SAPPHIRE LANSEAZĂ Vapor-X HD 5870 şi HD 5750

BUY ONLINE

 SAPPHIRE Vapor-X HD 5870 and HD 5750

Urmând introducerea răsunătoare pe piaţă a seriei SAPPHIRE HD 5000, compania prezintă acum consumatorilor două noi modele ce folosesc tehnologia de răcire Vapor-X*. Acestea aduc performanţe sporite funcţionând la temperaturi mai mici şi cu zgomot redus semnificativ.

SAPPHIRE HD 5870 Vapor-X se bazează pe cea mai nouă arhitectură grafică adusă de divizia ATI din cadrul AMD şi este a doua generaţie de procesoare grafice construite pe 40nm. Suportă caracteristicile grafice avansate aduse de DirectX 11, şi livrează claritate vizuală spectaculoasă, viteză şi efecte speciale; include şi posibilitatea de afişare pe mai multe monitoare cu ajutorul noului mod ATI Eyefinity.

Seria SAPPHIRE HD 5870 Vapor-X beneficiază de o nouă interfaţă a memoriei GDDR5, ce poate ajunge la 150GB/s. În plus, cu un total de 1600 procesoare de flux şi 80 de unităţi texturale, seria aceasta are o putere de calcul de două ori mai mare faţă de generaţia anterioară. Cu viteze de ceas îmbunătăţite de 870MHz la nucleu şi 1250MHz (5GHz efectivi), modelul SAPPHIRE HD 5870 Vapor-X reprezintă cea mai rapidă placă din clasa sa, iar tehnologia Vapor-X de la SAPPHIRE, recunoscută mondial, nu numai că permite funcţionarea la temperaturi cu până la 15 grade Celsius mai reci** şi cu 10dB mai tăcută** decât modelul standard, dar asigură, în plus, suficient spaţiu de desfăşurare pentru ajustări de performanţă (overclocking). 

Noul SAPPHIRE HD 5870 Vapor-X este incredibil de rapid cu aplicaţiile şi jocurile existente ce se bazează pe DirectX10.1, DirectX 10 şi DirectX 9.0. Suportă detaliile magnifice, transparenţa şi efectele luminoase necesare celor mai noi aplicaţii ce folosesc DirectX 11. Toate acestea vin un modest consum de energie de numai 190W în sarcină maximă – iar folosind Dynamic Power Management, placa dispune de un mod economic, în sarcină minimă, ce consumă 27W.

În acelaşi timp, pentru aceia care se gândesc la buget, SAPPHIRE introduce pe piaţă modelul SAPPHIRE HD 5750 Vapor-X. Configuraţia acestei plăci cuprinde 720 de procesoare de flux şi 1GB de memorie GDDR5 oferind utilizatorilor acces la aceeaşi tehnologie de ultimă generaţie şi suport DirectX 11 la un preţ mai mic. Din nou, cooler-ul Vapor-X oferă o soluţie mai rece şi mai tăcută, reuşind să crească fiabilitatea plăcii. Acest lucru permite entuziaştilor o libertate mult sporită pentru tuning de performanţă.

Ambele plăci încorporează cele mai noi caracteristici pentru a susţine Microsoft DirectX 11, inclusiv instrucţiuni DirectCompute 11, teselare hardware şi comunicaţii multi-threaded cu procesorul sistemului. Acestea se combină pentru a asigura noi caracteristici cum ar fi interacţiunile dintre obiectele transparente, noi modalităţi de iluminare şi efecte de post-procesare accelerate, precum şi suport ATI Stream pentru accelerarea diferitelor aplicaţii, cum ar fi transcodarea video.

La fel ca generaţia anterioară, seria SAPPHIRE HD 5000 are încorporat un UVD (Unified Video decoder) reducând considerabil încărcarea procesorului şi asigurând decodare lină pentru conţinutul Blu-ray™ şi HD DVD, pentru codecurile VC-1 şi H.264, şi pentru fişierele Mpeg. În seria SAPPHIRE HD 5000, UVD-ul a fost îmbunătăţit pentru a putea decoda două fluxuri video HD 1080p simultan şi pentru a afişa video HD la calitate înaltă cu modul Windows Aero activat. Capacitatea HDMI a fost de asemenea adusă la versiunea HDMI 1.3a cu suport Dolby TrueHD şi DTS-HD Master Audio.

În plus faţă de claritatea spectacloasă a imaginilor, viteza şi efectele vizuale, seria SAPPHIRE HD 5000 suportă noul mod multi-monitor cunoascut drept Eyefinity. Acesta permite unui singur procesor grafic să afişeze o selecţie de imagini pe mai multe monitoare. Fiecare placă acceptă până la trei monitoare cu o rezoluţie totală de 7680 x 1600. În felul acesta se deschid noi posibilităţi nu numai pentru entuziaştii jocurilor pe mai multe ecrane, dar şi pentru sisteme informaţionale, multimedia sau afişaje promoţionale.

Seria SAPPHIRE HD 5000 este susţinută de driverul grafic AMD DirectX 11 certificat WHQL pentru Windows 7 şi Vista. Acesta asigură suport pentru toate elementele cheie DirectX 11 necesare pentru jocurile din generaţia următoare şi pentru aplicaţiile de performanţă.

Modelele SAPPHIRE HD 5870 şi HD 5750 Vapor-X vor fi distribuite cu începutul lunii Noiembrie iar ediţiile full retail vor include un cupon pentru versiunea de PC a jocului Dirt2 cu suport integral DirectX 11.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să vizitaţi www.sapphiretech.com

*Despre Vapor-X

Vapor-X este o tehnologie Vapor Chamber bazată pe aceleaşi principii ca şi tehnologia heatpipe. Un lichid necesar răcirii este vaporizat pe o suprafaţă încinsă iar vaporii rezultaţi se condensează apoi pe o suprafaţă rece, lichidul se întoarce la suprafaţa încinsă şi întreg ciclul se reia. Întregul proces se efectuează într-o cameră vidată şi este controlat printr-un sistem complex de pori. În sistemele SAPPHIRE Vapor-X această cameră este foarte subţire şi este montată pentru a fi în contact direct cu suprafaţa chipului grafic.

SAPPHIRE este prima companie care a folosit tehnologia Vapor Chamber pentru plăcile grafice. Coolerul Vapor-X a fost văzut pentru prima dată pe ediţiile SAPPHIRE HD 3870 ATOMIC şi TOXIC cu mai mult de un an în urmă. De atunci acesta a intrat în producţie pe ediţiile HD 4870 512MB şi 1GB TOXIC şi câteva plăci din seria Vapor-X. 

Mai multe detalii sunt disponibile la Catch the Vapors

Notă** Date interne ale SAPPHIRE

Toate mărcile sunt înregistrate.