SAPPHIRE Lansează Seria HD 7700

CUMPARA

SAPPHIRE HD 7700 series
 


Trei modele noi oferă funcţii accesibile HD 7700 cu opţiuni de performanţă

SAPPHIRE HD 7700 series  

SAPPHIRE Technology anunţă o nouă serie de plăci de bază accesibile având la baza arhitectura revoluţionară GCN (Graphics Core Next) de la AMD

Noua serie SAPPHIRE HD 7700 este o nouă familie de plăci video care se adresează utilizatorilor mainstream şi pasionaţilor care doresc performanţă grafică imbunataţită. Se bazează pe a doua familie de GPU-uri de la AMD fabricat pe 28nm şi dispune de arhitectura de procesare grafică GCN. Noile GPU-uri HD 7770 şi HD 7750 au o structură interna optimizată cu multe dintre functiile prezente pe seria 7900 deja lansată, dar cu mai puţine procesoare Stream şi o interfată memorie de mare viteză de 128-bit până la tipurile de memorie DDR5.

Două modele ale seriei HD 7770 sunt introduse de către SAPPIRE la lansare. SAPPHIRE HD 7770 este prima placă grafică de producţie mainstream care se porneste cu o viteză de clock de 1 GHz, şi va fi cunoscută sub numele SAPPHIRE HD 7770 Ediţia GHz. Este echipată cu 1 GB a celei mai noi memorii DDR5 clocked la 1125 MHz (4.5 Gb/s efectivi). In acelaşi timp SAPPHIRE introduce un model de inaltă performantă, SAPPHIRE HD 7770 GHz OC Edition, care prezintă overclocking din fabrică la 1150 MHZ pentru nucleu si 1250MHz memorie (5Gb/s efectivi). Ambele modele dispun de cooler SAPPHIRE original single fan heatpip

 

Al treilea model din serie este SAPPHIRE HD 7750, ce dispune de toate funcţiile versiunii HD 7770 dar care se lansează cu viteze mai mici de core clock de 800MHz si configuraţie de iesiri diferită precum si un numar mai mic de procesoare Stream. Dispune de 1GB de memorie clocked la 1125MHz (4.5 GB/s efectivi), si  cooler single fan heatpipe.

Pentru pasionaţii care doresc sa maximizeze performanţa, o nouă versiune a uneltei de overclocking, TriXX care suporta cea mai noua generaţie de tehnologie de acest fel este disponibilă gratuit pentru descărcare de pe website-ul SAPPHIRE. TriXX permite tuning-ul de voltaj GPU precum si clock-uri de memorie si core, in timp ce afişeaza in mod continuu temperatura. Controlul manual de viteză al ventilatorului este susţinut, dar si profilurile si posibilitatea de a salva până la patru setări de performanţă diferite.

Seria HD 7000 este a treia generaţie de soluţii compatibile DirectX 11 de la divizia grafică AMD- fostul ATI. Noua serie HD 7700 este pregatită pentru Direct X 11.1 şi noul sistem de operare Windows 8 cât şi pentru furnizarea tuturor funcţiilor ale actualului DirectX 11 precum DirectCompute11 şi comunicaţii multi thread cu CPU. Comunicarea cu PC-ul gazdă este optimizată prin implementarea celei mai noi interfeţe PCI-Express Gen3.0 de mare viteză, iar mai multe părţi pot fi folosite pentru a imbunătăţi performanţa in modul CrossFireX pe o placă de bază compatibilă.

Lucrul sau gaming-ul pe monitoare multiple devine din ce in ce mai popular, iar seria SAPPHIRE Hd 77000 suportă acestea prin Eyefinity, aflat acum la a doua generatie. Cu iesiri Dual-link DVI, HDMI si doua ieşiri mini-DisplayPort, modelele HD 7770 pot suporta configuraţii de până la 6 monitoare. Placa HD 7750 dispune de Dual link DVI, HDMI şi o singură ieşire DisplayPort, suportând până la 4 monitoare. In plus, seria plăcilor HD 7700 poate susţine simultan fluxuri audio independente ce permite conţinutului audio corespunzător să fie asociat cu diferite aplicaţii pe diferite ecrane.

Specificaţiile HDMI au crescut de asemenea ȋn seria HD 7000. Rapidul HDMI 1.4a suportă 3D Stereoscopic cu rate de frame imbunătăţite de 60Hz per eye – 120Hz in total. Este de asemenea pregatită pentru noua generaţie de display-uri 4K ce pot fi acţionate de la o singură intrare de mare viteză de 3GHz HDMI 1.4a sau DisplyPort 1.2 HBR2.

APP Acceleration este numele oferit performanţei imbunătăţite al unei game largi de aplicaţii care utilizează capabilităţile de procesare stream si funcţii de hardware specifice ale arhitecturii grafice. Seria HD 7000 a fost optimizată pentru acest tip de sarcină. Aplicaţiile tipice includ codare si decodare Video, compresie şi multiplexing pentru distribuţia media, gaming sau conferinţa video. APP acceleration poate de asemenea imbunătăţi sarcinile cotidiene precum navigarea pe internet, aplicaţiile Office şi compresie de fişiere cu seturi de software suportate.

Specificaţiile complete sunt disponibile pe website-ul www.sapphiretech.com