În cadrul evenimentului Dell Enterprise Forum destinat clienţilor şi partenerilor

Dell continuă să inoveze în domeniul software, oferind soluţii pentru gestionarea BYOD, big data şi securităţii

Dell Software a anunţat inovaţii tehnologice ce răspund mai multor provocări IT actuale. Noile soluţii şi integrări de tehnologii din cadrul portofoliului Dell de soluţii pentru mobilitate/BYOD oferă clienţilor instrumente pentru creşterea productivităţii forţei de muncă, asigurând în acelaţi timp control securizat asupra activelor corporative. Integrarea continuă a tehnologiilor Dell de securitate şi gestionare a accesului în reţea sporeşte securitatea la nivelul utilizatorilor, indiferent de locaţie sau necesităţi de acces, în timp ce soluţiile moderne Dell de business intelligence şi analiză ajută universităţile să îşi simplifice mediile complexe de date. Două optimizări cheie ale portofoliului de soluţii pentru protecţia datelor completează cele mai noi inovaţii Dell ce vizează menţinerea securităţii activelor corporative, precum şi a agilităţii şi profitabilităţii companiei.

Managementul mobilităţii în mediul enterprise

Dell oferă o soluţie unificată pentru managementul dispozitivelor mobile (MDM), al aplicaţiilor mobile (MAM) şi al conţinutului mobil (MCM) şi acces securizat de la distanţă (SonicWALL/SRA) pentru dispozitive endpoint securizate.

Create pentru a funcţiona împreună, aceste componente includ soluţia Dell EMM (Enterprise Mobility Management) şi ajută companiile să gestioneze medii în care utilizatorii folosesc propriile dispozitive (BYOD) sau îşi aleg dispozitivele cu care lucrează. Această ofertă îmbină tehnologii de securitate de vârf, noi aplicaţii destinate spaţiului de lucru digital şi un model de implementare flexibil, cu servicii mobile care contribuie la accelerarea obţinerii de valoare. Dell EMM oferă o experienţă de administrare comprehensivă pentru configurarea şi definirea politicilor de securitate şi conformitate pentru dispozitive cu iOS şi Android; tablete cu Windows, Android şi iOS; laptop-uri şi desktop-uri ce rulează Linux, Mac şi Windows; clienţi cloud de tip thin şi client zero.

Astăzi companiile folosesc produse separate pentru securitate, servicii de reţea, gestionarea de software şi hardware pe mai multe sisteme de operare.

Cu Dell EMM, clienţii pot beneficia de o soluţie integrată de mobilitate pentru gestionarea securizată a dispozitivelor endpoint şi spaţiilor de lucru, asigurând în acelaşi timp o experienţă de utilizare excelentă.

Dell EMM include soluţii proprietare de la Dell SonicWALL, Dell Credant, Dell KACE şi Dell Wyse, care răspund necesităţilor legate de securitate şi criptare, gestionare a politicilor, self-service pentru utilizatori şi raportări de conformitate. Rezultatul este o soluţie comprehensivă de mobilitate ce sporeşte securitatea datelor şi productivitatea forţei de muncă.

Dell EMM combină accesul securizat de la distanţă SonicWALL SRA (Secure Remote Access) şi criptare de la Dell Data Protection| Encryption pentru a asigura protecţie sporită şi a minimiza expunerea la riscuri

Dell EMM include şi Dell Data Protection I Virtual Edition, o aplicaţie de administrare virtuală pentru VMware care permite clienţilor să implementeze şi să gestioneze rapid şi uşor protecţia dispozitivelor endpoint.

Dell EMM include şi aplicaţii destinate spaţiului de lucru, care facilitează gestionarea şi adoptarea BYOD. Pentru smartphone-urile şi tabletele deţinute de angajaţi, Dell™ Mobile Workspace oferă utilizatorilor acces securizat la informaţii corporative şi instrumente de productivitate precum email, calendar, contacte, browser mobil securizat şi explorare securizată a fişierelor locale. Pentru sistemele PC şi Mac deţinute de angajaţi, Dell™ Desktop Workspace oferă o imagine securizată a Microsoft Windows care poate fi integrată uşor cu infrastructurile IT existente.

Pentru dispozitivele deţinute de companii, Dell oferă un mediu securizat şi gestionat, în toate punctele finale, permiţând clienţilor să vizualizeze toate dispozitivele şi să simplifice administrarea sistemelor.

Soluţia Dell EMM va fi comercializată ca licenţă anuală, începând din Q1 2014 în SUA şi Canada.

Securitate

Dell Connected Security oferă o gamă extinsă de soluţii de securitate pentru conectarea şi protejarea clienţilor, de la endpoint la centrul de date şi la cloud. Soluţiile pot fi extinse uşor odată cu creşterea companiilor, oferind un set de capabilităţi avansate. În cadrul Dell World Conference din acest an, Dell a anunţat continuarea inovaţiei şi progresului în cadrul strategiei sale Connected Security:

Soluţiile de securitate a reţelei, acces mobil securizat şi securitate e-mail de la Dell SonicWALL contribuie cu un volum mai mare de informaţii la Dell SonicWALL GRID Nework (Global Response Intelligent Defense), care procesează date de la milioane de senzori şi oferă date pe baza cărora se poate acţiona pentru oprirea ameninţărilor tot mai conectate de astăzi.

Integrarea Dell™ Enterprise Single Sign-on cu soluţia Dell™ Mobile Clinical Computing oferă capabilităţi enterprise optimizate pentru necesităţile specifice din domeniul serviciilor medicale.

Integrarea Dell™ Defender  şi Dell™ SonicWALL Secure Remote Access simplifică implementarea autentificării cu doi factori prin SSL VPN (Secure Sockets Layer Virtual Private Network).

Noua integrare dintre Defender şi Dell Cloud oferă autentificare cu doi factori pentru administratorii care gestionează cloud Dell.

Combinarea dispozitivului Dell KACE K1000 de administrare a sistemelor cu tehnologie de la Dell™ Authentication Services eficientizează operaţiunile, permiţând accesul SSO (single sign-on), bazat pe Active Directory pentru utilizatorii finali şi administratorii KACE, care pot folosi acum un singur set de date de acces pentru conectarea la Active Directory.

Integrarea Dell™ InTrust 10.7 cu Dell SecureWorks îmbogăţeşte SIEM cu fluxuri de date inteligente care înregistrează aspecte cruciale ale activităţii utilizatorilor pe sisteme Windows, detectând ameninţări interne mai rapid.

Combinarea Privileged Password Manager  şi Privileged Access Suite for Unix cu noul InTrust permite organizaţiilor să coreleze activitatea privilegiată a unui utilizator cu activitatea generală a utilizatorilor, pentru o imagine completă a modului în care aceştia folosesc accesul.

Toate integrările de produs şi actualizările în domeniul securităţii sunt disponibile acum.

Instrumente de analiză

Dell™ Toad™ Business Intelligence Suite face parte din portofoliul de soluţii Dell Software destinate gestionării informaţiilor, care permit organizaţiilor să simplifice medii de date complexe şi să valorifice puterea informaţiei. Toad Business Intelligence Suite permite utilizatorilor tehnici şi non-tehnici să acceseze, să pregătească, să analizeze şi să partajeze cu uşurinţă date din aproape orice sursă pentru a îmbunătăţi procesul decizional şi a maximiza valoarea investiţiilor existente ale companiei în IT sau inteligenţă de business. Suita de soluţii include Toad Intelligence Central, care permite utilizatorilor să combine date din mai multe surse, locaţii şi formate şi să vizualizeze datele prin două instrumente desktop: Toad™ Data Point şi Toad™ Decision Point.

Educaţia superioară este un exemplu de industrie care utilizează date pentru a se transforma. Deoarece instituţiile de educaţie fac eforturi continue pentru a se conecta cu toate sursele lor de date disparate şi pentru a simplifica obţinerea informaţiilor de afaceri, acestea trebuie să aibă o imagine completă a datelor lor pentru a îmbunătăţi procesul decisional.

Printre universităţile care au implementat Toad Business Intelligence Suite se află Kennesaw State University şi Concordia University.

