91% dintre companii au experimentat cel putin un incident informatic in ultimele 12 luni
CUMPARATI |
Aceasta este numai una dintre concluziile studiului „Global IT Security Risks” realizat de Kaspersky Lab în parteneriat cu B2B International, un institut specializat în cercetarea de business. Peste 1300 de specialişti IT din 11 ţări au participat la acest studiu.
Ameninţările informatice recunoscute ca fiind cele mai populare sunt viruşii, spyware-ul şi alte programe periculoase. 31% dintre atacurile cu malware au rezultat în pierderi de date pentru organizaţii, iar 10% dintre companii au recunscut că le-au fost compromise informaţii de business confidenţiale.
Numai 70% dintre companii au implementat un sistem de protecţie anti-malware pentru întreaga infrastructură IT, pe când 3% dintre acestea nu folosesc niciun fel de suită de securitate. Gradul de implementare pentru astfel de soluţii anti-malware variază de la ţară la ţară – în pieţele emergente, 65% dintre organizaţii au instalat produse de securitate, pe când în Marea Britanie şi SUA, nivelul este de 92%, respectiv 82%. Cu toate acestea, foarte multe companii s-au lovit de incidente informatice în ultimele 12 luni, iar o treime dintre acestea au pierdut date importante de business.
„O asemenea atitudine este surprinzătoare, când ştim că jumătate din organizaţii identifică ameninţările informatice ca fiind în topul riscurilor: ca nivel de prioritate, strategia de IT este poziţionată în faţa strategiilor financiare, de marketing sau resurse umane”, spune Alexander Erofeev, Director Market Intelligence & Insight la Kaspersky Lab. „Explicaţia plauzibilă este dată de faptul că investiţiile în securitatea IT sunt cu mult sub nivelul optim”, completează acesta.
Într-adevăr, studiul arată că fiecare a doua companie evaluează bugetul de securitate IT ca fiind insuficient, estimând că o creştere de 25% este mai mult decât necesară. La momentul actual, investiţia medie în securitatea informatică este de 8.055 USD pentru companiile mici, 83.200 USD pentru organizaţiile mijlocii şi 3.263.476 USD pentru marile corporaţii.
Studiul complet „Global IT Security Risks” se află ataşat mesajului prin care aţi primit acest comunicat.
Despre Kaspersky Lab
Kaspersky Lab este cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa şi locul patru la nivel mondial. Compania oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.
Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.securelist.com.