Compania a fost aleasa drept echipa de design “red dot”  a anului 2013

Lenovo achiziționează Motorola Mobility de la Google

Lenovo și Google au definitivat un acord prin care Lenovo va achiziționa producătorul de smartphone-uri Motorola Mobility. În urma acestei tranzacții, Lenovo, care deține un business puternic în industria PC-urilor și o divizie proprie de smartphone-uri aflată în creștere rapidă, își va consolida semnificativ poziția pe piața telefoanelor inteligente. Mai mult, Lenovo va dobândi o prezență puternică pe piețele din America de Nord și America Latină, precum și o deschidere în Europa Occidentală, pentru a-și completa dinamica divizie de smartphone-uri aflată în creștere susținută pe piețele emergente din întreaga lume.

Prețul achiziției este de aproximativ 2.91 miliarde USD (supus unor anumite ajustări), sumă care include 1.41 miliarde USD plătiți la încheierea tranzacției, din care 660 milioane USD în numerar și 750 milioane USD în acțiuni Lenovo. Restul de 1.5 miliarde vor fi achitați în baza unui angajament de plată pe o perioadă de trei ani.

Lenovo, care în 2005 a preluat divizia de PC-uri a IBM și legendarul brand de PC-uri Think, preia acum o companie cu renume global, Motorola Mobility, inclusiv brandul MOTOROLA și portofoliul Motorola Mobility de smartphone-uri inovatoare precum Moto X, Moto G și seria DROIDTM Ultra.  Pe lângă produsele curente, Lenovo va prelua în proprietate și produsele Motorola Mobility aflate în faza de proiectare.

Google va păstra proprietatea asupra unei vaste majorități a portofoliului de patente ale Motorola Mobility, inclusiv solicitările curente de patentare și descrierile de invenții. În cadrul relației continue cu Google, Lenovo va primi o licență pentru acest bogat portofoliu de patente și alte elemente de proprietate intelectuala. Lenovo va prelua peste 2,000 de patente precum și marca comerciala Motorola Mobility.

Motorola Mobility se bucură de o recunoaștere extraordinară a brandului în întreaga lume, fiind în prezent al treilea producător de smartphone-uri din SUA și din America Latină.

“Preluarea unui brand de o asemenea valoare, cu un portofoliu inovator de produse și o echipă globală incredibil de talentată va transforma imediat grupul Lenovo într-un puternic competitor global în industria telefoanelor. Vom avea imediat oportunitatea de a deveni un jucător esențial într-o industrie extrem de dinamică”, a declarat Yang Yuanqing, președinte și CEO al Lenovo. “Lenovo a dovedit că poate prelua cu succes și duce mai departe branduri extraordinare, după cum am făcut cu marca Think de la IBM, și poate integra eficient companii din întreaga lume. Am încredere că vom avea succes în acest proces și că vom menține ritmul pe piață simultan cu consolidarea unei fundatii puternice pentru viitor.”

“Lenovo a dovedit că are expertiza necesară pentru a transforma Motorola Mobility într-un jucător major în ecosistemul Android.  Această mișcare va permite companiei Google să își canalizeze energia către susținerea procesului de inovare în întregul ecosistem Android, în beneficiul utilizatorilor de smartphone-uri de peste tot”, a declarat Larry Page, CEO, Google.

“Ca parte a Lenovo, Motorola Mobility va avea acces rapid la obiectivul său de a pune internetul mobil în mâinile următorilor 100 de milioane de oameni. Odată cu recentele lansări ale Moto X și Moto G am atins un ritm extraordinar, iar expertiza Lenovo în hardware și abordarea globală vor accelera această creștere”, a declarat Dennis Woodside, CEO, Motorola Mobility.

Tranzacția este supusă îndeplinirii unor reglementări, cerințe, condiții obișnuite de definitivare și altor aprobări necesare.

Sursa: www.computerworld.ro