Intel şi Motorola Mobility au semnat un parteneriat strategic pe mai mulţi ani ce vizează echipamentele mobile

        CUMPARATI

 

INTERNATIONAL CONSUMER ELECTRONICS SHOW, Las Vegas, 11 ianuarie 2012 – Intel Corporation şi Motorola Mobility, Inc. (NYSE: MMI) au anunţat semnarea unui parteneriat strategic pe mai mulţi ani care vizează mai multe tipuri de dispozitive, inclusiv smartphone-uri bazate pe procesoare Intel® Atom™ şi platformă Android™. Terminalele vor fi disponibile în a doua jumătate a anului 2012.

            Această colaborare, care acoperă de asemenea tablet PC-urile, combină leadership-ul companiei Intel în materie de tehnologii bazate pe siliciu şi inovaţii din industria computerelor, cu experienţa companiei Motorola în materie de echipamente mobile. Totul pentru a oferi produse performante, cu o durată de viaţă mare a bateriei şi caracteristici care transformă stilul de viaţă actual într-unul mobil.
 

            “Atunci când siliciul de cea mai bună calitate şi tehnologiile software se întâlnesc cu echipamente mobile şi design-uri de produs inedite, se întâmplă lucruri uimitoare. Parteneriatul de lungă durată cu Motorola Mobility ajută la accelerarea integrării arhitecturii Intel® în segmentul de piaţă al echipamentelor mobile. Ne aşteptăm ca această colaborare să conducă la stabilirea unor noi standarde şi la oferirea unor capabilităţi de computing performante în materie de smartphone-uri şi tablet PC-uri, creând astfel noi experienţe şi îmbunătăţind modul în care oamenii relaţionează, indiferent de locaţia acestora”, a precizat Paul Otellini, Intel President şi CEO.

            “Suntem încântați de parteneriatul cu Intel, care va oferi utilizatorilor de acasă şi companiilor smartphone-uri şi tablet PC-uri bazate pe procesoare Intel Atom. Cu toate că în acest moment sunt 5 miliarde de oameni în lume care folosesc dispozitive mobile, mai puţin de 800 de milioane folosesc un smartphone. Datorită sistemului de operare Android, care este în acest moment lider global, şi a tehnologiilor de computing, vedem oportunităţi uriaşe pentru a ne adresa acestei pieţe”, a declarat Sanjay Jha, Chairman şi CEO, Motorola Mobility.

            Smartphone-urile şi tablet PC-urile devin rapid echipamente indispensabile în viaţa de zi cu zi, transformându-se în companioni constanţi. Parteneriatul strategic dintre Intel şi Motorola Mobility va extinde oportunitatea de inovare în aceste arii, pe măsură ce arhitectura system-on-chip (SoC) a Intel va fi integrată în echipamente mobile aflate în portofoliul Motorola. Companiile vor colabora la nivel de hardware, software şi servicii pentru a pune la dispoziția utilizatorilor soluţii complete şi o experienţă de utilizare liniară, care să ofere o durată de viaţă mare a bateriei, o performanţă ridicată, capabilităţi foto şi video avansate şi conexiune wireless performantă.


 

 

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Despre Motorola  Mobility

Motorola Mobility, Inc. (NYSE:MMI) îmbină tehnologia de ultimă generaţie cu cerinţele utilizatorilor pentru a crea experienţe care simplifică modul în care oamenii se conectează la tehnologie. Portofoliul Motorola include echipamente mobile precum smartphone-uri şi tablet-uri, accesorii wireless, dispozitive video, soluţii de management, set-top-uri şi dispozitive data access. Pentru mai multe informaţii accesaţi motorola.com/mobility

Intel, Intel Atom şi logo-ul Intel logo sunt mărci înregistrate ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.

MOTOROLA şi logo-ul stilizat M Logo sunt mărci înregistrate ale Motorola Trademark Holdings, LLC. Android este mărcă înregistrată a Google, Inc. © 2011 Motorola Mobility, Inc. 

* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi.