Intel Corporation şi partenerii săi OEM au anunţat cele mai noi tablet PC-uri şi dispozitive tip convertible bazate pe procesoare Intel Core® vPro™

Intel anunta o gama larga de tablet PC-uri cu Windows 8

CUMPARATI ONLINE

Produse Intel

  • Tablet PC-urile şi dispozitivele tip convertible bazate pe tehnologiile Intel oferă utilizatorilor cea mai bună experienţă cu Windows* 8 şi o gamă largă de noi capabilităţi, precum îmbunătăţiri din punct de vedere media şi securitate mai mare pentru companii;
  • Tablet PC-urile cu Windows 8 bazate pe tehnologii Intel sunt optimizate pentru mobilitate, oferă suport pentru interfaţa Windows şi flexibilitate pentru a susţine milioanele de aplicaţii existente şi multitudinea de periferice, precum imprimantele;
  • Noul procesor Intel® Atom™ Z2760, creat special pentru Windows 8, oferă o autonomie impresionantă bateriei şi o tehnologie always-on în dispozitive mai subţiri, cu viteză mai mare de răspuns şi cu o multitudine de opţiuni pentru utilizatorii mobili.

SANTA CLARA, California, 28 septembrie 2012 – Intel Corporation şi partenerii săi OEM au anunţat cele mai noi tablet PC-uri şi dispozitive tip convertible bazate pe procesoare Intel Core® vPro™, Intel® Core™ şi Intel® Atom™, inclusiv pe noul procesor Atom Z2760 (cu nume de cod “Clover Trail”).  

Noile dispozitive bazate pe procesoare Intel Atom le oferă utilizatorilor şi companiilor o serie largă de dispozitive inovatoare, subţiri şi elegante, mai performante şi cu autonomii mai mari. În plus, ei vor putea folosi Windows* 8 în timp ce vor rula programele preferate.

“Acesta este doar începutul companiei Intel pe piaţa tablet PC-urilor, iar scopul nostru este de a oferi produse care se pliază pe nevoile utilizatorilor, dar şi pe cele ale companiilor, fără a compromite experienţa de utilizare şi durata de viaţă a bateriei. Când utilizatorii sau marile companii cumpără un dispozitiv cu Intel Inside®, primesc cele mai bune capabilităţi ale Windows 8 şi au parte de o experienţă de computing fără precedent”, a declarat Erik Reid, General Manager pentru Application Processor Platforms în cadrul Mobile and Communications Group al Intel.

Intel Atom Z2760: Computing puternic on-the-go

Procesorul Intel Atom Z2760 oferă cele mai subţiri și uşoare tablet PC-uri bazate pe arhitectura Intel – grosime de 8,5mm şi greutate de doar 0,68kg – ceea ce le permite utilizatorilor să îşi ia dispozitivele oriunde.

Având în vedere că din ce în ce mai mulţi utilizatori îşi poartă dispozitivele mobile cu ei, caracteristici precum autonomie ridicată şi dimensiuni reduse au devenit din ce în ce mai importante, iar tablet PC-urile bazate pe Intel Atom Z2760 oferă o experienţă care nu compromite în niciun fel aceste caracteristici. SoC-ul dual core, cu patru thread-uri, oferă o autonomie a bateriei excepţională cu o perioadă de stand-by de 3 săptămâni şi peste 10 ore de vizionare HD1.

Tablet PC-urile şi dispozitivele tip convertible cu procesoare Intel Atom şi Windows 8 oferă o experienţă intuitivă cu ajutorul tastaturii, touchpad-ului sau a mausului, oferind în acelaşi timp tehnologii precum Intel® Burst şi Intel® Hyper-threading. Utilizând capabilităţile multitasking ale arhitecturii Intel, utilizatorii vor experimenta o viteză mare de răspuns, ceea ce le permite să îşi încarce rapid aplicaţiile favorite.

Securitate crescută şi suport software pentru companii

Tehnologiile Intel au permis crearea de dispozitive mobile dedicate segmentului enterprise, inclusiv cele ce folosesc procesoare Intel Atom, Intel Core şi Intel Core vPro. Arhitectura Intel oferă corporaţiilor flexibilitatea şi compatibilitatea cu care s-au obişnuit, costuri totale de exploatare reduse şi productivitate ridicată.

Tablet PC-urile Intel cu Windows 8 sunt compatibile cu milioane de aplicaţii, dispozitive şi componente folosite de corporaţii şi includ capabilităţi de securitate şi management cerute de managerii IT. Adiţional, aceste dispozitive se integrează cu uşurinţă în infrastructurile corporate existente, oferind posibilitatea de a accesa un domeniu, de a rula noi aplicaţii Windows Store şi de Windows desktop, în paralel.

Tablet PC-urile bazate pe procesorul Intel Atom Z2760 oferă utilizatorilor mobilitatea de care business-urile au nevoie şi stabilesc un nou standard în materie de securitate şi management cu Windows 8. Noul procesor Intel Atom Z2760 a fost creat pentru a fi integrat cu uşurinţă într-un mediu de business computing. Procesorul deţine capabilitatea de Secure Boot şi PTT, Intel Platform Trust Technology.

Tablet PC-urile cu procesoare Intel Core ce rulează Windows 8 vor oferi o performanţă inteligentă. Adiţional, tablet PC-urile cu procesoare Intel Core vPro vor dispune de capabilităţi de securitate, de management şi de virtualizare de ultimă generaţie.

Dispozitivele ce folosesc procesoare Intel Core vPRo pot fi accesate remote şi beneficiază de tehnologii precum Intel® Anti-Theft, Intel® Secure Key, Intel® OS Guard, Intel® Identity Protection şi Intel® Trusted Execution.

Compania Intel este implicată activ în multe ecosisteme software, pentru a putea să ofere cea mai bună experienţă în lucrul cu dispozitive care au integrate procesoare Intel. În programul Intel® Software Partner sunt înregistrate în acest moment peste 7 000 de companii, care lucrează împreună pentru a concentra resurse şi instrumente pentru optimizare software. În plus, prin intermediul Intel® Software Network, dezvoltatorii se pot conecta mai repede la comunităţi software, instrumente, training-uri şi evenimente.

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Intel, Atom, Core şi logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.

* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi

1.        Bazate pe măsurătoarea de referinţă Intel de 10 inchi la 200 niţi cu Wi-Fi pornit.