Intel aduce AI peste tot în Rețea, Edge și Enterprise

Intel aduce AI peste tot în Rețea, Edge și Enterprise

În cadrul MWC 2024, Intel a anunțat noi platforme, soluții și servicii care cuprind rețele și edge AI, procesoarele Intel® Core™ Ultra și PC-ul AI și multe altele.

La MWC 2024 de la Barcelona, Intel a anunțat viitorul său procesor Intel® Xeon® cu accelerare AI integrată, cu numele de cod Granite Rapids-D, și a evidențiat validarea la primul apel cu parteneri cheie.

Prin intermediul anunțurilor de astăzi, Intel se concentrează pe abilitarea industriei pentru a moderniza și monetiza în continuare infrastructurile și investițiile în 5G, edge și enterprise și pentru a profita de aducerea AI pretutindeni. De mai bine de un deceniu, și alături de clienții și partenerii Intel, compania transformă infrastructura de rețea de astăzi de la funcția fixă la o platformă definită de software și determină succesul cu peste 90.000 de implementări în lumea reală.

În colaborare cu furnizorii de software pentru nucleul 5G, Intel a prezentat în avanpremieră procesorul Intel Xeon de ultimă generație pentru nucleul 5G, cu numele de cod Sierra Forest, demonstrând o îmbunătățire de 2,7 ori a performanței pe rack.

Arhitectura Intel este coloana vertebrală a rețelelor de bază definite prin software, orientate spre cloud, din întreaga lume, majoritatea serverelor de rețea virtualizate funcționând pe procesoare Intel. Fiind alegerea principală pentru operatori, constructori de echipamente și furnizori de software, platformele Intel Xeon au stabilit ștacheta în implementările comerciale pentru performanța nucleului 5G cu un TCO superior și un management cuprinzător al energiei – toate furnizate prin intermediul unui ecosistem de clasă mondială.

În plus, Intel a anunțat Intel’s Edge Platform, o platformă software modulară și deschisă care permite întreprinderilor să construiască, să implementeze, să ruleze, să gestioneze și să extindă soluții edge și AI pe hardware standard, cu o simplitate similară celei din cloud. 

Intel’s Edge Platform are capabilități unice, inclusiv suport pentru componente eterogene pentru un TCO mai mic și zero-touch, gestionare bazată pe politici a infrastructurii și aplicațiilor și AI pe o flotă de noduri de margine cu un singur panou de sticlă. În plus, AI runtime cu inferență OpenVINO™ este încorporat pentru a permite optimizarea în timp real a inferenței AI și plasarea dinamică a sarcinilor de lucru în cadrul software-ului de infrastructură pentru implementarea aplicațiilor.