D-link anunta primul firewall cu unified threat management (UTM) pentru retelele SOHO

Bucureşti, 28 August 2009 – D-Link, furnizor de soluţii complete de networking pentru utilizatori individuali şi companii, lansează primul firewall de mare viteză cu Unified Threat Management (UTM) pentru reţele SOHO, o soluţie complexă de securitate ce asigură triplă protecţie împotriva atacurilor viruşilor, a vulnerabilităţilor software-ului şi traficului periculos.

Proiectat pentru Small Office/Home Office (SOHO), firewall-ul D-Link NetDefend™ cu Unified Threat Management, DFL-160 reprezintă un gateway puternic şi cost-effective. Firewall-ul este conceput să funcţioneze între reţea şi internet, să monitorizeze traficul reţelei şi să blocheze în mod activ contentul primejdios cum ar fi viruşii şi viermii, să ajute la protejarea informaţiilor personale şi să prevină distrugerile cauzate de aplicaţiile periculoase, hackeri şi alte ameninţări.

DFL-160 oferă o interfaţă Web de configurare intuitivă ce permite utilizatorului să configureze cu uşurinţă şi să administreze securitatea reţelei. Forma sa compactă, tip desktop, îl face să fie uşor de încorporat într-o reţea existentă.

DFL-160 satisface necesităţile unui small office, fără resurse IT, şi conferă reţelei securitate împotriva numărului tot mai mare de ameninţări reprezentate de mediul online modern”, explică Osbert Ong, D-Link Europe’s Head of Product Management.

Bogdan Mihalcea, Country Sales Manager D-Link România, subliniază că  “Cel mai nou membru al familiei NetDefend™ este un gateway puternic şi foarte eficient ca preţ. Performanţele sale ca şi UTM se regăsesc de obicei doar în produse mult mai scumpe, destinate segmentului Enterprise, însă datorită interfeţei noastre prietenoase, configurarea sau administrarea sunt acum uşor de realizat. Chiar şi un începător poate beneficia acum de o securitate profesională a reţelei”.

D-Link s-a asociat cu companii de top din domeniu, experte pe segmentul lor, pentru a asigura protecţie efectivă în timp real, fără impact negativ asupra performanţei reţelei: Kaspersky Lab® oferă tehnologia de vârf Antivirus, Endeavor Security, care furnizează Intrusion Prevention System sau ContentKeeper Technologies® ce asigură soluţii de content filtering. Abonarea la serviciul D-Link NetDefend SOHO UTM include actualizări gratuite în primul an, cu certitudinea că aceste servicii rămân exacte şi valabile.

Cu interfaţa Gigabit Ethernet care asigură performanţă de viteză şi facilitează interoperabilitatea cu dispozitivele hardware existente în reţea, firewall-ul DFL-160 beneficiază de un throughput de până la 70 Mbps şi viteze pentru tunele Virtual Private Network (VPN) de până la 25 Mbps. Un port separat DMZ Gigabit este prevăzut pentru servere ce necesită acces direct din exterior.

În plus, firewall-ul D-Link NetDefend™ SOHO cu UTM oferă utilizatorilor confortul de a îşi accesa în siguranţă reţeaua chiar şi atunci când nu sunt acasă sau la birou, prin conectarea la un cont VPN pre-configurat. Utilizatorii de cablu sau DSL pot accesa pur şi simplu sistemul utilizând un IP address dinamic.

DFL-160 face parte din categoria D-Link Green şi este un dispozitiv care protejează mediul, conservând energia prin recunoaşterea automată a lungimii cablului şi prin reglarea implicită a consumului de putere.

Caracteristici principale şi avantaje:

–                       Design prietenos

–                       Interfaţa Gigabit pentru maximul de performanţă

–                       DMZ Gigabit

–                       Scanarea de Viruşi

–                       Detectarea accesului neautorizat şi sistem de prevenire (IPS)

–                       Web content filtering dinamic

–                       Securitate pentru e-mail

–                       VPN IPSec pentru conectări sigure la distanţă

–                       Înglobează tehnologie D-Link Green ce reduce consumul energetic

###

Despre D-Link:

D-Link este lider mondial în networking, designer multi-premiat în domeniul proiectării şi conceperii de soluţii pentru reţele, broadband, dispozitive electronice digitale, comunicaţii de voce şi date pentru diverse medii precum: locuinţa digitală, birouri mici/birouri din locuinţa personală (Small Office/Home Office (SoHo)), întreprinderi mici şi mijlocii (Small to Medium Business (SMB)), până la mari companii. Soluţiile companiei sunt ideale pentru mediile din locuinţa digitală, întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) şi marile companii. Cu milioane de echipamente de reţelistică realizate şi livrate, D-Link este o companie dedicată excelenţei în tehnologie şi a devenit unul dintre liderii industriei de profil, produsele sale fiind distribuite şi utilizate în întreaga lume, cu un raport excelent preţ/performanţă pe piaţa comunicaţiilor şi reţelelor.

În Europa, D-Link are 20 de birouri, sediul său central fiind la Londra. Regiunea reprezintă un element strategic de maximă importanţă pentru companie, generând o treime din veniturile sale la nivel mondial. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.dlink.co.uk