SAPPHIRE lanseaza acum TOXIC și Vapor-X HD 5850

Cumparati

Disponibile pentru comenzi
din Martie 2010

 SAPPHIRE HD 5850 TOXIC

Combinând arhitectura grafică de succes a seriei HD 5000 cu tehnologia de răcire de prim rang Vapor-X, SAPPHIRE Technology prezintă consumatorilor două noi plăci grafice – SAPPHIRE HD 5850 Ediția TOXIC și SAPPHIRE HD 5850 model Vapor-X.

Modelele SAPPHIRE HD 5850 TOXIC și SAPPHIRE HD 5850 Vapor-X sunt concepte originale SAPPHIRE bazate pe arhitectura grafică de 40nm de la divizia ATI din cadrul AMD. Ambele modele au 1440 de precesoare de flux și 72 de unități pentru texturi asigurâng cea mai rapidă performanță din propria clasă precum și suport pentru tehnologia ATI Stream. Sunt compatibile cu specificațiile grafice avansate ale DirectX 11, și asigură claritate video spectaculoasă, viteză și efecte vizuale, chiar pe mai multe monitoare în timp ce lucrează la temperaturi mai mici și semnificativ mai silentios datorită tehnologiei de răcire Vapor-X dezvoltată de SAPPHIRE.

Proiectate pentru utilizatorul înrăit, SAPPHIRE HD 5850 TOXIC este overclock-at din fabrică la 765MHz la nucleu și 1125MHz (4500MHz efectivi) la memorii. SAPPHIRE HD 5850 Vapor-X este de asemenea mai rapid decât modelul standard HD 5850, având frecvențe de 735MHz la nucleu și 1050MHz (4200MHZ efectivi) pentru memorie. Tehnologia SAPPHIRE Vapor-X, lider la nivel mondial, nu numai pentru că permite plăcilor să lucreze cu până la 15 grade celsius mai reci* dar și cu 10dB mai silențioase* față de modelele standard. Aceste performanțe permit tuning adițional.

SAPPHIRE HD 5850 TOXIC și Vapor-X accelerează jocurile și aplicațiile existente ce folosesc DirectX10.1, DirectX 10 și DirectX 9.0, și suportă magnifice noi niveluri ale detaliilor, transparență și efecte luminoase în cele mai noi versiuni de software ce folosesc DirectX 11. Toate acestea vin cu un consum modest de energie în sarcină maximă(160W) – iar folosind funcția Dynamic Power Management se poate ajunge la un consum minim în așteptare de 30W.

Ambele plăci grafice suportă cele mai noi specificații cerute de Microsoft DirectX 11, inclusiv instrucțiuni DirectCompute 11, Teselare hardware și comunicare multi-thread cu unitatea de procesare a sistemului. Acestea se combină pentru a oferi noi posibilităţi de lucru cum ar fi interacţiunea între obiecte transparente, noi efecte de lumină şi post procesare accelerată precum şi calcule fizice și transcodare video accelerată.

Modelele SAPPHIRE HD 5850 au încorporat cel mai nou UVD (Unified Video decoder) reducând considerabil încărcarea procesorului şi asigurând decodare lină pentru conţinutul Blu-ray™ şi HD DVD, pentru codecurile VC-1 şi H.264, şi pentru fişierele Mpeg. În această serie UVD-ul a fost îmbunătăţit pentru a putea decoda două fluxuri video HD 1080p simultan şi pentru a afişa video HD la calitate înaltă cu modul Windows Aero activat. Capacitatea HDMI a fost de asemenea adusă la versiunea HDMI 1.3a cu suport Dolby TrueHD şi DTS-HD Master Audio.

În plus față de claritatea spectaculoasă a imaginii, viteza și efectele vizuale, seria SAPPHIRE HD 5000 suportă un nou mod multi-monitor cunoscut drept ATI Eyefinity. Acesta permite unui singur GPU să afișeze o suită de imagini pe o multitudine de monitoare. Având o configurație de ieșiri flexibilă cu doi conectori Dual-link DVI plus HDMI și DisplayPort, seria HD 5850 permite maxim trei monitoare** în modul ATI Eyefinity, cu o rezoluție de până la 7680 x 1600. Se deschid astfel interesante noi posibilități nu numai pentru jocul multi-ecran, dar și pentru sistemele informaționale, sisteme multimedia și afișaje promoționale.

Seria SAPPHIRE HD 5800 este susţinută de driverul grafic AMD DirectX 11 certificat WHQL ce asigură suport pentru toate elementele cheie DirectX 11 necesare noilor experiențe de joc și accelerării aplicaţiilor de performanţă din generaţia următoare precum și ATI Eyefinity și tehnologia ATI Stream.

Notă

* Date interne SAPPHIRE

** Ieșirea DisplayPort trebuie folosită cu un monitor corespunzător sau cu un adaptor activ pentru al treilea afișaj în modul ATI Eyefinity.

Toate mărcile sunt înregistrate.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să vizitați www.sapphiretech.com