Lenovo a cumpărat compania germană Medion cu 900 de milioane de dolari

        CUMPARATI

Grupul chinez Lenovo, al patrulea producător mondial de calculatoare personale, a anunţat miercuri că va prelua producătorul german de echipamente electronice Medion AG în ideea de a-şi creşte cota de piaţă în Europa Occidentală.

Lenovo  a informat că va oferi 13 euro pentru fiecare acţiune Medion, o primă de 29 de procente faţă de preţul mediu înregistrat în ultima lună de acţiunile firmei germane.


La finalizarea acestei achiziţii Lenovo îşi va dubla cota de piaţă în Germania, până la 14%, şi va deveni al treilea mare producător de PC-uri din Europa în condiţiile în care va controla 7,5% din piaţa Europei Occidentale.
 

Tranzacţia din Japonia vine după ce în luna ianuarie Lenovo a anunţat că va investi 175 milioane de dolari pentru a înfiinţa un joint venture cu producătorul japonez de PC-uri NEC Corp. Lenovo va controla 51% din acest joint venture care va produce şi comercializa PC-uri pe piaţa japoneză.

În 2010, profitul net al Lenovo s-a dublat până la 273 milioane de dolari, iar vânzările globale au crescut şi ele cu 30% până la 21,6 miliarde de dolari.

 

 

Sursa: www.capital.ro