Kaspersky Lab lansează Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux

        CUMPARATI

  

Kaspersky Lab lansează Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux

Cea mai nouă versiune a soluţiei Kaspersky Lab pentru protecţia staţiilor de lucru care operează pe sisteme Linux include ultima versiune a motorului antivirus Kaspersky Lab, suport pentru administrare centralizată, capacitate de raportare statistică şi instrumentele necesare pentru a susţine politicile globale de securitate

Bucureşti, 16 iunie 2011

 

Pe scurt

Kaspersky Lab anunţă lansarea soluţiei business Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux, care combină toate funcţionalităţile versiunii anterioare de Kaspersky Anti-Virus 5.7 for Linux cu cele ale Kaspersky Anti-Virus 5.5 for Samba.

Administrarea produsului este realizată prin intermediul unei interfeţe grafice intuitive, care este pe deplin compatibilă cu ecosistemele desktop Gnome şi KDE. De asemenea, parametrii programului pot fi configuraţi şi din fereastra de comandă (command line). Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux face parte din linia de soluţii de securitate dedicate companiilor şi poate fi integrată în infrastructura de securitate a organizaţiei. Aceasta este compatibilă cu toate distribuţiile de Linux, atât pe 32, cât şi pe 64 de biţi.

Funcţionalităţi-cheie

Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux oferă protecţie completă staţiilor de lucru care operează pe sisteme Linux, datorită următoarelor inovaţii:

  • Soluţia include noul motor antivirus – Kaspersky Anti-Virus Engine 8.0 –, un modul de analiză euristică şi suport pentru dezinfectarea fişierelor stocate în arhive.
  • Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux neutralizează cu succes ameninţările informatice care ţintesc sistemele de operare Linux, precum şi pe cele care atacă platformele Windows şi Mac OS X. Astfel, suita oferă protecţie completă întregii reţele a companiei, care include şi staţii de lucru care nu operează numai pe Linux.
  • Noul produs include consola Kaspersky Administration Kit 8.0, o interfaţă centralizată de management care oferă posibilitatea administrării de la distanţă, vizualizarea de rapoarte şi modificarea politicilor globale de securitate.

Ameninţări informatice pentru Linux

O privire în viitor: cum va evolua infracţionalitatea cibernetică până în 2020

Citeşte raportul

Activitatea principală a infractorilor cibernetici se concentrează pe atacurile informatice asupra utilizatorilor de Windows, deoarece aceasta este cea mai utilizată platformă de operare de pe piaţă. Însă, nu înseamnă că sistemele Linux sunt ferite de atacuri: popularitatea Linux este în continuă creştere, de aceea şi numărul de ameninţări informatice pentru acest sistem va fi mai ridicat. Conform raportului Kaspersky Lab, referitor la evoluţia infracţionalităţii cibernetice, Windows îşi va menţine poziţia de lider pe piaţa sistemelor de operare în viitorul apropiat. Cu toate acestea, soluţiile alternative devin din ce în ce mai populare, conducând la apariţia unor noi categorii de malware. Gartner spune că în 2010, Oracle şi Red Hat, principalii distribuitori de soluţii Linux, au înregistrat cea mai rapidă creştere de pe piaţa sistemelor de operare.

 

Utilizarea în companii a unor sisteme de operare variate aduce în discuţie problema administrării centralizate şi a implementării de politici globale de securitate. De aceea, este foarte importantă folosirea unui instrument integrat, capabil să ofere control asupra tuturor staţiilor de lucru, indiferent de sistemul de operare instalat pe acestea. Mai mult decât atât, chiar şi cel mai puţin atacat computer cu platformă Linux poate deveni „complice” în distribuirea de malware, dacă un virus de pe o staţie de lucru cu Windows neprotejată foloseşte reţeaua companiei pentru a se răspândi.

Funcţionalităţi

Informaţii detaliate despre  Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux

Citeşte

·      Noul Kaspersky Anti-Virus Engine 8.0

Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux include Kaspersky Anti-Virus Engine 8.0 – o versiune actualizată a motorului antivirus produs de Kaspersky Lab. Aplicaţia include şi un modul de analiză euristică şi suport pentru dezinfectarea fişierelor stocate în arhive. De asemenea, produsul poate executa scanări la cerere ale întregului sistem de operare sau doar a unor zone specificate de administrator. Atât fişierele din computer, cât şi cele din reţea sunt accesibile pentru scanare (sunt suportate şi protocoalele SMB/CIFS şi NFS).

Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux neutralizează toate ameninţările informatice care ţintesc sistemele Linux, precum şi pe cele care atacă Windows şi Mac OS X. Acest lucru permite eliminarea pericolului de infectare a celorlalte computere din reţea. 

·      Implementare şi administrare centralizată

Noua versiune a suitei Kaspersky Lab pentru staţii de lucru Linux include Kaspersky Administration Kit, o consolă de administrare centralizată, care permite controlul asupra politicilor globale de securitate pentru toate PC-urile, laptop-urile şi chiar dispozitivele mobile, indiferent de sistemul de operare pe care îl folosesc. Kaspersky Administration Kit poate instala, activa şi dezinstala de la distanţă Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux, poate strânge date, procesa statistici şi configura politici de securitate. În plus, consola poate notifica administratorul atunci când sunt identificate noi ameninţări informatice, oferind soluţii pentru rezolvarea oricări situaţii întâmpinate.

·      Performanţă şi flexibilitate

Suita Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux consumă foarte puţine resurse şi permite transferul acestora către alte aplicaţii, atunci când este necesar. Administrarea acesteia se realizează prin intermediul unei interfeţe grafice intuitive, care este pe deplin compatibilă cu ecosistemele desktop Gnome şi KDE. În plus, parametrii programului pot fi configuraţi direct din fereastra de comandă (command line).

·      Compatibilitate

Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux este compatibilă cu principalele distribuţii de Linux, inclusiv Red Hat Enterprise Linux, Fedora, CentOS, SUSE Linux Enterprise Desktop, Debian GNU/Linux, Ubuntu, Mandriva etc. Sunt suportate atât platformele pe 32 de biţi, cât şi cele pe 64 de biţi.

Citat

Teodor Cimpoeşu, Managing Director Kaspersky Lab România şi Bulgaria

 „Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux extinde oportunităţile disponibile companiilor în termeni de securitate informatică şi permite acestora să implementeze sisteme pentru protecţia infrastructurii IT, indiferent de platformele de operare folosite pe staţiile de lucru. Noua versiune a produsului oferă protecţie completă computerelor cu Linux şi include instrumentele necesare pentru configurarea, controlul şi gestionarea politicilor centralizate de securitate”.

Preţ şi disponibilitate

Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux face parte din suita Kaspersky Open Space Security, o platformă de securitate IT, dezvoltată de Kaspersky Lab. Pentru mai multe detalii legate de preţ şi disponibilitate, contactaţi reprezentanţii Kaspersky Lab România http://www.kaspersky.ro/contact