ASBIS Romania a participat la campania „Let’s Do It, Romania!”

 

Bucureşti, România, 28 Septembrie 2010: Echipa ASBIS a susţinut unul dintre cele mai ample proiecte naţionale de implicare socială, din România : – “Let’s Do It, Romania!” proiect ce a avut ca ţintă igienizarea – timp de o zi (25 septembrie) – a deşeurilor din zonele afectate, de pe întreg teritoriul ţării.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASBIS Romania sprijină protejarea mediului, iar participarea în cadrul acestui eveniment este încă o dovadă a implicării noastre în conservarea naturii. Ne-am alăturat cu un total de 4 echipe miilor de voluntari care au participat la această acţiune. Cei 20 de participanţi au adunat deşeurile din locaţiile preselectate, zona Călugăreni, judetul Giurgiu, fiind echipaţi integral de către ASBIS Romania, aceştia având la dispoziţie saci menajeri, mănuşi de protecţie şi alte unelte care au facilitat strângerea deşeurilor. Deșeurile au fost colectate selectiv și transportate cu vehiculele proprii la sediul Primăriei Călugăreni, totalizând un număr de aproximativ 200 saci. 

Avem convingerea că participarea la această acţiune, alături de o serie de ONG-uri şi autorităţi administrative, a oferit un exemplu în plus tuturor persoanelor care sunt şi vor fi interesate de protejarea mediului, dar şi celor care până acum nu s-au gândit să o facă. Suntem bucuroşi că am alăturat patru echipe în cadrul acestui proiect, care, pe viitor, sperăm să reunească şi mai mulţi participanţi. ASBIS Romania este un susţinator necondiţionat al protejării mediului, şi, prin activitatea pe care o desfăşoară, oferă un sprijin constant în dezvoltarea acestei laturi sociale”, a declarat Monica Aluaş, Country Manager, ASBIS Romania.

După implementarea cu succes a acestui proiect în Estonia (2008), Letonia şi Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) şi Slovenia (aprilie 2010) a venit si rândul României să arate că îşi doreşte o ţară mai curată.

Două dintre obiectivele principale ale acestei campanii au fost igienizarea in mod selectiv a  teritoriului României de deşeurile aruncate necorespunzător în ecosistemele naturale şi prevenirea reapariţiei acestora, lucrări ce au fost solicitate României de Uniunea Europeană, prin intermediul Comisiei Europene. 

La această campanie alături de ASBIS Romania  au fost implicate peste 30 ONG-uri, peste 11 autorităţi centrale şi locale, o serie de persoane publice şi cel mai important, cetăţenii. ASBIS Romania intenționează să continue și să extindă acest gen de activități printr-o implicare constantă, care va avea ca scop menținerea curățeniei și prevenirea contaminării spațiilor verzi.

Despre ASBIS Romania

ASBIS Romania este subsidiară locală a grupului ASBIS Enterprises PLC (WSE: ASBIS), distribuitor de top din domeniul tehnologiei informației, cu sediul în Cipru. Compania este specializată în distribuţia componentelor şi perifericelor pentru computere, produselor electronice de larg consum şi de software. ASBIS este partener de top pentru mărci renumite – Intel, AMD, Microsoft, Seagate, WD, Kingston, Dell, Lenovo etc – și se constituie ca  "one-stop shop" pentru componente IT și laptop-uri A-brand. Are are filiale în 27 de ţări, 33 de depozite, peste 30.000 de clienţi activi şi a avut venituri de 1,5 miliarde USD în 2008. ASBIS distribuie, de asemenea, propriile mărci Canyon (periferice PC, accesorii pentru gaming, genţi laptop, produse de reţelistică şi alte dispozitive periferice) şi Prestigio (produse de stocare, GPS, nettop-uri şi accesorii USB de lux). Pentru mai multe informaţii vă rugăm să vizitaţi www.asbis.ro şi www.asbis.com.