ASBIS incepe distributia produse Hitachi GST External Drives

Limassol (Cyprus), Februarie, 2010 – ASBISC Enterprises PLC, expert în distribuţia produselor IT către pieţele emergente din EMEA şi Hitachi Global Storage Technologies (Hitachi GST) au ajuns la o înţelegere privind distribuţia unităţilor de stocare Hitachi.

ASBIS Group este acum autorizat să distribuie medii de stocare externe Hitachi GST în regiunea EMEA prin intermediul centrelor de distribuţie şi a birourilor ASBIS localizate în peste 26 de ţări. Prin adăugarea în cadrul portofoliului a segmentului mediilor de stocare externe de la Hitachi, ASBIS îşi completează oferta de produse Hitachi GST.

Unul dintre primele modele din noua linie de produse oferite de Asbis este diskul portabil Hitachi , drive-ul perfect pentru utilizatorii de notebook sau PC în căutarea unei modalităţi simple de stocare, backup, sincronizare şi transport a fişierelor. Asbis va oferi modelul Hitachi Portable în două variante, cu capacităţi de stocare diferite, Blue Dusk 320GB şi Carbon Fibre 500GB.

Hitachi Portable beneficiază de un design stilat, cu textură catifelată, ideală pentru o prindere sigură, un cablu USB 2.0 (inclus) şi posibilitatea unui backup automat prin intermediul opţiunii Hitachi Local BackupTM .

Hitachi Portable Blue Dusk 320GB şi Hitachi Portable Carbon Fibre 500GB sunt deja disponibile pentru comandă la toate birourile ASBIS locale.

Seriile de produse Hitachi precum Hitachi Rugged Portable, Hitachi Simpledrive şi G-Technology, cea mai cuprinzătoare serie de hard disk-uri externe, concepute pentru aplicaţii profesioniste de creare a conţinutului, vor fi disponibile spre sfârşitul acestui semestru la toate punctele de distribuţie ASBIS.

Disponibilitatea şi preţurile pentru România vor fi comunicate ulterior.

Despre ASBIS

ASBIS România este subsidiara locală a grupului ASBISc Enterprises PLC (WSE: ASBIS), distribuitor de top din domeniul tehnologiei informației, cu sediul în Cipru. Compania este specializată în distribuţia componentelor şi perifericelor pentru computere, produselor electronice de larg consum şi de software. ASBIS este partener de top pentru mărci renumite – Intel, AMD, Microsoft, Seagate, WD, Kingston, Dell, Lenovo etc – și se constituie ca  "one-stop shop" pentru componente IT și laptop-uri A-brand. Are are filiale în 27 de ţări, 33 de depozite, peste 30.000 de clienţi activi şi a avut venituri de 1,5 miliarde USD în 2008. ASBIS distribuie, de asemenea, propriile mărci Canyon (periferice PC, accesorii pentru gaming, genti laptop, produse de reţelistică şi alte dispozitive periferice) şi Prestigio (produse de stocare, GPS, nettop-uri si accesorii USB de lux). Pentru mai multe informaţii vă rugăm să vizitaţi www.asbis.ro şi www.asbis.com.

Despre Hitachi Global Storage Technologies

Hitachi Global Storage Technologies (Hitachi GST) produce hard diskuri cu tehnologii avansate, SSD-uri, soluţii inovative de stocare externă şi servicii de stocare, conservare şi management a celor mai importante date din lume. Fondată de pionierii unităţilor hard disc, Hitachi GST oferă stocare pentru o gamă extinsă a segmentelor de piaţă, inclusiv pentru mediul Enterprise, Desktop, Mobile Computing, Consumer Electronics şi Personal Storage. Hitachi GST a fost înfiinţat în 2003 cu sediul central în San Jose, U.S.,  California. Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi http://www.hitachigst.com.

Despre Hitachi Ltd.

Hitachi, Ltd., (NYSE: HIT / TSE: 6501), cu sediul central în Tokyo, Japonia, este unul dintre liderii globali în domeniul electronicii, cu aproximativ 400,000 de angajaţi în toată lumea. La sfârşitul anului fiscal 2008 (31 martie, 2009) venitul consolidat a totalizat 10,000 miliarde yeni (102.0 miliarde dolari). Compania oferă o gamă extinsă de sisteme, produse şi servicii în segmentele de piaţă  ce includ sisteme informaţionale, dispozitive electronice, echipamente de putere si echipamente industriale, servicii financiare si de logistică, materiale.  Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi http://www.hitachi.com.