Memoria Intel® Optane ™ DC este unul dintre cele mai inovatoare produse din ultimii ani. Această nouă memorie revoluționară oferă capacități mari

Cinci modalități de utilizare a memoriei Intel® Optane™ DC Persistent în Data Center

Unul dintre lucrurile mele preferate este să urmăresc cum dezvoltatorii descoperă oportunitatea unei resurse de date cu totul noi și cu performanțe asemănătoare memoriei. Prima discuție a fost uimitoare. O lună mai târziu, ne-au spus că au o idee. În scurt timp inginerii noștri de software lucrau la o modalitate de utilizare a memoriei Intel Optane DC Persistent. Este uimitor să participi la procesul de inovare.

Memoria Intel Optane DC Persistent are o gamă largă de utilizări, iar multe altele sunt descoperite de inovatori în ecosistemul global în fiecare zi. În acest blog, vreau să evidențiez câteva cazuri de utilizare care prezintă modul în care acest produs poate avea un impact semnificativ asupra centrului de date.

1. In-Memory Analytics with SAP HANA

Implementările de dispozitive de stocare cresc rapid în această perioadă. SAP este unul dintre primii colaboratori ai Intel pentru memoria Optane DC Persistent, iar SAP HANA este unul dintre cazurile de utilizare. Pentru o bază de date, beneficiile potențiale ale memoriei mari, rapide și accesibile sunt substanțiale. Să analizăm două scenarii de implementare.

Într-o implementare SAP HANA existentă, capacitatea sistemului poate fi mărită cu "noduri de extindere", al căror rol este să extindă capacitatea de date pentru nodurile de procesare existente. Analiza Intel relevă faptul că un nod de extindere echipat cu memorie DRAM de 7,5 terabyte și memorie Intel Optane DC permite până la 25% mai multe date disponibile și economisește peste 10% din costurile hardware ale sistemului comparativ cu configurația DRAM1

În următorul scenariu, o implementare SAP HANA trebuie să consolideze mai multe noduri mai vechi, cu memorie limitată, într-un "nod de scalare" modern, cu 4 socket-uri. În acest scenariu, configurația cu memorie Intel Optane DC oferă dispune de o capacitate de două ori mai mare cu un cost total de sistem de 39% mai mic pentru o bază de date terabyte2. Fie că actualizați o SAP HANA deja existentă, fie că începeți una nouă, memoria Intel Optane DC oferă capacitate mare și costuri mici. Puteți afla mai multe despre modul în care Intel și SAP au lucrat împreună la aceste tehnologii aici și aici.  Și căutați suport suplimentar pentru bazele de date cu memorie Intel Optane DC la Aerospike, Gigaspaces, Microsoft, Oracle, Redis Labs și multe altele. Pe lângă aceste economii, memoria Intel Optane DC permite repornirea mult mai rapidă pentru sistemele mari de analiză, reducând timpul de repornire de la minute la secunde.

2. Multi-tenant Database Server Virtualization

Cererea de servicii de baze de date continuă să crească, iar virtualizarea bazei de date as-a-service este esențială pentru scăderea costurilor. Mai multe instanțe VM pe server și baze de date mai mari precum și adăugarea de DRAM-uri duc la creșterea costurilor. Capacitatea mare și accesibilitatea memoriei Intel Optane DC poate fi soluția pentru o densitate mai mare VM la costuri accesibile.

Testul Intel a comparat două sisteme de virtualizare utilizând Microsoft Windows Server 2019 cu Hyper-V, care rulează un benchmark OLTP pentru cloud. O singură platformă a fost echipată cu 768 gigabytes de DRAM DDR4, cealaltă cu 192 gigabytes de DRAM DDR4 plus 1 terabyte de memorie persistentă Intel Optane DC. În acest scenariu, sistemul cu memorie Intel Optane DC a suportat până la 36% mai multe VM și a făcut acest lucru cu un cost de 30% mai mic per VM3. Densitate VM mai mare per nod la un cost substanțial mai mic.

