Intel extinde computing-ul mobil cu noi capabilităţi hardware, software şi de conectivitate

        CUMPARATI

 

Mostrele Medfield, platformele LTE, succesul înregistrat de MeeGo şi achiziţionarea Silicon Hive accelerează dezvoltarea portofoliului de produse mobile

CELE MAI IMPORTANTE ELEMENTE ALE ŞTIRII:

•       Mostre de “Medfield,” noul chip Intel pe 32nm dedicat telefoanelor;

•       Accelerarea LTE prin realizarea de mostre de soluţii multimode anul acesta. Design-urile vor apărea în a doua jumătate a anului 2012 în cadrul Intel Mobile Communications, denumit iniţial Infineon Technologies AG Wireless Solutions Business;

•       O nouă experienţă pentru utilizatorii de tablet-uri cu Meego care valorifică flexibilitatea şi inovaţiile oferite de platforma de software MeeGo şi care se bucură de susţinerea unor companii precum Orange* şi Tencent*. AppUp va fi extins pentru a include noi instrumente de dezvoltare şi programe de ecosistem bazate pe MeeGo;

•       Achiziţionarea Silicon Hive susţine capabilităţile video şi de imagistică SoC ale Intel; 

•       Cercetările RF Radio SoC permit fuziunea a trei chip-uri ale unui chipset tipic RF pe un singur chip;

•       Dezvoltarea ecosistemelor mobile printr-o serie de noi investiţii ale Intel Capital;

•       Dispozitive de top, cu consum energetic redus, bazate pe procesoare Intel® Atom™, vor fi disponibile pe Android Gingerbread, Honeycomb, anul acesta;

•       Korea Telecom şi Samsung au făcut progrese folosind arhitectura Intel, pentru a oferi servicii mai rapid şi a-şi extinde cu costuri mai eficiente capacităţile de reţea, în funcţie de cerere.

Intel Corporation a anunţat astăzi lansarea unui număr mare de soluţii hardware, software şi de conectivitate în cadrul portofoliului de produse mobile, prezentând inclusiv mostre de “Medfield,” chip-ul Intel pe 32 nm realizat de companie pentru a fi integrat în telefoane.

Compania a mai anunţat platforme LTE accelerate, o nouă experienţă pentru utilizatorii de tablet-uri MeeGo, achiziţionarea Silicon Hive şi câteva noi investiţii mobile şi instrumente de dezvoltare de software pentru a susţine livrarea unei experienţe premium cu dispozitive bazate pe arhitectura Intel®, pe mai multe sisteme de operare.

Pe măsură ce graniţele dintre computing şi comunicaţii continuă să se diminueze, acest interes crescând al segmentului mobil completează şi se bazează pe capabilităţile tot mai performante ale Intel în materie de mobilitate. Intel îşi accelerează planurile pentru arhitectura de procesor, astfel încât aceasta să devină cea preferată pentru cât mai multe dispozitive smart, netbook-uri, laptop-uri, smart phone-uri, tablet-uri şi smart TV-uri – abordând în acelaşi timp şi necesităţile în continuă schimbare ale producătorilor de dispozitive, furnizorilor de servicii, dezvoltatorilor de software şi consumatorilor din întreaga lume.

“Internetul mobil, cu toată complexitatea sa, prezintă oportunităţi şi perspective de creştere uriaşe pentru întreaga industrie,” a declarat Anand Chandrasekher, Intel Senior Vice President & General Manager al Ultra Mobility Group. “Prin aceste eforturi şi prin cele care vor urma, Intel îşi foloseşte pe deplin resursele, investiţiile în tehnologie şi economia Legii lui Moore pentru a diminua costurile şi cerinţele energetice ale noilor pieţe, oferind în continuare aceeaşi performanţă de vârf pe care industria a ajuns să o aştepte din partea noastră.”

