Experienţa multimedia redefinită: noua serie Acer Aspire Ethos

        CUMPARATI

 

Manno, 10 mai 2011 – Acer a lansat noua serie de notebook-uri Aspire Ethos, concepută să ofere utilizatorului o nouă experienţă de divertisment şi performanţă crescută. De la un nou look până la experienţa vizuală îmbunătăţită, sistemul nou de sunet şi procesoarele puternice, noua serie Aspire Ethos conferă un nou înţeles conceptului de “home entertainment”. Noua serie de notebookuri oferă o imagine spectaculoasă, ca de cinema, pe ecranele CineCrystal Full HD şi HD, fiind echipată cu soluţii HD avansate de grafică, în timp ce suportul pentru DirectX® 11 garantează o calitatea superioară a imaginii şi o performanţă crescută pentru gaming. Disponibilitatea la ASBIS Romania va fi comunicata ulterior. 

Noile notebookuri Aspire Ethos au un sistem de sound care aduce o performanţă audio superioară, în timp ce soluţiile profesioniste Dolby® Home Theater® v4 maximizează volumul pentru a crea efectul de home theater surround sound. Aspire Ethos 8951G este dotat cu Acer CineSurround cu cinci boxe Dolby încorporate şi subwoofer Acer Tuba CineBass, care suportă efecte de frecvenţă joasă şi o experienţă audio nouă. Aspire Ethos 5951G este echipat cu True5.1-channel surround sound, două boxe stereo încorporate şi booster Acer Tuba CineBass, care susţin efecte de frecvenţă joasă, pentru o nouă experienţă.

Aspire Ethos are un touchpad detaşabil care poate funcţiona şi ca MediaRemote, o telecomandă care permite accesarea fişierelor multimedia de la distanţă. De asemenea, un senzor de orientare permite utilizarea touchpad-ului atât în poziţie orizontală, cât şi verticală.

Mai mult, noile notebookuri permit accesarea conţinutului dorit prin clear.fi., sistemul Acer de media sharing. clear.fi este o soluţie care funcţionează fără a avea nevoie de o instalare specială: de îndată ce este activată, detectează toate dispozitivele cu capabilităţi clear.fi conectate la reţeaua wireless din locuinţă, apoi facilitează partajarea întregului conţinut digital stocat pe oricare dintre aceste dispozitive.

Datorită tastei InstantOn Arcade, noile notebookuri Aspire Ethos pot fi bootate rapid, permiţând vizionarea de filme, a fotografiilor şi ascultatul muzicii într-un timp extrem de scurt.

Cu opţiunea Blu-Ray Disc™ sau cu un drive optic DVD utilizatorii pot viziona filmele pe ecranul fără ramă in format 16:9. De asemenea, cu ajutorul conexiunii HDMI®, utilizatorii pot viziona filmele pe ecranele mari ale televizoarelor.

Datorită formatului de 48 cm (18.4”) sau 39.5 cm (15.6”) şi rezoluţiei Full HD (1920×1080)[1] sau HD (1366×768)[2], ecranele fără ramă (frameless), protejate de o sticlă specială, rezistentă la zgârieturi, Corning Gorilla Glass, oferă o experienţă de vizionare pe întreaga suprafaţă a ecranului. Ecranele folosesc tehnologia LED cu iluminare din spate, fără mercur, care nu îmbunătăţeşte doar calitatea imaginii şi vizibilitatea în condiţii de iluminare redusă, ci minimalizează şi consumul de energie. Carcasa noilor laptopuri este din aliaj de aluminiu-magneziu polizat.

Seria Acer Ethos se bazează pe a doua generaţie de procesoare Intel® Core i, oferind o putere mai mare de procesare şi capabilităţi sporite de multitasking pentru muzică, jocuri, filme, fotografii, reţele de socializare şi alte aplicaţii solicitante, cu un consum mai mic de energie.

Noile procesoare sunt dotate şi cu Tehnologia Intel Turbo Boost 2.0, care oferă o putere superioară de procesare media, pentru editare şi partajare mai rapidă a fişierelor video, navigare accelerată pe web şi o experienţă superioară de joc. Seria de grafică NVIDIA GeForce GT500 asigură o calitate mai bună a imaginii, în timp ce portul USB 3.0 transferă date spre şi dinspre dispozitivele externe de 10 ori mai rapid decât înainte.

Bateria integrată PowerSmart cu durată de viaţă îndelungată asigură funcţionarea prelungită a bateriei, pe o perioadă mai lungă de timp. Puterea bateriilor convenţionale începe să scadă după 300 cicluri de încărcare. Noua baterie, cu o formulă special concepută pentru un ciclu de viaţă îndelungat, permite până la 1.000 de cicluri de încărcare înainte ca pragul maxim de încărcare să scadă, adică de peste 3 ori mai mult decât bateriile notebookurilor tradiţionale. De asemenea, această caracteristică face noile notebookuri Aspire Ethos mai prietenoase faţă de mediu, deoarece bateriile lor trebuie înlocuite de mai puţine ori.