La Kennesaw, Toad Business Intelligence Suite permite echipelor de HR să reducă timpul alocat provizionării şi validării datelor cu până la 20 de ore pe săptămână şi triplează productivitatea raportării, permiţând în acelaşi timp administratorilor să ia decizii mai informate, mai rapid.

La Concordia University, soluţia a îmbunătăţit productivitatea utilizatorilor tehnici şi non-technici, oferind instrumentele potrivite utilizatorilor potriviţi.

Toad Business Intelligence Suite este disponibilă acum la nivel global.

Protecţia datelor

Dell Software continuă să investească în portofoliul său de soluţii pentru protecţia datelor, pentru a răspunde necesităţilor în schimbare ale companiilor medii şi mari. Puţine aspecte pun mai multe probleme organizaţiilor decât backup-ul, iar performanţa scăzută, complexitatea ridicată şi lipsa scalabilităţii rămân provocări imense. Dell oferă acum un portfoliu de soluţii care răspund acestor provocări, permiţând organizaţiilor să accelereze procesele de backup şi recuperare a datelor, să îşi extindă capacitatea de backup în funcţie de necesităţi şi să reducă timpul alocat monitorizării /administrării.

Dell a lansat NetVault Backup 10 şi un model nou, de înaltă performanţă, din seria DR de sisteme de backup — Dell DR6000.

NetVault Backup 10 are o interfaţă grafică bazată pe web, oferind scalabilitate îmbunătăţită şi integrare strânsă cu dispozitivul DR6000.

DR6000 este un model nou din seria de dispozitive de deduplicare Dell DR. Acesta va fi comercializat alături de dispozitivul DR4100, oferind o capacitate dublă, viteză şi scalabilitate sporite şi noi capabilităţi de gestionare globale, care permit administratorilor să gestioneze toate dispozitivele DR dintr-o singură consolă>

NetVault Backup are un preţ de pornire de 2.700 USD per terabyte de date front-end, iar DR6000 are un preţ de pornire de 58.000 USD pentru o capacitate utilizabilă de 9TB. NetVault Backup 10 şi DR6000 vor fi disponibile la nivel global din primul trimestru al anului 2014.

Monitorizarea performanţei aplicaţiilor

Dell trece la Software as a Service în ceea ce priveşte monitorizarea performanţei aplicaţiilor, prin lansarea următoarei generaţii a soluţiei sale APM, create pentru a oferi răspunsuri în scopul îmbunătăţirii performanţei aplicaţiilor web şi mobile. Noua soluţia va oferi analize şi vizualizări ale performanţei aplicaţiilor web şi mobile.

Soluţia Dell APM SaaS aduce valoare în doar câteva minute, fără a fi necesar un efort de configurare. Aceasta identifică uşor cele mai relevante semnale de alarmă în funcţie de impactul asupra rezultatelor de afaceri şi găseşte răspunsuri la problemele de performanţă.

Noua soluţie cuantifică în mod comprehensiv impactul asupra afacerilor şi ghidează instantaneu echipele de suport către cauza principală a problemei.

John Swainson, Preşedinte, Dell Software, a declarat:
“Soluţiile şi integrările de tehnologii inovatoare precum cele anunţate reafirmă angajamentul Dell Software de a oferi clienţilor săi soluţii accesibile ca preţ, uşor de utilizat şi scalabile, care contribuie la accelerarea rezultatelor de afaceri. Ne concentrăm asupra provocărilor de astăzi, precum securitate, mobilitate şi inteligenţă de afaceri şi oferim companiilor de toate dimensiunile posibilitatea de a îmbunătăţi capabilităţile centrelor lor de date, de a spori productivitatea angajaţilor şi de a menţine standardele de conformitate. Prin inovaţie şi transformarea continuă a portofoliului nostru de soluţii end-to-end, ne adaptăm uşor la cerinţele în schimbare ale clienţilor nostri şi ajutăm IT-ul să devină un partener valoros pentru afacere.”

Dell caută în prezent participanţi globali pentru programul beta al noii soluţii APM SaaS.

Programul beta va începe din februarie 2014.

Disponibilitate:

Soluţiile Dell Software sunt disponibile prin parteneri
Dell Enterprise Mobility Management va fi disponibil în 2014

Sursa: Agora.ro