Kaspersky Lab lansează Kaspersky Internet Security 2011 şi Kaspersky Anti-Virus 2011

        CUMPARATI

Bucureşti, 8 septembrie 2010 – Kaspersky Lab, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de soluţii de securitate, anunţă lansarea noilor versiuni ale principalelor sale produse pentru utilizatorii individuali Kaspersky Internet Security 2011 şi Kaspersky Anti-Virus 2011. Noile produse beneficiază de cele mai recente inovaţii tehnologice pentru a asigura cea mai bună detecţie şi o viteză şi mai mare de răspuns la ameninţările IT.

Kaspersky Internet Security 2011 şi Kaspersky Anti-Virus 2011 oferă protecţie proactivă în timp real prin monitorizarea constantă a sistemului, pentru a detecta orice potenţiale ameninţări şi a preveni orice activităţi distructive.

Noile produse ale Kaspersky Lab protejează utilizatorii în timpul navigării online, izolează orice resurse Internet potenţial periculoase şi oferă un mediu de lucru digital curat, sigur şi fără ameninţări sau intruziuni nedorite. Toate acestea sunt realizate fără a limita gama de activităţi pe care utilizatorii le au la dispoziţie. Din contră, soluţiile asigură protecţie pentru toate tipurile de date şi comunicaţii şi nu necesită intervenţii constante din partea utilizatorilor pentru a putea funcţiona eficient.

 

Kaspersky Internet Security 2011 şi Kaspersky Anti-Virus 2011 încorporează o gamă largă de tehnologii noi, dintre care unele sunt unice produselor Kaspersky Lab.

De exemplu, noua tehnologie System Watcher monitorizează toate evenimentele de sistem – crearea şi modificarea de fişiere, accesul şi modificările regiştrilor de sistem. Mulţumită monitorizării permanente a comportamentului programelor, soluţiile Kaspersky Lab detectează orice tip de ameninţări, atât cele cunoscute cât şi cele noi, iar majoritatea modificărilor nedorite făcute de un program periculos pot fi restaurate cu doar câteva click-uri de mouse.

Suitele Kaspersky Lab includ un serviciu de rating al reputaţiei, ceea ce înseamnă că informaţiile despre un obiect cunoscut sunt primite în timp real fără a fi nevoie de o scanare locală. Informaţia provine de la bazele de date ale Kaspersky Lab, care sunt actualizate constant de către experţii companiei.

Ambele produse au în componenţă sisteme de protecţie proactivă contra noilor ameninţări, încă necunoscute. Acestea se bazează pe scanarea constantă pentru a detecta orice simptome de ameninţare, modulele fiind actualizabile – în eventualitatea apariţiei de noi ameninţări, soluţiile vor fi actualizate fără a fi nevoie de o reinstalare completă.

Kaspersky Internet Security 2011 şi Kaspersky Anti-Virus 2011 încorporează noua opţiune Kaspersky Gadget. Aceasta reprezintă un element de interfaţă din Windows Desktop în Windows Vista şi Windows 7, care oferă acces rapid la principalele funcţionalităţi ale produselor. Kaspersky Gadget afişează starea securităţii sistemului, facilitează scanarea unui fişier cu un singur click şi lansează aplicaţii în modul Safe Run.

O caracteristică absolut nouă o reprezintă posibilitatea de a utiliza discul de instalare a produsului ca un rescue disk, incluzând o gamă largă de utilităţi pentru scanarea şi tratarea unui computer infectat, fără a fi necesar un disc bootabil cu sistemul de operare. În plus, o altă funcţie nouă importantă a Kaspersky Internet Security 2011 şi Kaspersky Anti-Virus 2011 este posibilitatea de a le instala pe maşini care sunt deja infectate, chiar şi cu programe periculoase sofisticate, cum ar fi rootkit-urile, care, în general, încearcă să blocheze instalarea de programe antivirus.

Kaspersky Internet Security 2011 încorporează noi funcţionalităţi adiţionale care permit navigarea în siguranţă pe Internet. Soluţia oferă protecţie pentru aplicaţii şi date şi permite controlul parental asupra activităţilor copiilor pe Internet. Modul Safe Surf, unic la produsele Kaspersky Lab, oferă posibilitatea scanării fiecărei conexiuni Internet şi va bloca automat accesul la site-urile web care conţin cod sau legături către programe periculoase.

Tehnologia sandbox, introdusă odată cu versiunea 2010 a produselor Kaspersky, a fost şi ea îmbunătăţită. Modul Safe Run for Websites permite afişarea paginilor web suspecte într-un browser virtual, în timp ce atât aplicaţiile cât şi site-urile web pot fi acum lansate în modul Safe Run for Applications. Ambele moduri asigură medii virtuale cu acces restricţionat la resursele sistemului. În noua versiune, opţiunea Safe Run for Applications va crea un Safe Desktop separat pentru toate aplicaţiile sau pentru a rula o aplicaţie în mod securizat.

Kaspersky Internet Security 2011 beneficiază de un modul de Control Parental semnificativ îmbunătăţit, care controlează şi restricţionează accesul copiilor la site-urile de social networking, mesagerie instantă (Yahoo! Messenger, ICQ, MSN) şi la programe specifice de pe sistem. De asemenea, modulul poate controla descărcarea de fişiere şi transferul de date personale.

„Prin lansarea noilor versiuni 2011, am reuşit îmbunătăţirea unui produs deja extraordinar, aducând utilizatorilor noi funcţionalităţi pentru a le proteja calculatorul”, spune Eugene Kaspersky, CEO al Kaspersky Lab. „Suntem fericiţi că am reuşit să ne atingem scopul. Acum, graţie unor module ca System Watcher, Safe Surf şi Safe Run, care a fost complet refăcut, utilizatorii vor beneficia de nivele îmbunătăţite de control asupra proceselor care rulează pe sistemele lor şi de securitatea de care au nevoie când lucrează cu date personale”, completează Kaspersky.

Kaspersky Internet Security 2011 şi Kaspersky Anti-Virus 2011 sunt complet compatibile cu versiunile pe 32 de biţi ale sistemelor de operare Microsoft, de la versiunea XP până la Windows 7. Pentru sistemele cu arhitectură pe 64 de biţi, unele module, precum Safe Run, vor funcţiona cu anumite limitări.

Mai multe detalii despre noile versiuni ale produselor Kaspersky Lab pentru utilizatorii individuali găsiţi pe http://www.kaspersky.ro/homeuser.

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa şi locul patru la nivel mondial. Compania oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.securelist.com.