Netbook-uri bazate pe noile procesoare Intel® Atom™ Dual-Core sunt disponibile de astăzi

Cele mai importante elemente ale ştirii:

        CUMPARATI

·         Vânzările de netbook-uri Acer, Asus, Fujitsu, Lenovo, LG, Samsung, MSI, Toshiba şi a altor producători care integrează noile procesoare Intel® Atom™ Dual-Core încep astăzi.

·         De la lansarea lor în 2008, Intel a livrat peste 70 de milioane de procesoare Intel® Atom™ pentru netbook-uri.

Intel Corporation a anunţat că doisprezece modele de netbook-uri care includ noul procesor Intel® Atom™ dual-core sunt disponibile în magazine începând de astăzi. Netbook-urile – disponibile în oferta unor producători precum Acer, Asus, Fujitsu, Lenovo, LG, Samsung, MSI şi Toshiba – beneficiază de un nou nivel de performanţă ce permite rularea de aplicaţii cum ar fi jocurile şi tehnologia Adobe Flash*, permiţând accesul pe pagini Web precum cele pentru rezervări hoteliere online sau site-uri multimedia ca YouTube* şi Hulu*. 

“Acer şi-a propus să îmbunătăţească în permanenţă experienţa pe care utilizatorii o au cu netbook-urile, atât în privinţa timpului de răspuns cât şi din punct de vedere al extinderii interacţiunii cu Internetul printr-o autonomie crescută a bateriei”, a declarat David Lee, associate vice president al Acer Mobile Computing Business Unit. “Am ales procesoarele Intel Atom dual-core deoarece acestea oferă utilizatorilor de netbook-uri performanţe crescute, permiţându-le astfel să obţină rezultate mai bune atât în domeniul profesional cât şi în cel personal“.

            Folosind procesoarele dual-core Intel® Atom™ N550 utilizatorii se pot bucura de acces la Internet în timp ce sunt în mişcare, profitând în acelaşi timp de o experienţă mai personală venită de la un produs redus ca dimensiuni. Noile procesoare dual-core oferă suport pentru memoria DDR3 şi asigură o durată de viaţă a bateriei similară cu cea oferită de procesorul single-core Intel® Atom™ N450.

            “În scurta lor istorie, categoria netbook-urilor a înregistrat o evoluţie impresionantă”, a declarat Erik Reid, director of marketing for mobile platforms la Intel. “De la lansarea lor în 2008, am livrat aproximativ 70 de milioane de procesoare Intel Atom pentru netbook-uri, fiind evident că pentru acest tip de dispozitive există o piaţă foarte bună la nivel mondial”.

            Noile netbook-uri ce se bazează pe procesoarele Intel Atom dual-core ajung în magazine astăzi şi sunt disponibile pe diferite categorii de preţuri. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.intel.com/products/processor/atom/index.htm.

             

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Intel şi logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.

* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi