Kaspersky Tablet Security – protecţie avansată pentru tabletele cu Android

CUMPARATI

 

Bucureşti, 3 mai 2012 – Kaspersky Lab lansează Kaspersky Tablet Security, o suită de securitate special proiectată pentru tabletele cu sistem de operare Android. Aceasta oferă un nivel superior de protecţie împotriva malware-ului şi asigură păstrarea integrităţii datelor stocate, în eventualitatea în care dispozitivul este pierdut sau furat. Mai mult, suita include funcţia Mugshot, ce fotografiază pe ascuns – dacă tableta are cameră frontală – chipul persoanei care foloseşte dispozitivul furat sau pierdut şi transferă pozele proprietarului.

Noua suită Kaspersky Tablet Security include un motor antivirus, care funcţionează în paralel cu tehnologiile de protecţie cloud, blochează eficient toate programele periculoase, chiar şi pe cele necunoscute anterior. În plus, funcţia Web Protection protejează utilizatorul de site-urile frauduloase sau pagini web care fură date confidenţiale, precum informaţii bancare şi de autentificare la reţelele sociale.

„Numărul dispozitivelor pe care le folosim în viaţa de zi cu zi este în continuă creştere”, spune Victor Dronov, Senior Product Manager la Kaspersky Lab. „Este grozav că avem acces constant la aplicaţiile preferate oriunde ne-am afla, dar, în acelaşi timp, dacă dispozitivul mobil este pierdut sau furat, toate datele personale sunt expuse la risc: e-mail-uri, conturile reţelelor sociale, parolele, datele de mobile banking, fotografiile, filmele şi multe altele. Mai mult decât atât, programele periculoase pot cauza suficiente neplăceri, inclusiv pierderi financiare, de aceea Kaspersky Tablet Security protejează utilizatorii şi îi ajută să se bucure din plin de viaţa lor digitală”, completează Dronov.

Kaspersky Tablet Security oferă atât posibilitatea blocării de la distanţă a unei tablete pierdute sau furate, cât şi ştergerea completă a datelor stocate pe ea, dacă utilizatorul doreşte asta. De asemenea, locul în care se află tableta poate fi descoperit fie prin GPS, fie prin GSM sau cu ajutorul coordonatelor celui mai apropiat punct de acces Wi-Fi.

Cele mai importante funcţii şi opţiuni ale noii suite Kaspersky Tablet Security

Mugshot este noua funcţie inclusă în KTS, care fotografiază pe ascuns – dacă dispozitivul este prevăzut cu o cameră foto frontală – chipul persoanei ce utilizează o tabletă furată sau găsită. Tableta începe să fotografieze în momentul în care sunt executate anumite operaţiuni pe ea, precum click-uri, slide-uri cu degetul sau alte acţiuni tactile. Apoi, fotografiile sunt trimise către Web Central, o interfaţă cu acces web, astfel încât utilizatorul, de exemplu, să le poată înainta poliţiei pentru investigaţii.

Protecţia anti-malware de nivel desktop asigură un mediu de lucru fără malware. Bazele de date sunt actualizate frecvent, prin intermediul unor update-uri de mici dimensiuni, pentru a nu afecta performanţa generală a tabletei. De asemenea, pot fi executate scanări la cerere sau la intervale prestabilite, iar tehnologiile cloud ajută la identificarea şi blocarea celor mai noi versiuni de malware. Kaspersky Tablet Security se integrează cu browser-ul Android pentru a bloca adresele URL şi paginile web periculoase.

Blocarea tabletei şi ştergerea de la distanţă a datelor. Dacă tableta este furată sau pierdută, utilizatorul o poate bloca, prin intermediul interfeţei de Web Management. Funcţia îi permite acestuia să introducă un mesaj, care va fi afişat pe ecranul tabletei, oferind celui care o găseşte detalii despre cum o poate returna. Totuşi, dacă dispozitivul conţine informaţii deosebit de importante sau de business, Kaspersky Tablet Security ajută la ştergerea completă a lor, folosind funcţia Data Wipe.

Localizarea tabletei prin funcţia Find. Utilizatorul poate găsi mai uşor tableta pierdută sau furată, folosind coordonatele geografice obţinute prin modulul GPS al dispozitivului, dacă este posibil, prin reţeaua GSM sau hotspot-ul Wi-Fi aflat în vecinătatea acestuia. În acest ultim caz, pot fi obţinute numai coordonatele aproximative ale împrejurimilor, dar care, de asemenea, pot fi de ajutor.

Control de la distanţă prin Web Management. Funcţia de Web Management pune la dispoziţie toate instrumentele pentru controlul tabletei, prin intermediul unei interfeţe web intuitive. Aceasta permite activarea şi controlul funcţiilor anti-theft, receptează coordonatele locului în care se află tableta şi afişează fotografiile realizate de funcţia Mugshot. La intervale regulate de timp, tableta se conectează automat la server-ul Web Central şi implementează toate comenzile trimise de proprietar.

Malware-ul pentru Android se află într-o continuă creştere, peste 65% din totalul ameninţărilor informatice pentru platforme mobile ţintind acest sistem de operare. De asemenea, acest malware este cel mai complex şi sofisticat din categoria sa.

Soluţia Kaspersky Tablet Security este disponibilă atât prin intermediul reţelei de parteneri a Kaspersky Lab România, precum şi pe Google Play, la https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kaspersky.kts&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5rYXNwZXJza3kua3RzIl0. Suita este compatibilă cu tabletele care operează Android, versiunile 2.x – 4.x. Utilizatorii existenţi de Kaspersky Tablet Security beneficiază de un upgrade gratuit.

# # #

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa. Compania oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam. Kaspersky Lab este poziţionată în topul primelor patru companii producătoare de soluţii de securitate endpoint la nivel mondial. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.securelist.com.