AMD a lansat cel mai puternic membru al familiei legendare AMD FX de CPU

AMD a lansat cel mai puternic membru al familiei legendare AMD FX de CPU

BUY ONLINE

AMD FX-9000 Series CPUs: 5 GHz FX-9590 and 4.7 GHz FX-9370

 

AMD a lansat cel mai puternic membru al familiei legendare AMD FX de CPU, primul procesor CPU disponibil comercial în lume de 5 GHz, AMD FX-9590. Aceste CPU cu 8 nuclee livrează cele mai noi nivele de performanţă la rularea de jocuri şi aplicaţii multimedia pentru entuziaştii calculatoarelor desktop. Unităţile centrale de procesare AMD FX-9000 vor fi disponibile iniţial în PC-uri prin integratori de sistem.

“La E3 săptămâna aceasta, AMD a demonstrat de ce este nucleul jocurilor,” a afirmat Bernd Lienhard, vice-preşedinte corporate şi director general, Client Products Division în cadrul AMD. “Noul procesor FX 5 GHz este o declaraţie emfatică a performanţei  pentru majoritatea gamerilor cu pretenţii care caută o rezoluţie extrem de mare incluzând tehnologia AMD Eyefinity. Aceasta este o altă inovaţie extraordinară pentru AMD în livrarea primului procesor disponibil comercial din lume de 5 GHz.”

“AMD continuă să forţeze limitele atunci când vine vorba despre capacităţi ale calculatoarelor desktop şi performanţă a puterii,” a afirmat Wallace Santos, CEO şi fondator al MAINGEAR. “Prin lansarea primei unităţi centrale de procesare din lume de 5 GHz cu 8 nuclee, AMD continuă să fie un pionier în inovaţii, oferind clienţilor cea mai bună experienţă din ceastă clasă. Suntem încântaţi să facem parte din această lansare incitantă.”

Noile procesoare de 5 GHz FX-9590 şi de 4,7 GHz FX-9370 sunt echipate cu arhitectura “Piledriver”, sunt deblocate pentru depăşirea cu uşurinţă a vitezei de ceas a procesorului şi pavează calea pentru entuziaşti ca aceştia din urmă să beneficieze de viteze mai mari ale CPU şi o performanţă pe măsură1. În plus, aceste procesoare integrează tehnologia AMD Turbo Core 3.0 pentru a optimiza dinamic performanţa în rândul nucleelor CPU şi pentru a permite o abilitate computaţională maximă pentru cele mai intense sarcini de lucru.

AMD a fost primul care a doborât bariera de 1 GHz în luna mai a anului 2000 şi continuă să impună standardul în inovaţiile tehnologice inclusiv primul procesor de 64-bit compatibil cu Windows şi primele procesoare native dual-core şi quad-core. AMD a mai introdus şi prima unitate de procesare accelerată APU (unificând interfeţele grafice CPU şi Radeon™ pe acelaşi cip) şi primul sistem SoC x86 quad-core, continuând cu arhitecturi HSA şi modele de programare. Noile CPU AMD FX vor fi disponibile de la integratorii de sistem la nivel global începând cu această vară. Vor fi disponibile două modele:

· FX-9590: opt nuclee “Piledriver”, 5 GHz Max Turbo

· FX-9370: opt nuclee “Piledriver”, 4,7 GHz Max Turbo