În cadrul evenimentului Dell Enterprise Forum destinat clienţilor şi partenerilor

Dell oferă cea mai largă gamă de opţiuni pentru infrastructura convergentă din industrie, de la birouri de mici dimensiuni până la medii hyperscale

 

Dell este în prima linie în sprijinirea unei categorii largi de clienţi cu o gamă de soluţii convergente şi pre-integrate, fiecare creată pentru a răspunde acestor nevoi comune ale clienţilor în ceea ce priveşte simplificarea operaţiunilor şi agilitatea. Dealtfel, conform previziunilor recente ale IDC2, investiţiile în sisteme convergente vor creşte cu o rată anuală compusă de peste 54% în perioada 2011-2016, stimulate de avantajele de costuri şi eficienţă legate de operaţiuni şi de managementul IT, simplificarea relaţiei cu furnizorii şi optimizarea productivităţii prin actualizări ale sistemului IT.

“Inovaţia adusă de Dell, inspirată de clienţi, are la bază înţelegerea noastră profundă a realităţilor de business care afectează clienţii de astăzi şi interpretarea acestor tendinţe prin livrarea de arhitecturi IT moderne, concepute şi construite pentru a răspunde nevoilor unor companii diferite – nu există o soluţie universală,” a declarat Marius Haas, Preşedinte, Enterprise Solutions, Dell. “Prin noile soluţii lansate astăzi, Dell demostrează abordarea sa diferenţiată în ceea ce priveşte dezvoltarea de soluţii pentru clienţi de toate dimensiunile – de la un birou mic, de cinci oameni, la cele mai mari centre de date de tip hyperscale din lume”.

Dell PowerEdge VRTX, pentru birouri de mici dimensiuni

Până acum, infrastructura IT orientată către încărcări de lucru şi aplicaţii a fost creată pentru companii mari şi nu mai răspunde necesităţilor birourilor aflate la distanţă/de tip filială sau clienţilor IMM. Potrivit unui studiu contractat în 2013 de către Dell şi Intel, companiile mici şi startup-urile din SUA sunt mai optimiste, plănuind să îşi dezvolte afacerile în viitorul apropiat şi consideră că accesul la tehnologie este un factor cheie pentru creştere şi succes. În ciuda acestei creşteri anticipate, majoritatea companiilor respondente au declarat că tehnologia susţine operaţiunile de zi cu zi, doar un procent moderat dintre acestea considerând tehnologia drept un bun strategic. Însă soluţiile tehnologice utilizate frecvent de aceşti clienţi – în special din industrii precum servicii medicale, bancare şi retail – şi parteneri de distribuţie nu au flexibilitatea, scalabilitatea şi uşurinţa în gestionare necesare pentru a creşte eficient şi pentru a fi competitive în faţa unor organizaţii mai mari.

Tradiţia Dell este construită pe livrarea de soluţii IT scalabile pentru clienţi de toate dimensiunile. În linie cu această abordare orientată către clienţi, Dell a lansat PowerEdge VRTX, prima soluţie IT convergentă, creată special pentru birouri aflate la distanţă şi birouri de mici dimensiuni, cu capabilităţi din clasa enterprise, într-un design compact ce economiseşte spaţiu. Dell PowerEdge VRTX oferă clienţilor şi partenerilor beneficii precum:

Simplificarea operaţiunilor IT: Fiind o soluţie convergentă de servere, stocare, reţelistică şi administrare, într-o singură carcasă compactă, PowerEdge VRTX utilizează cu până la 86% mai puţine cabluri şi poate economisi timp, comparativ cu instalarea de sisteme individuale destinate rulării unor sarcini specifice. În plus, aceasta poate elimina complexitatea, costurile şi inconvenientele utilizării de dispozitive externe diferite şi instrumente de administrare multiple.

