Intel şi alte companii de top susţin o nouă misiune: centre de date deschise pentru cloud computing

        CUMPARATI

 

Cele mai importante elemente ale ştirii:

  • Intel a subliniat trei elemente cheie din viziunea sa referitoare la cloud computing, numită “Cloud 2015”: o lume interoperabilă a “norilor”; deplasarea automată a resurselor şi a aplicaţiilor software; PC-uri şi echipamente ce folosesc virtualizarea “client-aware”;
  • Intel a ajutat la crearea “Open Data Center Alliance”, o alianţă formată din mai mult de 70 de companii, unite de către Intel, care va pune bazele interoperabilităţii şi flexibilităţii şi va stabili un standard al industriei pentru următoarea generaţie de centre de date pentru cloud computing. Companiile ce fac parte din “Open Data Center Alliance” investesc anual în IT peste 50 de miliarde USD;
  • Intel a dezvăluit programul “Intel® Cloud Builders”, la care participă 20 de lideri mondiali în producţia de hardware şi software, care îşi iau angajamentul de a stimula inovaţia şi de a face “norii” mai accesibili din toate punctele de vedere;
  • Procesoarele Intel® Xeon®, care se găsesc în aproximativ 9 din 10 servere şi includ caracteristici precum Intel® Virtualization Technology şi Intel® Trusted Execution Technology sunt ideale pentru cloud computing. 

GENEVA, Elveţia, 28 octombrie 2010 – În cadrul evenimentului desfăşurat în sala Globe for Science and Innovation la CERN, Intel Corporation a dezvăluit o serie de noi iniţiative încadrate în viziunea “Cloud 2015” ce au ca scop transformarea computing-ului online actual bazat pe tehnologiile cloud într-unul eficient, sigur şi simplu.

Viziunea Cloud 2015 a Intel are la bază trei elemente cheie: o reţea comună ce permite schimbul de date între sistemele interne şi cele externe; o reţea automatizată care va permite deplasarea sigură şi automată a aplicaţiilor şi resurselor pentru a îmbunătăţi semnificativ eficienţa energetică în cadrul centrelor de date; “nori” inteligenţi dedicaţi PC-urilor şi altor dispozitive, care vor şti ce tip de aplicaţii, comenzi şi tipuri de procesare ar trebui să fie rulate în “nor” sau pe laptop, smartphone, sau alt dispozitiv, astfel preluând specificaţiile unice ale dispozitivului la care se conectează, optimizând în totalitate experienţa online.

Intel va susţine aceste trei scopuri prin crearea de noi capacităţi software pentru procesoarele Intel® Xeon®, procesoare ce dispun de tehnologiile Intel® Virtualization Technology (Intel® VT) şi Intel® Trusted Execution Technology (Intel® TXT), tehnologii care sunt baza cloud computing-ului de astăzi.

Open Data Center Alliance

Pentru a putea îndeplini obiectivele Cloud 2015, Intel a ajutat la crearea Open Data Center Alliance (Alinaţa Centrelor de Date Deschise), o coaliţie formată din mai mult de 70 de companii, care împreună investesc în IT mai mult de 50 de miliarde de dolari anual şi care desfăşoară proiecte pentru dezvoltarea tehnologiei cloud. Printre membri comitetului de conducere a alianţei se numără BMW*, China Life*, Deutsche Bank*, J.P. Morgan Chase*, Lockheed Martin*, Marriott International, Inc.*, National Australia Bank*, Shell*, Terremark* şi UBS*. Alianţa va oferi software-ul şi hardware-ul care va conduce în viitor la crearea de soluţii mult mai deschise şi interoperabile pentru cloud computing şi centrele de date. Rolul deosebit al lui Intel din cadrul alianţei este unul consultativ, îndreptat iniţial către companiile producătoare de echipamente pentru end-user şi nu către furnizorii de tehnologie.

Intel doreşte ca prin Open Data Center Alliance să ofere produse şi soluţii în concordanţă deplină cu viziunea şi obiectivele actuale ale alianţei. Intel va colabora cu partenerii săi ce dezvoltă software şi hardware, determinând industria să inoveze folosind aceste standarde deschise, oferind o rampă de lansare următoarei generaţii de Internet. În acelaşi timp, prin intermediul acestei alianţe, Intel va oferi un sistem cloud deschis, eficient şi sigur, care va sta la baza afacerilor, jocurilor, muzicii, serviciilor de social media şi a serviciilor web care încă nu au fost inventate.

“Industria are oportunitatea de a accelera potenţialul cloud computing-ului, oferind prin această transformare avantaje economice superioare” a declarat Kirk Skaugen, Vice President şi General Manager al Intel Data Center Group. “Prin intermediul alianţei Open Data Center Alliance, business-urile de top ale lumii sunt concentrate şi participă activ, împreună cu Intel şi cu industria high-tech, la găsirea de soluţii pentru problemele dificile ridicate de cloud computing. Industria serverelor a trecut printr-o transformare uimitoare de la introducerea procesoarelor Intel Pentium® Pro în 1995. Scopul nostru este de a ne asigura de faptul că prin cloud computing se vor oferi soluţii economice ideale, bazate pe acelaşi principiu fundamental – inovaţia pe standarde deschise şi interoperabile.  

Intel Cloud Builders

Scopul programului Intel® Cloud Builders este acela de a facilita îndeplinirea viziunii Cloud 2015. Intel a anunţat o extindere semnificativă a acestui program care reuneşte parteneri de top din industria soluţiilor software şi a sistemelor, pentru a oferi sfaturi şi îndrumare practică despre cum se implementează, menţine şi optimizează o infrastructură cloud.

În timp ce alianţa va determina viitoarele cerinţe pentru infrastructura cloud, programul Intel Cloud Builders va ajuta la îndeplinirea acestor cerinţe cu soluţii complete. Programul are acum un total de 20 de arhitecturi de referinţă, urmând ca în viitor Intel să dezvolte alte asemenea arhitecturi.

Intel Cloud Builders reprezintă o comunitate formată din cei mai importanţi furnizori de tehnologie de cloud computing, printre care Canonical*, Cisco*, Citrix*, Dell*, EMC*, Enomaly*, Eucalyptus Systems*, Gproxy*, HP*, IBM*, Intel, Joyent*, Microsoft*, NetApp*, NetSuite*, Novell*, Parallels*, Red Hat*, Univa* şi VMware*.

Despre Intel

Intel (NASDAQ: INTC),  este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Intel,  logo-ul Intel, Intel Sponsors of Tomorrow şi Intel Sound Mark şi sunt mărci înregistrate ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.