Cu noua serie Aspire Ethos, utilizatorii pot încărca smartphone-ul sau alte dispozitive USB, fără a porni efectiv laptop-ul. Iar dacă laptop-ul se transformă în încărcător, aceştia pot călători cu mai puţine bagaje, căci nu mai au nevoie de adaptoare şi încărcătoare.

Pentru modelul Aspire Ethos 8951G este posibilă adăugarea unui SSD pentru booting şi încărcare de aplicaţii într-un interval de timp foarte scurt, având un HDD de mari dimensiuni pentru nevoile de stocare.În plus, seria Aspire Ethos oferă şi un cititor de carduri, de tip multi-in-1, care susţine şi cel mai recent format de card SDXC, pentru transfer de date simplu şi rapid de la un dispozitiv la altul.

Familia Aspire Ethos integrează tehnologii wireless şi wired performante: conexiune în reţea Wi-Fi® CERTIFIED® cu suport pentru Acer SignalUp cu tehnologie wireless Nplify, Bluetooth® 3.0 (opţional) şi Gigabit LAN. Soluţia Acer Video Conference, incluzând webcam Acer Crystal Eye şi microfon încorporat, permit menţinerea legăturii cu prietenii sau partenerii de afaceri, prin video-conferinţe.

Noile notebookuri sunt disponibile în România în reţeaua partenerilor Acer, la preţuri ce încep de la 4.699 de lei (TVA inclus).

Despre Acer

De la înfiinţarea sa în 1976, Acer şi-a atins obiectivul propus, eliminând barierele dintre oameni şi tehnologie. La nivel global, Acer se situează pe locul al 2-lea pe piaţa totală de PC-uri şi notebook-uri. Un Channel Business Model rentabil şi sustenabil joacă un rol esenţial în creşterea continuă a companiei, iar abordarea sa multi-brand integrează în mod eficient brandurile Acer, Gateway, Packard Bell şi eMachines pe pieţele din lumea întreagă. Acer luptă să realizeze produse “verzi” şi să îşi stabilească un lanţ de aprovizionare pe principii ecologice, prin colaborarea cu furnizorii săi. Acer are onoarea de a fi Worldwide Partner al Mişcării Olimpice, al Jocurilor Olimpice de Iarnă Vancouver 2010 şi al Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012. Acer Group are 8000 de angajaţi în întreaga lume. Veniturile estimate pentru 2010 se ridică la 19,9 miliarde USD. Accesaţi www.acer-group.com pentru mai multe informaţii.

© 2011 Acer Inc. Toate drepturile rezervate. Acer şi logo-ul Acer sunt mărci comerciale înregistrate ale Acer Inc. Alte mărci comerciale, mărci comerciale înregistrate şi/sau mărci de service, indicate sau nu, sunt deţinute de respectivii proprietari.

Specificaţii tehnice ale Aspire Ethos 8951G

Sistem de operare1

Genuine Windows® 7 Ultimate 64 biţi2

Genuine Windows® 7 Home Premium 64 biţi2

CPU şi chipset1

Intel® Core i7-2820QM (8 MB L3 cache, 2.30 GHz cu Turbo Boost ~ 3.40 GHz, DDR3 1600 MHz, 45 W), i7-2630QM/i7-2720QM (6 MB L3 cache, 2/2.20 GHz cu Turbo Boost ~ 2.90/3.30 GHz, DDR3 1600 MHz, 45 W), suport pentru Intel® 64, Intel® Smart Cache

Intel® Core i5-2410M/i5-2520M/i5-2540M (3 MB L3 cache, 2.30/2.50/2.60 GHz cu Turbo Boost ~ 2.90/3.20/3.30 GHz, DDR3 1333 MHz, 35 W), cu suport pentru Intel® 64, Intel® Smart Cache

Intel® Core i3-2310M (3 MB L3 cache, 2.10 GHz, DDR3 1333 MHz, 35 W), cu suport pentru Intel® 64, Intel® Smart Cache

Mobile Intel® HM65 Express Chipset

Memorie1, 3, 4

Dual-channel DDR3 SDRAM:

·          ~ 4 GB DDR3, upgradabil la 16 GB folosind patru module soDIMM5

Display

18.4" Full HD 1920 x 1080 pixeli , luminozitate 220cd/m2, Acer CineCrystal LED-backlit TFT LCD

Timp de răspuns 8 ms

Gamut de culoare 60%

Design fără ramă1

Aspect 16:9

Grafică1

NVIDIA® GeForce® GT 555M

NVIDIA® GeForce® GT 540M

16,7 milioane culori

Rezoluţie externă/ rată de refresh:6

·          VGA port ~ 2048 x 1536: 85 Hz

·          HDMI® port ~ 1920 x 1080: 60 Hz

Decodare MPEG-2/DVD

Decodare WMV9 (VC-1) şi H.264 (AVC)

