industriale vor putea să profite mai bine de sistemele de vizionare artificială pentru inspecția pieselor, consolidate cu panouri de interfață om-mașină și PC-uri industriale.

Clienții din domeniul sănătății vor realiza imagistică medicală îmbunătățită în dispozitive cum ar fi ultrasunetele cu inteligență artificială/analitică pentru a ajuta la diagnosticare, telemedicină și robotică.

Clienții din domeniul siguranței și securității digitale vor utiliza viziunea artificială în implementări de vârf, înregistratoare video de rețea cu capacități de inteligență artificială și vor putea valorifica această tehnologie pentru aplicații care includ clădiri inteligente, fabrici inteligente și orașe inteligente.

 

Despre disponibilitate: 

Procesoarele Intel Core din a 12-a generație au deja peste 80 de clienți IoT care participă la programul Intel Early Access Program. Seria S de la Alder Lake este așteptată să fie disponibilă în ianuarie 2022; seria H de la Alder Lake este așteptată să fie disponibilă în aprilie 2022.