Eficienţă sporită: Clienţii beneficiază de productivitate sporită datorită actualizărilor Dell OpenManage Essentials pentru PowerEdge VRTX, care includ capabilităţi inteligente de management al sistemelor de la distanţă, fără agenţi, cu o nouă vizualizare geografică a activelor IT distribuite ce poate economisi timp şi reduce potenţialul de erori. Fiecare sistem PowerEdge VRTX vine la pachet cu consola integrată Dell Chassis Management Controller (CMC), pentru control unificat şi eficient asupra componentelor de server, stocare şi reţelistică.

Valoare sporită cu o soluţie preconfigurată: Dell PowerEdge VRTX răspunde nevoilor partenerilor de distribuţie în ceea ce priveşte soluţiile de business avansate, pre-configurate, care pot fi îmbunătăţite cu software şi servicii, importante pentru clienţii din industrii verticale.

“Virtualizarea stocării folosind controller-ul PERC a funcţionat foarte bine. A fost foarte simplu de instalat folosind CMC şi va oferi o platformă excelentă pentru începerea procesului de virtualizare dintr-un singur punct. Unitatea VRTX este foarte compactă şi bine construită. Folosirea acesteia într-o companie mică drept platformă de server completă sau ca dispozitiv destinat unei filiale, în cazul organizaţiilor mai mari, va asigura un mediu simplificat şi uşor de gestionat,” a declarat Rupert Mills, Technical Director, Krome Technologies. “Considerăm că VRTX este foarte util pentru clienţii noştri din zona educaţiei, aceştia putând asigura un mediu virtualizat simplificat, uşor de utilizat, bazat pe o infrastructură modernă, cu disponibilitate ridicată. Având în vedere indicaţiile curente, costurile de implementare sunt avantajoase, ceea ce va fi atractiv pentru mulţi clienţi. Ca pachet de recuperare în caz de dezastru, considerăm că VRTX poate oferi clienţilor noştri IMM o soluţie eficientă din punct de vedere al costurilor, împreună cu software-ul Dell AppAssure, care le va permite să asigure un plan de recuperare în caz de dezastru dintr-un singur punct pentru mediile lor. Având în vedere dimensiunile sale şi faptul că este extrem de silenţios, VRTX poate fi plasat teoretic oriunde în spaţiul de birouri, fiind o opţiune foarte practică”.

Dell Active Infrastructure, pentru medii enterprise

După lansarea Dell Active Infrastructure în octombrie 2012, Dell a anunţat  următorul val de soluţii de infrastructură convergentă – Active Infrastructure 1.1 – pentru a ajuta organizaţiile să accelereze livrarea de aplicaţii business şi servicii IT şi să crească eficienţa centrului de date şi calitatea serviciilor IT.  Portofoliul Active Infrastructure actualizat include:

Noi încărcări de lucru validate: Dell introduce o modalitate rapidă şi fiabilă pentru implementarea de către clienţi a sarcinilor de lucru comune, precum aplicaţii enterprise esenţiale, sarcini de lucru în medii de desktop virtual şi cloud privat. Datorită modelelor standard şi out-of-the-box pentru sarcinile de lucru şi arhitecturilor de referinţă validate, administratorii pot reduce timpul şi paşii necesari pentru configurarea noilor sarcini de lucru cu aproximativ 99%.

Portofoliu mai larg de sisteme preintegrate: Dell îşi extinde platformele de infrastructură convergentă şi arhitecturile de referinţă cu Dell Active System 50, Dell Active System 200 şi Dell Active System 1000. Alături de Active System 800, deja lansat, aceste sisteme pre-integrate sunt disponibile în mai multe dimensiuni, în funcţie de necesităţile clienţilor şi cerinţele aplicaţiilor, permiţând o implementare de până la şase ori mai rapidă a noii infrastructuri virtuale.  

Îmbunătăţiri ale platformei de administrare unificată: Dell lansează Active System Manager 7.1, soluţia de administrare pentru Active System, care integrează IP proprietate intelectuală Gale Technologies, recent achiziţionată de Dell, pentru automatizarea implementării infrastructurii şi sarcinilor de lucru printr-o singură consolă. Active System Manager 7.1 permite clienţilor să treacă de la opt instrumente la unul singur, oferind integrare virtuală optimă, inclusiv suport pentru platformele Microsoft Hyper-V şi VMware vSphere, stateless computing pentru scalarea încărcărilor de lucru, implementare rapidă a infrastructurii şi o matrice largă de compatibilitate ce include suport pentru medii Dell şi eterogene. 

