Intel prezinta noua familie de procesoare Intel Core vPro

        CUMPARATI

SANTA CLARA, California, 5 februarie 2010 – Intel Corporation a prezentat astăzi familia de procesoare 2010 Intel® Core™ vPro™ care face faţă cerinţelor companiilor de toate dimensiunile, asigurând PC-urilor performanţe superioare flexibile, metode de prevenire a furturilor şi reducere a costurilor, într-un mediu în care tehnologia de calcul se schimbă rapid. Aceste capabilităţi şi multe altele stau la baza multor laptop-uri şi desktop-uri cu tehnologie Intel, destinate companiilor, care încep să fie livrate de producătorii de computere din întreaga lume.

Procesoarele Intel Core vPro sosesc pe piaţă într-un moment în care activităţile de computing pentru companii evoluează, o dată cu emergenţa videotelefoniei şi a telefoniei prin Internet, a reţelelor sociale şi a altor aplicaţii cu cerinţe de sistem ridicate – care în multe cazuri trebuie rulate simultan – transformând necesitatea deţinerii unui calculator performant într-o necesitate.

 “Companiile, în special cele care nu şi-au mai cumpărat PC-uri în ultimii ani, se confruntă cu o problemă legată de imposibilitatea sistemelor de a rula aplicaţiile pe care mulţi dintre angajaţi şi IT-işti le adoptă,” a declarat Rick Echevarria, Vice President al Intel Architecture Group & General Manager al Business Client Platform Division. “Integrarea performanţei inteligente alături de caracteristici de securitate de ultimă generaţie şi reducere a costurilor în familia de procesoare Intel Core vPro oferă echipelor de IT şi companiilor mici şi mijlocii o platformă care nu face compromisuri. Suntem încântaţi de modul în care Tehnologia Intel vPro oferă IT-ului flexibilitate cu privire la virtualizare, adoptare şi aplicaţii cloud solicitante.”

Platforma bazată pe familia de procesoare 2010 Intel Core vPro include noul chipset Intel® Q57 Express şi noul controller Intel® 82577LM Gigabit Network pentru notebook-uri, precum şi Intel® 82578DM Network pentru PC-uri desktop.

Producători de computere din întreaga lume, printre care Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo şi Toshiba, lansează pe piaţă PC-uri de business bazate pe familia de procesoare 2010 Intel Core vPro. În plus, dezvoltatorii de soluţii software pentru întreprinderi mici şi mijlocii sau companii mari, între care Bomgar, Kaseya, LANDesk, Level Platforms, LogMeIn, Microsoft, RealVNC, Spiceworks, Symantec şi WinZip, vor integra noile caracteristici în produsele lor viitoare. Provideri de servicii de IT, printre care AT&T Tech Support 360* şi PlumChoice, intenţionează să adopte capabilităţile tehnologiei Intel Core vPro în ofertele lor pentru companii mici şi mijlocii.

Gândire rapidă

Procesoarele se bazează pe microarhitectura premiată a Intel, “Nehalem”, fiind produse cu ajutorul noului proces revoluţionar al Intel pe 32 nanometri. Intel a integrat pentru prima dată capabilităţi de grafică de înaltă definiţie în procesoarele sale, şi a încorporat a doua generaţie Intel de tranzistori cu poartă de metal şi constantă dielectrică ridicată, care ajută la creşterea vitezei de calcul şi a duratei de viaţă a bateriei.

Procesoarele 2010 Intel® Core™ i7 şi procesoarele Core™ i5 sunt dotate cu tehnologia Intel® Turbo Boost şi Intel® Hyper-Threading, pentru activităţi de calcul mai “inteligente”, mai uşor adaptabile. Tehnologia Intel® Turbo Boost ajustează automat viteza procesorului când detectează o modificare a sarcinii de lucru – procesorul îşi măreşte frecvenţa, de pildă, atunci când utilizatorul încarcă mai multe  aplicaţii simultan sau urmăreşte un material video, şi şi-o micşorează, obţinându-se astfel o eficienţă energetică mai mare, atunci când utilizatorul ia o pauză de cafea şi singurele aplicaţii active sunt cele de background.

Contribuind la obţinerea unor performanţe de excepţie în industrie în domeniul vitezei şi eficienţei energetice a procesoarelor, Tehnologia Intel Hyper-Threading interconectează multiple core-uri de procesoare cu multiple “thread-uri”, fapt care permite o procesare în paralel şi mai rapidă a instrucţiunilor.

Folosind benchmark-uri standard, un notebook dotat cu procesor 2010 Intel Core i5 vPro poate rula cu până la 80% mai rapid aplicaţii ce cresc productivitatea unei companii1, poate rula aplicaţii multiple cu o viteză dublă1, şi poate proteja date confidenţiale de până la 3,5 ori mai rapid1 prin comparaţie cu un notebook mainstream vechi de 3 ani.

Mai inteligenţi decât răufăcătorii

Tehnologia Intel® Anti-Theft, disponibilă cu tehnologia Intel vPro, le pune “piedici” hoţilor, blocând accesul la un PC dacă un server central sau sistemele inteligente încorporate ajung la concluzia că PC-ul respectiv a fost pierdut sau furat. Noua Tehnologie Intel Anti-Theft versiunea 2.0 (Intel® AT 2.0) permite soluţiilor de criptare să dezactiveze accesul la tastele de criptografiere prin hardware, pentru a bloca total accesul la date. De asemenea, odată ce PC-ul revine în mâinile proprietarului de drept, este mult mai simplu să fie reactivat. În plus, un mesaj personalizat poate fi afişat pe ecranul laptopului furat de fiecare dată când cineva încearcă să iniţializeze sistemul de operare. Mulţi producători de computere intenţionează să susţină Intel AT 2.0, printre ei numărându-se Fujitsu, HP, Lenovo şi Panasonic, precum şi companii de securitate cum ar fi Absolute Software, PGP, Phoenix şi WinMagic.

Accent pe administrare

Noul KVM de control la distanţă Intel Keyboard-Video-Mouse Remote Control, disponibil cu procesoare dual-core Intel Core i5 şi i7 vPro, lucrează în colaborare cu chipul grafic integrat de la Intel®, punând astfel capăt frustrării administratorilor de IT care erau mereu nevoiţi să îi întrebe pe utilizatori: “Ce vedeţi ?”. În schimb, aceştia vor vedea ecranele monitoarelor utilizatorilor exact aşa cum le văd şi aceştia, având astfel control deplin asupra PC-ului, chiar dacă sistemul de operare nu este funcţional. Până acum, funcţionalitatea KVM impunea utilizarea unor dispozitive care costau până la 200 USD şi chiar mai mult pentru un singur PC.

Pe măsură ce criptarea câştigă teren în domeniul PC-urilor de business, Intel adaugă caracteristici care evită scăderea productivităţii. Mai întâi, Intel a încorporat noi instrucţiuni pentru Advanced Encryption Standard în hardware, accelerând astfel procesul de criptare şi decriptare.

În al doilea rând, noul Intel® Remote Encryption Management permite personalului de IT să administreze de la distanţă PC-urile cu hard drive-uri criptate, deblocând într-un mod mai sigur acele unităţi de stocare şi făcând disponibile toate capabilităţile Tehnologiei Intel vPro.

O altă caracteristică nouă, PC Alarm Clock, poate “trezi” un PC din stadiul de “off” la o oră prestabilită, pentru a derula sarcini de întreţinere, securitate sau de altă natură, pe cont propriu.

Noi impulsuri pentru companiile mici şi mijlocii…

La ora actuală, producători de echipamente originale şi constructori de sisteme printre care ASI, Equus şi Seneca Data au început să introducă pe piaţă notebook-uri pentru companii mici şi mijlocii, dotate cu familia de procesoare 2010 Intel Core şi alte elemente de bază ale tehnologiilor Intel. Noua linie de notebook-uri, susţinută de un program special Intel numit “Spring Peak,” este dezvoltată de producători de design-uri originale precum Gigabyte şi Pegatron şi vândută prin sistemele de distribuţie Intel. Platforma Spring Peak oferă un design distinctiv, un docking station, un notebook performant cu un LCD bazat pe tehnologie LED de 15.6-inch şi în plus susţine Tehnologia Intel Anti-Theft.

… şi pentru companii mari

Intel a lansat o platformă pentru staţii de lucru bazată pe noul procesor Intel Core i5 şi chipset-ul Intel® 3450. Platforma creează o categorie inovatoare de staţii de lucru entry-level eficiente, cu performanţă sporită şi fiabile, la preţuri comparabile cu tradiţionalele PC-uri de business. Platforma este destinată companiilor mici şi mijlocii, dar şi companiilor mari care rulează aplicaţii precum creaţie media digitală. Platforma beneficiază de grafică Intel HD şi a fost certificată pe aplicaţii create de ADOBE, Autodesk şi alţii. Staţiile de lucru bazate pe această platformă sunt introduse de providerii Intel channel, printre care Fujitsu, HP, Lenovo şi NEC.

Pentru o performanţă wireless care să fie pe măsura vitezei noilor procesoare Intel Core i5 şi Core i7, Intel a prezentat adaptoarele Intel® Centrino® Ultimate-N 6300 şi Intel® Centrino® Advanced-N 6200 802.11n WLAN. Aceste adaptoare oferă capabilităţi performante 802.11n multi-stream, suport dual-band, acoperire consistentă şi viteze mai mari (de până la 450 Mbpspentru 6300 şi 300 Mbps pentru 6200). Intel a mai introdus pe piaţă adaptorul Intel® Centrino® Advanced-N + WiMAX 6250, care oferă până la 20-Mbps WiMAX şi 802.11abgn WiFi performant (până la 300 Mbps) pentru un maximum de acoperire. Toate cele trei adaptoare suportă tehnologia Intel vPro Technology.

Pentru mai multe informaţii despre noua familie de procesoare Intel® Core™ vPro™, inclusiv pentru fotografii şi materiale video, accesaţi press kit.

Despre Intel

            Intel [NASDAQ: INTC], liderul mondial în inovaţia privind siliciul, dezvoltă tehnologii, produse şi iniţiative menite să îmbunătăţească încontinuu munca şi viaţa oamenilor. Pentru informaţii suplimentare cu privire la Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com

Intel şi logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări. 

* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea unor terţe părţi.