Microsoft lansează portofoliul global pentru Windows Phone 7

        CUMPARATI

Primele telefoane vor fi disponibile în curând în oferta operatorilor de top din întreaga lume

Microsoft Corp., împreună cu partenerii săi, lansează noua gamă de telefoane cu sistem de operare Windows Phone 7, care vor putea fi achiziționate de la operatorii de telefonie mobilă din Europa, America de Nord, Asia și Australia spre sfârșitul anului 2010. Prin intermediul celor 60 de operatori de telefonie mobilă din 30 de țări, care sprijină lansarea Windows Phone 7, milioane de utilizatori vor avea la dispoziție o varietate de dispozitive din care vor putea alege.

Steve Ballmer, Chief Executive Officer, Microsoft Corp.: “Primul val de dispozitive bazate pe platforma Windows Phone 7 este unul remarcabil. Microsoft și partenerii săi oferă o experiență diferită de utilizare a telefoanelor mobile, sarcinile zilnice sunt efectuate mai rapid iar informațiile importante sunt parcurse dintr-o privire.”

Portofoliul global

Microsoft și partenerii săi au colaborat pentru a crea un nou tip de telefon care permite utilizatorilor să aibă la îndemână tot ceea ce îi interesează. Windows Phone 7 va fi disponibil pe piață într-o varietate de dispozitive de la producători precum Dell, HTC, LG, Samsung iar acestea se vor putea găsi în ofertele operatorilor mobili cum ar fi America Movil, AT&T, Deutsche Telekom AG, Movistar, O2, Orange, SFR, SingTel, Telcel, Telstra, TELUS, T-Mobile USA și Vodafone. Toate dispozitivele cu sistem de operare Windows Phone 7 vor avea inclus procesorul ultra-performant Snapdragon™ de la Qualcomm. O mare parte dintre aceste dispozitive vor fi lansate spre sfârșitul anului 2010 iar altele sunt așteptate în prima jumatate a anului 2011. În plus, o selectie de modele Windows Phone 7 va fi disponibilă și pe Amazon.

Windows Phone 7, totul dintr-o privire

Astăzi, utilizatorii petrec din ce în mai mult timp interacționând cu dispozitivele mobile și mai puțin timp cu cei dragi sau cu prietenii și, astfel, pierd momente importante din viață. Windows Phone 7 a fost creat pentru a oferi utilizatorilor o experiență mobilă specială, prin intermediul unor terminale care aduc mai aproape lucrurile ce conteaza cel mai mult și care îi ajută să fie mai rapizi.
Windows Phone 7 sparge barierele smartphone-urilor pentru a-i ajuta pe utilizatori să găsească și să folosească rapid informații, date și servicii de pe Web sau din cadrul aplicațiilor. Noile telefoane se disting printr-un design unic și experiențe integrate care au la bază portofoliul extins de produse Microsoft precum Office, Windows Live, Bing, Zune și altele.
De exemplu, ecranul de Start customizabil cu icon-urile dinamice Live Tiles oferă o experiență personalizată care permite utilizatorilor afișarea propriului conținut. Icon-urile dinamice “prind viață” pe măsură ce apar update-uri în timp real despre știri, întâlniri sau statusul pe rețelele de socializare ale prietenilor. Pot fi create ușor noi Live Tiles și personalizate cu acel conținut pe care utilizatorii îl doresc, precum aplicații diverse, trimiteri către site-uri web, fotografii sau muzică.

O experiență nouă

Windows Phone 7 este prima platformă care oferă experiența muzicală și video pe telefonul mobil cu ajutorul Zune, prin care utilizatorii pot asculta albumele sincronizate wireless de pe PC și să vizualizeze clipuri video încărcate de pe PC, filmate cu telefonul sau descărcate de pe Internet.
Funcția de căutare este mai simplă, având la dispoziție un buton special pentru aceasta. Astfel, utilizatorii pot găsi mai ușor ceea ce caută, indiferent dacă vorbim de lista de contacte, Marketplace, e-mail sau web. De pe ecranul de Start, butonul de search activează Bing pe telefonul mobil: informații locale, hărți, sfaturi utile și multe altele. Pentru România, Bing oferă acces la harti dar și căutări contextuale pe Internet, în contacte sau email.
Soluția Windows Live ajută utilizatorii să-și administreze mai bine albumele foto, calendarul Windows Live sau OneNote Mobile. Prin noul serviciu gratuit Find My Phone bazat pe platforma Windows Live, utilizatorii pot controla de la distanță tonul de apel, șterge informații sau observa localizarea telefonului pe hartă.

Pentru mai multe informații despre platforma Windows Phone 7 vă rugăm accesați: http://www.windowsphone.com

Noile telefoane Windows Phone 7

Spre sfarșitul anului 2010, vor fi lansate în România, împreună cu partenerii locali, următoarele dispozitive mobile:
• Parteneri Telecom:
o Vodafone,
o Orange,
o Cosmote
• Parteneri retail și online:
o Internity,
o Emag
• Telefoane Windows Phone 7:
o LG Optimus 7,
o HTC 7 Mozart,
o HTC HD 7
o Samsung Omnia 7

Despre Microsoft
Fondat în 1975, Microsoft (Nasdaq "MSFT") este liderul mondial în software, servicii şi soluţii, care ajută oamenii şi companiile să îşi atingă pe deplin potenţialul.
Misiunea Microsoft România este creşterea satisfacţiei partenerilor şi utilizatorilor tehnologiei de vârf Microsoft, contribuind cu profesionalism şi onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporaţiei.