D-LINK îşi consolidează poziţia pe piaţă

În anul 2008, D-Link a ocupat locul al doilea (după Cisco Systems) pe piaţa de switch-uri cu şi fără management. Aceasta demonstrează că, dintre toţi producătorii, D-Link are cea mai mare creştere a cotei de piaţă, 20% faţă de aceeaşi perioadă din anul 2007. După Cisco şi D-Link, care au împreună o cotă de piaţă de 50,8%, Netgear a livrat pe piaţă 13,1 milioane porturi, 3com – 12,2 milioane, iar Linksys şi ProCurve au avut fiecare câte o cotă de piaţă de 6,5%, respectiv 6,3%.

D-Link şi-a menţinut poziţia de cel mai important furnizor de switch-uri fără management, având peste 20 milioane porturi livrate pe piaţă în prima jumătate a anului 2008, date care i-au asigurat o cotă de piaţă de 35%. Practic, dublu faţă de cota celui mai apropiat competitor, Linksys.

De mai bine de două decenii, D-Link este un pionier în domeniul soluţiilor de networking pentru companii, iar aceste rezultate subliniază poziţia D-Link ca o forţă globală foarte importantă pe această piaţă”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Sales Manager D-Link România. “D-Link este decis să ofere piaţei soluţii de afaceri inovatoare şi complete, cu rol esenţial în asigurarea conectivităţii şi securităţii reţelelor din milioane de birouri. Această decizie este impulsionată de un model care combină soluţii, asistenţă şi servicii la nivel local pentru baza de clienţi a companiei, subliniind resursele globale fără rival ale D-Link în domeniul tehnologiei şi dezvoltării.”

*Raportul In-Stat despre Cotele de Piaţă pentru Switch-uri Ethernet LAN, T1 2007 – T3 2008

*        *        *

Despre D-Link:

Sărbătorind 23 de ani de "reţele construite pentru oameni", D-Link a evoluat, devenind un designer, developer şi producător mondial de produse pentru reţele, aplicaţii cu lăţime mare de bandă, electronice digitale şi comunicare de voce şi date, cu o valoare de un miliard de dolari. 21% din toate switching port-urile LAN, la nivel mondial, sunt fabricate de D-Link, iar acest procent este depăşit doar de Cisco. Soluţiile companiei sunt ideale pentru mediile din locuinţa digitală, întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) şi marile companii. D-Link a fost recent inclusă în ‘Info Tech 100’ realizat de BusinessWeek Magazine, o listă cu cele mai bune companii de IT.

În Europa, D-Link are 20 de birouri, sediul său central fiind la Londra. Regiunea reprezintă un element strategic de maximă importanţă pentru companie, generând o treime din veniturile sale la nivel mondial. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.dlink.co.uk

                    Cumpara D-link online cu ajutorul ASBIS B2B