ASBIS isi extinde distributia de notebookuri TOSHIBA in Europa de Est

Limassol (Cipru), 22 mai 2007 - Enterprises Plc (ASBIS), unul dintre cei mai importanti distribuitori de componente pentru calculator din lume catre pietele aflate in dezvoltare din regiunea EMEA, a anuntat astazi extinderea contractului de distributie cu Toshiba Europe GmbH, reprezentanta a Toshiba Corporation, pentru a include si Ucraina, care reprezinta una dintre cele mai mari piete din Europa de Est.

Aceasta extindere reprezinta o completare a contractului de distribuitor autorizat existent dintre ABIS si Toshiba, care acopera 15 tari din regiunea EMEA – Rusia, Kazahstan, Belarus, Cehia, Slovacia, Croatia, Slovenia, Serbia, Muntenegru, Bosnia si Hertegovina, Fosta Republica Iugoslava Macedonia, Albania, Libia, Yemen si Irak

„Anul trecut, Toshiba a inregistrat o cerere in crestere in ceea ce priveste produsele sale mobile pe pietele aflate in dezvoltare din Europa de Est, asadar consolidarea pozitiei noastre pe pietele din aceasta regiune reprezinta o buna oportunitate de afaceri” a declarat Pieter Ickx, Directorul General Toshiba pentru pietele aflate in curs de dezvoltare. „ASBIS detine o baza de clienti bine stabilita care ofera noi oportunitati pentru Toshiba pe aceste piete care cunosc o dezvoltare foarte rapida, iar adaugarea Ucrainei reprezinta un progres firesc al activitatii desfasurate in regiunea EMEA.”

„Consideram ca Ucraina reprezinta a doua piata ca importanta in regiunea CIS, dupa Rusia. In ultimii ani, aceasta piata a cunoscut o dezvoltare mai rapida decat pietele din tarile vecine”, a declarat Igor Snytko, Directorul General Regional pentru CIS si Tarile Baltice al Toshiba Europe GmbH. „Asadar, este foarte important pentru noi sa lucram aici alaturi de parteneri loiali si eficienti care impartasesc obiectivele si strategiile noastre. In ultimii ani, am reusit sa crestem vanzarile in aceasta tara si speram ca acest contract incheiat cu un distribuitor serios precum ASBIS Ucraina va ajuta la consolidarea pozitiei Toshiba pe piata din Ucraina si ca va contribui la intampinarea cererii din partea consumatorilor, aflata in continua crestere, cu privire la computerele portabile de cea mai buna calitate.’

 Toshiba Qosmio Notebook

Potrivit acestui contract, ASBIS Ucraina, care se bucura de o prezenta extinsa in intreaga tara, a inceput deja o campanie activa de promovare a computerelor portabile din gama Toshiba si in curand va pune la dispozitia partenerilor sai toate seriile aprobate de notebookuri Toshiba – Satellite, Qosmio, Tecra si Portégé– ideale atat pentru utilizatorii persoane fizice cat si persoane juridice.

Laurent Journoud, Vicepresedintele Executiv al ASBIS pentru departamentele de Vanzari si Marketing, a declarat “ Extinderea retelei noastre de distributie a produselor Toshiba in Ucraina ne ofera posibilitatea de a ne imbunatati ofertele noastre de computere mobile cu notebookuri de ultima tehnologie care sa indeplineasca cerintele unei game variate de clienti. Strategia de combinare a produselor Toshiba este excelenta, iar strategia de marketing a companiei este exceptionala. ASBIS intentioneaza sa mareasca numarul de notebookuri Toshiba de pe piata si sa contribuie la sporirea cotei de piata a acestei companii pe piata respectiva. Suntem convinsi ca extinderea colaborarii noastre cu Toshiba va fi extrem de benefica atat pentru comercianti, cat si pentru noi dar mai ales pentru clientii nostri din Ucraina.”

Despre Toshiba

Reprezentanta Computer Systems a Toshiba Europe GmbH este unul dintre cei mai importanti comercianti in ceea ce priveste solutiile pentru computere portabile. Cu sediul la Neuss, Germania, Reprezentanta Computer Systems a Toshiba Europe GmbH este o filiala detinuta in totalitate de catre Toshiba Corporation, a opta companie de computere si produse electronice din lume.

Toshiba Corporation este lider de piata in sisteme informatice si de comunicare, componente electronice, consumabile si centrale electrice. Productivitatea de care s-a bucurat compania i-a asigurat o pozitie de inovator in ceea ce priveste componentele, produsele si sistemele de tehnologie avansata.  Toshiba are peste 172 000 de angajati in toata lumea precum si vanzari anuale de peste 52 de miliarde USD (2006).

Pentru informatii suplimentare despre Reprezentanta Systems Division a Toshiba Europe GmbH va rugam sa accesati http://eu.computers.toshiba-europe.com


Despre ASBIS

ASBIS Enterprises PLC (LSE:ASB.L) este o firma specializata in distributia de produse IT fabricate de producatori de talie mondiala, precum AMD, Hitachi, Seagate si Samsung. ASBIS dispune de patru centre principale de distributie care furnizeaza produse pentru operatiuni interne pe pietele aflate in dezvoltare ale regiunii EMEA.

Sistemul central de achizitie, platforma B2B online, experienta internationala a conducerii corporatiei si expertiza localã a echipelor din fiecare tara, impreuna cu o cunoastere a Europei de Est si numarul vast de culturi de aici au contribuit la consolidarea pozitiei de top a Grupului ASBIS in aceasta regiune precum si la patrunderea pe pietele in continua dezvoltare din cadrul regiunii EMEA in mod rapid si la costuri avantajoase. 

In consecinta, Grupul este in prezent unul din cei mari distribuitori de componente IT din Europa de Est si singura companie capabila sa presteze servicii de distributie pentru majoritatea tarilor din Europa de Est.  Dimensiunea operatiunilor sale indica faptul ca Grupul este capabil sa transmita valoarea adaugata clientilor sai.  ASBIS are peste 700 angajati, peste 14000 clienti si venituri anuale la niveluri record de peste un miliard USD (2006).  Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul companiei www.asbis.com.


Pentru informatii suplimentare:

Victor Lukyanov
PR Manager
ASBISc Enterprises Plc
Victor.Lukjanov @ asbis.net