Decodare MPEG-4 Part 2 DivX®

HDMI® cu HDCP

Audio

Dolby® Home Theater® v47

True5.1-channel surround

Suport audio High-definition

S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface)8 suport pentru difuzoare digitale

Compatibil MS-Sound

Capacitate de stocare

Hard disk drive

·          1 sau 2x 500/640/750 GB sau mai mare1, 9

·          Poate fi combinat un SSD cu un HDD

Multi-in-1 card reader:

·          Secure Digital (SD), SD Extended Capacity (SDXC) Card, MultiMediaCard (MMC), MultiMediaCard Plus (MMCplus), Memory Stick (MS), Memory Stick PRO (MS PRO), xD-Picture Card (xD)

Optical media drive1

4X Blu-ray Disc / DVD-Super Multi double-layer drive

4X Blu-ray Disc/ DVD-Super Multi double-layer drive

8X DVD-Super Multi double-layer drive

Webcam

Acer Video Conference,1:

·          Acer Crystal Eye HD webcam cu:

o              1280 x 1024 pixeli

o              720p HD audio/video înregistrare video

o              Certified Skype HD video streaming

Conectivitate

WLAN:1, 11

·          Acer InviLink Nplify 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED

·          Acer InviLink 802.11b/g Wi-Fi CERTIFIED

·          Suport Acer SignalUp

WPAN:1 Bluetooth® 3.0+HS

LAN: Gigabit Ethernet, Wake-on-LAN ready

Privacy control1

Acer Bio-Protection fingerprint solution,1 Pre-Boot Authentication (PBA), Acer FingerLaunch

BIOS user, supervisor, parole HDD

Kensington lock slot

Dimensiuni şi greutate1

Dimensiuni

440 x 295 x 30.85/38.35 mm

Greutate

3.9 kg cu baterie de 8 celule

Input şi output

Multi-in-1 card reader (SD, SDXC,1 MMC, MMCplus, MS, MS PRO, xD)

Port USB 3.0

Trei porturi USB 2.0

Port eSATA / USB 2.013

Port IEEE 1394

Port HDMI® cu suport HDCP

Port VGA

Software14

Productivitate

·          Acer Backup Manager1

·          Acer ePower Management1

·          Acer eRecovery Management

·          Adobe® Flash® Player 10.1

·          Adobe® Reader® 9.1

·          Bing Bar

·          eSobi

·          Microsoft® Office 2010 preloaded (este necesară achiziţionarea unei chei de activare)15

·          Microsoft® Office Starter 2010

·          Norton Online Backup

Securitate

·          Acer Bio-Protection1

·          McAfee® Internet Security Suite Trial

·          MyWinLocker®1

Multimedia

·          Acer clear.fi

·          Acer InstantOn Arcade

·          NTI Media Maker

Jocuri

·          Oberon GameZone1

Comunicare

·          Acer Crystal Eye

·          Acer Video Conference Manager1

·          Microsoft® Silverlight

·          Skype

·          Windows Live Essentials 20111

Utilitare

·          Acer Identity Card

·          Acer Registration

·          Acer Updater

Windows®. Life without Walls. Acer recommends Windows 7.

1.     Specificaţiile diferă în funcţie de modelul ales

2.     Este necesar software pe 64 biţi pentru a putea beneficia de avantajele procesării pe 64 biţi

3.     Memoria partajată poate fi alocată graficii, depinzând de sistemul ales.

4.     Sistemul deţine memorie DDR3 1066 MHz; viteza poate să varieze în funcţie de procesor şi chipset

5.     Este necesar un sistem de operare pe 64 biţi pentru a putea fi folosiţi 4GB memorie RAM sau mai mare

6.     Rata de refresh depinde de capabilităţile monitorului

7.     Dolby® este marcă înregistrată a Dolby® Laboratories. Dolby® Home Theater® este marcă înregistrată a Dolby® Laboratories.

8.     Suportă sunet 7.1 şi două ieşiri stereo pe 2 canale

9.     Sunt necesare două notebook-uri Acer cu VQE pentru a putea beneficia de tehnologia VQE.

10.   Throughput-ul poate să difere în funcţie de condiţiile de reţea şi de factorii de mediu.

11.   Acer Nplify oferă o performanţă superioară şi o conexiune securizată.

12.   Greutatea poate să difere în funcţie de configuraţie, furnizori, componente.

13.   În timp ce portul eSATA este activ, portul USB 3.0 şi porturile USB 2.0 rămân funcţionale

14.   Software-ul OEM diferă în funcţie de configuraţia hardware, sistem de operare şi regiune

15.   Este necesară cumpărarea unei chei de activare


 


 

[1] 18,4” 8951G model

[2] 15,6” 5951G model