Parteneriat strategic Lenovo – EMC

        CUMPARA ONLINE

Produse Lenovo din ASBIS B2B e-Shop Buy online at ASBIS B2B e-Shop

 

Lenovo şi EMC Corporation au anunţat lansarea unui parteneriat care întăreşte poziţia Lenovo în domeniul serverelor de standard industrial şi soluţiilor de stocare în reţea. În acelaşi timp, asocierea celor două companii extinde influenţa EMC în China şi pe alte pieţe cheie cu rate mari de creştere.

Noul parteneriat va stimula inovaţia în procesele de cercetare şi dezvoltare pe pieţele serverelor şi soluţiilor de stocare, prin maximizarea talentelor existente în cele doua companii, şi va mări eficienţa lanţurilor de distribuţie ale celor doi parteneri.

Asocierea dintre Lenovo şi EMC Corporation este o colaborare strategică susţinută de punctele forte ale celor două importante companii, în trei domenii esenţiale:

•   Lenovo şi EMC au creat un program de dezvoltare a tehnologiilor pentru servere, care va accelera şi va extinde capabilităţile Lenovo în segmentul x86 de standard industrial. Aceste servere vor fi aduse pe piaţă de către Lenovo şi în timp vor fi incluse în anumite sisteme de stocare EMC.

•   Cele două companii au pus bazele unei relaţii de de revânzare de tip OEM, prin care Lenovo le va furniza clienţilor săi cele mai performante soluţii EMC de stocare în reţea, iniţial în China şi ulterior pe pieţele globale, concomitent cu dezvoltarea continuă a propriei divizii de servere.

•   EMC şi Lenovo intenţionează să includă anumite active şi resurse ale diviziei EMC Iomega într-o nouă asociere de tip joint-venture care va oferi sisteme de stocare în reţea (Network Attached Storage) companiilor mici şi mijlocii.

“Anunţul făcut de noi azi împreună cu liderul acestei industrii, EMC, este încă un pas important în acţiunile de a construi pe solida noastră fundaţie din industria PC-urilor şi de a deveni un lider în noua eră PC-plus,” a declarat Yuanqing Yang, preşedinte şi CEO Lenovo. “Acest parteneriat ne va ajuta să ne îndeplinim strategia PC-plus, oferindu-ne importante capabilităţi de susţinere şi o bază de business în domeniul serverelor şi stocării, care se adaugă la poziţia noastră puternică în domeniul dispozitvelor. EMC este partenerul perfect care ne poate ajuta să fructificăm oportunităţile PC-plus pe termen lung.”

Joe Tucci, preşedinte şi CEO al EMC, a declarat: “Relaţia cu Lenovo reprezintă o extraordinară oportunitate pentru EMC de a ne extinde prezenţa în China, o piaţă vibrantă şi foarte importantă, şi de a ne extinde către alte zone ale lumii în viitor. Lenovo şi-a demonstrat fără echivoc capacitatea de a-şi folosi expertiza şi resursele considerabile nu doar pentru a intra, ci şi pentru a conduce segmente importante de piaţă. Suntem încântaţi de parteneriatul cu Lenovo, prin care ne vom concentra energiile pentru a servi o varietate mai mare de clienţi cu solutii de stocare şi servere de vârf.”

Prin această asociere, Lenovo va contribui cu numerar, în timp ce EMC va contribui cu anumite active şi resurse ale diviziei sale Iomega. La finalizarea tranzacţiei, Lenovo va deţine un pachet majoritar în noua structură de tip joint venture. In timpul şi după tranziţia de la operaţiunile independente la noua organizaţie, clienţii vor beneficia de continuitatea serviciilor, a livrărilor şi a asigurării garanţiei. Tranzacţia este supusă procedurilor şi aprobărilor standard, şi ar urma să fie încheiată până la finalul anului 2012.

Parteneriatul deschis aici nu este luat în considerare pentru cifra de afaceri a niciuneia dintre companii pe perioada actualului an fiscal.

Sursa stire: Agora.ro