3. Content Delivery Network Video Streaming

Rețelele de difuzare a conținutului întâmpină probleme similare atunci când vine vorba de scalare. În perioada 2017-2022 se estimează că traficul IP total va crește de 3 ori, iar peste 80% din acesta va fi video4, o mare parte din acesta fiind difuzat sau distribuit live de la servere către consumatori. Furnizorii de conținut vor trebui să mărească numărul de fluxuri pe server, iar acest lucru necesită mai multă memorie. Din nou, capacitatea și economia memoriei Intel Optane DC va ajuta furnizorii de conținut să aibă costuri accesibile.


În comparație, calitatea serviciului (QoS) este egală cu standardul HTTP GETs cu 99 de percentile. Platformele echipate cu procesor Intel Xeon Gold 6252 de generație 2 și 1.5 terabiți de memorie vor furniza atât imagini video de înaltă calitate la acest QoS. Cu toate acestea, platforma cu memorie Intel Optane DC va livra un cost de memorie mai mic cu peste 40%5

4. AI/ML Analytics with the SAS VIYA Platform

SAS VIYA este o familie de produse pentru analize avansate ce includ inteligența artificială (AI) și învățare mecanică pentru sarcini complexe de date, cum ar fi analiza imaginii, limbajului și sentimentului. Scalarea SAS VIYA cu cantități mari de DRAM poate crește dramatic costul platformelor hardware. În testele Intel, când se rulează simultan 3 modele analitice, se poate realiza o viteză similară de analiză utilizând platforme cu 1.5 terabiți de DRAM sau 1.5 terabiți de memorie Intel Optane DC și 192 gigabiți de DRAM. Această configurație oferă costuri mai mici cu până la 43%6. Intel contribuie la îmbunătățirea performanței AI, reducerea costurilor și aducerea acestei puternice tehnologii în mainstream.

5: Hyper-Converged Infrastructure Scaling

Beneficiile memoriei Intel Optane DC nu se aplică doar cazurilor în care se utilizează terabiți de memorie. Infrastructura software hiper-convergentă devine foarte populară și pentru tehnlogiile de Windows Server Software, precum Microsoft Azure HCI. Economia infrastructurii hiper-convergente depinde în mare măsură de densitatea mașinii virtuale pe nod. În testele Intel am comparat diferite configurații de memorie care rulează Microsoft Windows Storage Spaces Direct, unul cu 384 gigabytes de DDR4 DRAM, celălalt cu memorie de 512 gigabytes Intel Optane DC și 192 gigabytes de DRAM în patru noduri. Capacitatea suplimentară a memoriei atunci când se utilizează memoria Intel Optane DC a permis activarea cu 35% a mai multor VM pe nod. Ceea ce este surprinzător este că acesta se face la un cost de hardware de 27% mai mic pentru fiecare VM și nu necesită o memorie multi terabiți7.

Doar începutul

Memoria Intel Optane DC este o tehnologie larg aplicabilă, cu utilizări diverse. Cele cinci cazuri de utilizare descrise aici sunt doar un mic exemplu de moduri în care combinația revoluționară de capacitate mare, accesibilitate și persistența datelor vor transforma centrul de date și serviciile digitale. Acesta este doar începutul.

Pentru detalii despre memoria Intel Optane DC și cum puteți beneficia de ea, vizitați intel.com/optane

Acest produs și expertiza tehnică pentru a construi soluții bazate pe acesta sunt disponibile prin intermediul ASBIS, vă rugăm să contactați experții ASBIS Romania pentru a obține mai multe informații despre memoria Intel® Optane ™ DC.

 


*Other brands and names may be property of others.

1.See www.intel.com/2019xeonconfigs Footnote #16

2.See www.intel.com/2019xeonconfigs Footnote #17

3.See www.intel.com/2019xeonconfigs Footnote #10

4.Source: Cisco Visual Networking Index: Forecast and Trends, 2017–2022, Nov. 28, 2018, https://www.cisco.com/c/en/us/solutions/collateral/service-provider/visual-networking-index-vni/white-paper-c11-741490.html

5.See www.intel.com/2019xeonconfigs Footnote #18

6.See www.intel.com/2019xeonconfigs Footnote #19

7.See www.intel.com/2019xeonconfigs Footnote #20