Intr-o lume digitala in plina dezvoltare Acer lanseaza Clear.fi, o noua platforma pentru partajare

 

Exista un univers in care continutul se schimba mereu, odata cu trecerea de la real la virtual si viceversa. Exista, de asemenea, o lume a echipamentelor, ea insasi aflata intr-o permanenta schimbare, ce permite utilizatorilor sa partajeze si sa se distreze cu ajutorul fisierelor multimedia.

Clear.fi este un sistem de partajare creat de Acer, ce se bazeaza pe ideea ca lucrurile devin mult mai simple pentru utilizatori daca tot continutul multimedia este adus intr-un singur sistem ce dispune de o interfata obisnuita, indiferent de locul in care acesta se afla.
 

  Clear.fi incepe sa functioneze imediat cum este scos din cutie, detectând automat echipamentele ce permit conectare Clear.fi si sunt conectate la reteaua wireless de acasa. In acest mod tot continutul digital stocat pe oricare dintre dispozitivele conectate poate fi partajat cu celalalte echipamente, prin intermediul interfetei media Clear.fi.

Nu exista un numar maxim de dispozitive care pot fi conectate la Clear.fi: poate fi conectat orice echipament ce beneficiaza de suport Clear.fi si modul wireless.
 

Astfel, spun producatorii, daca vei realiza de exemplu o fotografie cu smartphone-ul personal, atunci când vei ajunge acasa o vei putea accesa imediat de pe notebook sau televizor. Sau, dupa ce vei termina de editat un clip video pe calculatorul personal, il vei putea vizualiza imediat pe televizor. Atunci când un prieten va veni in vizita si iti va arata fotografii, Clear.fi va detecta automat notebook-ul si galeria de imagini. Tot ceea ce ai de facut este sa alegi echipamentul pe care va fi afisat continutul.

Continutul multimedia este colectat si afisat in aceeasi fereastra. Mai mult, acesta poate fi rulat sau mutat pe un alt echipament din retea rapid, fara a fi nevoie sa apelezi la stick-uri de memorie sau hard disk-uri portabile. Inferfata unica ofera utilizatorilor o experienta de navigare intuitiva.

Simplificarea modului in care echipamentele interactioneaza unele cu celelalte se traduce prin eliminarea barierelor virtuale, iar acest lucru va schimba complet modul in care utilizatorii interactioneaza cu continutul. Multumita lui Clear.fi, Acer permite utilizatorilor sa detina toate documentele multimedia intr-un singur spatiu, organizate si cu posibilitatea de a fi partajate.

Sursa: Agora