SAPPHIRE HD 5970 OC – cea mai rapidă placă video – dintotdeauna!

CUMPARATI

 

 SAPPHIRE HD 5970 OC

 

Cu o putere de calcul de două ori mai mare decât mult apreciata SAPPHIRE HD 5870, noul model HD 5970 împarte multe caracteristici interesante ale acestei familii – inclusiv suport pentru setul de instrucţiuni DirectCompute 11 al Microsoft DirectX 11, teselare hardware şi comunicare multi thread cu unitatea de procesare a sistemului. Sprijină de asemenea accelerarea aplicaţiilor suportate de ATI Stream, şi posibilitatea de a afişa pe trei monitoare simultan cu ajutorul ATI Eyefinity.

SAPPHIRE HD 5970 Ediţia OC este distribuită cu viteze de ceas îmbunătăţite la 735MHz nucleu şi 1010MHz (4.04GHz efectivi) – mai rapidă decât modelul standard, ceea ce face din ediţia OC a SAPPHIRE HD 5970 cea mai rapidă placă din propria clasă, şi cea mai rapidă din lume*. Entuziaştii vor putea de asemenea să ajusteze performanţele plăcilor SAPPHIRE folosindu-se de unealta de modelare a voltajului SAPPHIRE Redline** pentru a permite niveluri mai înalte de overclocking.

Cu 2GB de memorie GDDR5 şi o nouă arhitectură cu un total de 3200 procesoare de flux şi 160 de unităţi pentru texturi, SAPPHIRE HD 5970 OC este incredibil de rapidă în aplicaţiile şi jocurile existente ce folosesc DirectX10.1, DirectX 10 şi DirectX 9.0. Aceasta  suportă magnifice niveluri ale detaliilor, transparenţă şi efecte de lumină în soft-uri noi ce se folosesc de DirectX 11. Toate acestea vin cu un consum modest de energie şi cu Managementul Dinamic al Energiei ATI Powerplay pentru a reuşi niveluri foarte mici de consum în 2D şi la inactivitate.

Aceste plăci conţin cele mai noi caracteristici arhitecturale de la divizia ATI din cadrul AMD pentru a putea susţine în totalitate Microsoft DirectX 11, inclusiv instrucţiunile DirectCompute 11, teselarea hardware şi comunicarea multi thread cu unitatea de procesare a sistemului. Acestea se combină pentru a oferi noi posibilităţi de lucru cum ar fi interacţiunea între obiecte transparente, noi efecte de lumină şi post procesare accelerată precum şi suport ATI Stream pentru aplicaţii ca transcodarea video.

ATI Eyefinity

În plus faţă de claritatea spectaculoasă a imaginilor, viteza şi efectele vizuale, seria SAPPHIRE HD 5000 suportă noul mod multi-monitor cunoscut drept Eyefinity. Acesta permite unei singure plăci grafice să afişeze o selecţie de imagini pe mai multe monitoare. Fiecare placă acceptă până la trei monitoare cu o rezoluţie totală de 7680 x 1600. În felul acesta se deschid noi posibilităţi nu numai pentru entuziaştii jocurilor pe mai multe ecrane, dar şi pentru sisteme informaţionale, multimedia sau afişaje promoţionale.

Performanţe video

Toate plăcile din  seria SAPPHIRE HD 5000 au încorporat un UVD (Unified Video decoder) reducând considerabil încărcarea procesorului şi asigurând decodare lină pentru conţinutul Blu-ray™ şi HD DVD, pentru codecurile VC-1 şi H.264, şi pentru fişierele Mpeg. În seria SAPPHIRE HD 5000, UVD-ul a fost îmbunătăţit pentru a putea decoda două fluxuri video HD 1080p simultan şi pentru a afişa video HD la calitate înaltă cu modul Windows Aero activat. Capacitatea HDMI a fost de asemenea adusă la versiunea HDMI 1.3 cu suport Dolby TrueHD şi DTS-HD Master Audio.

Seria SAPPHIRE HD 5000 este susţinută de driverul grafic AMD DirectX 11 certificat WHQL pentru Windows 7 şi Vista. Acesta asigură suport pentru toate elementele cheie DirectX 11 necesare jocurilor din generaţia următoare şi aplicaţiilor de performanţă.

SAPPHIRE HD 5970 OC va fi distribuită începând cu 18 Noiembrie. Ediţiile full retail vor include o copie BattleForge şi un cupon pentru Dirt2 – versiunea pentru PC a jocului cu maşini ce suportă în totalitate DirectX 11.

Note:

* date interne SAPPHIRE

** unealta SAPPHIRE Redline este disponibilă pentru descărcare la www.sapphiretech.com. Merge doar pe ediţia OC a SAPPHIRE HD 5970.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să vizitaţi www.sapphiretech.com

Toate mărcile sunt înregistrate.