Hyperscale: Dell Modular Data Center, soluţia de următoare generaţie pentru centre de date cu scalabilitate orizontală

Dell Data Center Solutions (DCS) lansează o nouă versiune a arhitecturii sale modulare, premiată în industrie, care încorporează servere Dell PowerEdge, cu capacitate operaţională şi flexibilitate mai mare. Această nouă soluţie este concepută pe baza inovaţiilor şi realizărilor în domeniul eficienţei energetice incluse în tehnologia Modular Data Center (MDC) existentă, extinzând capabilităţile şi opţiunile pentru cerinţele IT ale clienţilor cu medii de tip hyperscale. 

Următoarea generaţie MDC de la Dell ajută clienţii care operează centre de date cu scalabilitate orizontală să implementeze resurse rapid şi eficient din punct de vedere al costurilor, faţă de centrele de date cu pardoseli supraînălţate. Dell MDC este un centru de date hiper-eficient ce constă în module individuale de alimentare, IT şi răcire, care pur şi simplu se unesc. În funcţie de necesităţi, clienţii pot extinde capacitatea MDC cu module suplimentare. Noua arhitectură Dell MDC permite:
Capacitate electrică sporită; suport pentru 1MW de sarcini de lucru critice, cu răcire 100% liberă şi evaporativă;
Disponibilitate ridicată cu alimentări electrice redundante, care suportă o capacitate medie de 40 kilowaţi per rack;
Reducerea costului total de deţinere (TCO), printr-cu un design flexibil care permite mutarea la cald a rack-urilor complet încărcate.

“Emerson este o companie globală de producţie şi tehnologie, cu 235 de facilităţi locaţii de producţie în întreaga lume,” a declarat James Moore, Principal Software Engineer, Process Systems and Solutions, Emerson. “În prezent, atunci când implementăm o soluţie de virtualizare pentru una din locaţiile de producţie, este nevoie de până la 16 ore pentru ca cineva din departamentul IT să asambleze diferite componente hardware şi să le facă să funcţioneze împreună. În contrast cu procesul actual, Dell PowerEdge VRTX a fost foarte uşor de instalat, în două până la trei ore. Design-ul său end-to-end, într-un factor de formă compact, alături de uşurinţa de instalare şi administrare ne vor permite să eliminăm intervenţia IT în procesul de instalare şi mentenanţă”.

“În cadrul unei companii ce operează şase aeroporturi în zona metropolitană a Indianapolis-ului, deservind peste 7 milioane de pasageri anual, echipa noastră restrânsă de IT căuta modalităţi de a creşte eficienţa centrului de date, de a simplifica operaţiunile şi de a îmbunătăţi calitatea serviciilor IT”, a declarat Joseph Miller, IT Director, Indianapolis Airport Authority. “Portofoliul Dell Active Infrastructure a oferit eficienţa, scalabilitatea şi flexibilitatea necesare pentru a răspunde mai bine nevoilor de business. Datorită consolei unice de administrare a Active System Manager şi calităţilor hardware unice, am redus timpul de implementare a serverului de la trei zile, la mai puţin de o oră, ne-am redus cu 20% costurile cu personalul de administrare şi am consolidat cinci rânduri de echipament în trei rack-uri. Eficienţa pe care am atins-o ne-a permis să ne concentrăm eforturile asupra proiectelor strategice care vor genera venituri mai mari pentru companie”.

Disponibilitate:

PowerEdge VRTX va fi disponibil la nivel global începând din 26 iunie.
Portofoliul Dell Active Infrastructure 1.1 va fi disponibil spre comandă din ultima parte a lunii iunie, în SUA şi anumite ţări din regiunile EMEA şi APJ.
Soluţia Dell MDC este acum disponibilă la DCS.

Sursa: Agora.ro