Multi-comm şi hardware

Finalizând recenta achiziţie Wireless Solution Business de la Infineon AG, Intel şi-a prezentat strategia pentru a livra pe piaţă o arhitectură inteligentă, multi-comunicaţii, care să se adreseze nevoilor diverse ale clienţilor şi furnizorilor de servicii din întreaga lume, precum, aplicaţii, dispozitive, costuri şi experienţa utilizatorului final, cu soluţii de la WiFi până la LTE.

Intel a anunţat că Intel Mobile Communications (IMC) îşi va prezenta prima soluţie LTE compactă multimod cu consum redus (LTE/3G/2G), cu adevărat globală, în a doua jumătate a anului, în timp ce dispozitivele cu această tehnologie vor fi disponibile pe scară largă începând din a doua jumătate a anului 2012. De asemenea, IMC expediază acum în toată lumea cea mai mică soluţie HSPA+  complet integrată cu downlink real de 21 Mbps şi uplink de 11,5 Mbp, pentru dispozitive de dimensiuni reduse. IMC a anunţat şi o nouă platformă care să susţină operarea Dual-SIM Dual-Standby (DSDS) pentru piaţa emergentă Dual SIM. Aceste noi soluţii mobile subliniază performanţele de lider ale produsului şi tehnologiei IMC, contribuind la poziţionarea companiei astfel încât să continue creşterea în această perioadă a soluţiilor multi-comunicare.

Extinzând capabilităţile hardware ale Intel, compania a anunţat că a trimis moste de procesor “Medfield”, realizat prin tehnologia de producţie pe 32 nm. “Medfield” va fi lansat pe piaţă în acest an şi va extinde beneficiile de performanţă ale arhitecturii Intel într-o soluţie cu consum energetic redus, special concepută pentru segmentul de piaţă al smart phone-urilor.

Continuând să se bazeze pe aceste capabilităţi, compania a anunţat achiziţionarea Silicon Hive, o companie din portofoliul Intel Capital care va aduce în portofoliul său tot mai consistent tehnologii pentru imagistică de calitate superioară şi procesoare pentru multimedia, compilatoare şi instrumente de dezvoltare de software. Capabilităţile Silicon Hive vor contribui la livrarea unor soluţii SoC bazate pe procesoare Atom mai diferenţiate, în contextul în care multimedia şi imagistica se bucură de o importanţă crescândă pe toate segmentele dispozitivelor smart mobile.

Intel a mai anunţat o nouă realizare a cercetătorilor săi în integrarea frecvenţei radio (RF) cu noi tehnologii, permiţând amplasarea a trei chip-uri ale unui chipset obişnuit RF pe un singur chip. Folosind cei mai eficienţi tranzistori din lume, cercetătorii Intel vor fi capabili să obţină consum energetic redus şi componente radio mai rapide, faţă de ceea ce se poate realiza astăzi. Beneficiind de Legea lui Moore, cercetarea ar putea însemna eficienţă energetică şi performanţe superioare, plus costuri reduse pentru viitoare design-uri SoC.

O reţea de acces eficientă şi flexibilă este esenţială pentru a continua evoluţia Internetului mobil şi a permite operatorilor de reţea să livreze servicii mai rapide, extinzând reţeaua cu costuri eficiente, în funcţie de cerere. Bazându-se pe toate aceste elemente, Intel, KT şi Samsung au anunţat că intenţionează să colaboreze pentru a demonstra soluţiile LTE live-air folosind Cloud Communications Center (CCC) bazat pe arhitectura Intel. Colaborarea îşi propune să extindă capacităţile de trafic de date şi flexibilitatea reţelei, reducând în acelaşi timp costurile totale ale unui operator pentru implementarea şi operarea reţelei.

Progrese în domeniul software

Continuând dezvoltarea unor platforme de software flexibile, deschise, şi a unor aplicaţii pentru toate dispozitivele mobile, Intel a demonstrat o experienţă de utilizator deosebită pentru tablet-urile pe care rulează MeeGo, care va fi disponibilă prin Programul Intel AppUp Developer. Aceasta include o interfaţă intuitivă, orientată către obiect, cu ecrane pentru afişarea conţinutului şi contactelor – toate dispuse astfel încât să ofere consumatorului un acces cât mai simplu la întreaga sa viaţă digitală: reţele de socializare, persoane, video şi fotografii. Tableta MeeGo este expusă şi poate fi încercată de utilizatori în Pavilionul MeeGo, la Mobile World Congress.

De acum un an, de când au fost puse la dispoziţia comunităţii mai multe coduri MeeGo dedicate diverselor echipamente, acest sistem de operare a făcut progrese uriaşe. MeeGo se bucură de sprijinul dezvoltatorilor de software, integratorilor şi operatorilor de sisteme, producătorilor de echipamente originale, iar produsele lor cu MeeGo sunt expediate la ora actuală în forme diferite, printre care netbook-uri, tablete, set-top-box-uri şi sisteme de infotaiment pentru vehicule.

În plus, Intel a anunţat noile instrumente de dezvoltare de software MeeGo şi AppUp, precum şi alte programe, pentru a-i ajuta pe dezvoltatori să scrie noi aplicaţii, dar şi să intre şi să le facă publice mai rapid prin Intel AppUp Cente. Programele includ accesul dezvoltatorilor la platforme de dezvoltare de software, noi instrumente şi alte iniţiative extinse, cum ar fi un program universitar derulat la nivel mondial, un program Aplications pentru laboratoare şi resurse de porting.

“Intel susţine toate sistemele de operare, colaborând îndeaproape cu dezvoltatori, furnizori de servicii şi producători din întreaga lume, pentru a oferi experienţe premium, pe cros-platforme,” a declarat Renée James, Senior Vice President & General Manager, Intel Software and Services Group. “Experienţa de utilizator furnizată de MeeGo pe tablet-uri demonstrează puterea şi flexibilitatea sistemului nostru de operare. Adăugându-i noi instrumente de dezvoltare şi noi programe, vom accelera strategia şi dezvoltarea ecosistemului MeeGo, pentru a diminua timpul în care vor ajunge pe piaţă produse inovatoare pentru integratorii de sisteme şi furnizorii de servicii, în egală măsură.”

Intel a anunţat de asemenea că intenţionează să asigure cele mai mari performanţe din industrie pe sisteme cu Android* Gingerbread şi Honeycomb, prin dispozitive bazate pe procesoare Intel® Atom™, programate să ajungă pe piaţă în acest an. De asemenea, compania a mai anunţat o serie de investiţii Intel Capital, pentru a impulsiona inovaţiile continue în ecosisteme mobile hardware, software şi pentru aplicaţii, astfel încât să îmbunătăţească experienţa de utilizare pe mai multe dispozitive – între care handheld, tablet-uri şi laptop-uri. Printre investiţii se numără Borqs, CloudMade, InVisage, Kaltura, SecureKey Technologies şi VisionOSS Solutions.

“Aplicând pe aceste noi segmente procesele de producţie Intel de talie mondială şi cele mai avansate tehnologii ale tranzistorilor pe siliciu, intenţionăm să oferim cei mai buni tranzistori şi produse cu cele mai mari performanţe şi cele mai scăzute consumuri de energie, care vor permite continuarea inovaţiilor şi obţinerea unor noi experienţe de utilizator,” a declarat Chandrasekher. “Când aceste chip-uri vor fi combinate cu susţinerea noastră pentru sisteme de operare mobile de vârf de la Android până la MeeGo, cu capacităţile noastre demonstrate de creare a unui suport amplu pentru ecosisteme, precum şi cu capabilităţile noastre tot mai performante în domeniul software-ului şi conectivităţii, sunt pe deplin convins că vom reuşi să creăm oportunităţi incitante pentru partenerii noştri.”

            Mai multe informaţii despre anunţul de astăzi sunt disponibile pe www.intel.com/newsroom/mwc2011.

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Intel şi logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.

* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi