Liderul industriei va oferi cel mai bun TCO de stocare

Western Digital, lider in furnizarea de soluții pentru centrele de date, lansează HDD-uri de 18TB CMR și 20TB SMR în prima jumătate a anului 2020

Respectând cerințele TCO ale clienților centrelor de date, Western Digital și-a anunțat platforma mecanică cu nouă discuri, care include tehnologia de înregistrare asistată de energie și menține poziția de lider a companiei în sectorul densității areale, oferind în același timp cea mai mare capacitate disponibilă. Compania va testa HDD-ul 18TB Ultrastar DC HC550 CMR HDR și HDD-ul 20TB Ultrastar DC HC650 SMR până la sfârșitul anului 2019, producția efectivă fiind preconizată în prima jumătate a anului 2020.

Această evoluție rapidă și disponibilitatea unității SMR 20TB în iunie 2019 sprijină un ecosistem în creștere și adoptarea continuă a SMR. Western Digital estimează că 50% din exabytes-urile HDD livrate vor fi pe SMR până în 2023.

Western Digital va oferi un portofoliu unic și complet de HDD-uri Capacity Enterprise, cu configurații optimizate din punct de vedere al costurilor pentru fiecare capacitate: HDD bazat pe aer cu 10 discuri de 10 TB Ultrastar DC HC330; HDD pe bază de heliu cu 14 discuri de 14TB Ultrastar DC HC530; HDD pe bază de heliu de 18 discuri 18TB Ultrastar DC HC550; și un HDD pe bază de heliu 20TB Ultrastar DC HC650 cu nouă discuri. Dezvoltarea puternică a companiei a dus la câștigarea unei cote importante de piață datorită Ultrastar DC HC530 HDD3, singura unitate disponibilă CMR de 14TB cu opt discuri din industrie. Potrivit TRENDFOCUS, 14TB va continua să fie capacitatea dominantă a industriei până în prima jumătate a anului 2020.

"Western Digital continuă să ofere soluții inovatoare de memorie cu TCO excelent și combinație optimă de densitate areală, inovații mecanice și materiale de ultimă generație ", a declarat Christopher Bergey, vicepreședinte și director general al Data Center Devices, Western Digital. "Profitând de succesul înregistrărilor asistate de energie, și expertiza noastră în proiectarea mecanică, putem livra această platformă HDD scalabilă cu creșteri semnificative ale capacității de stocare de la 14TB la 18TB."

John Chen, vice președinte TRENDFOCUS, a declarat, "Deoarece volumul de date este din ce în ce mai mare, există o dorință de creșteri semnificative ale capacității, care în cele din urmă obțin un TCO mai bun. Western Digital oferă capacitați de 10TB / 14TB / 18TB construite în jurul platformelor cu șase, opt și nouă discuri pentru a asigura o segmentare suficientă pentru sarcinile de lucru din ce în ce mai complexe. "

Rick Kutcipal, product line manager, Data Center Solutions Group at Broadcom, a spus, "Continuăm să colaborăm cu Western Digital pentru a furniza soluții SMR și soluții tradiționale de înaltă capacitate CMR HDD construite pe un ecosistem vast. Broadcom este un furnizor de top pentru infrastructuri de stocare. Obiectivul nostru este de a permite clienților să creeze proiecte optime de infrastructură care să reducă riscurile, dar care sa aibă un cost scăzut. Prin continuarea furnizării de soluții de mare capacitate, Western Digital și Broadcom vor permite clienților să profite de beneficiile TCO ale generației următoare."

În prezent sunt disponibile Ultrastar DC HC330 de la Western Digital și 14TB Ultrastar DC HC530. Compania va testa în acest an 20DB Ultrastar DC HC650 SMR HDD și Ultrastar DC HC550 CMR HDD cu capacități de 18TB și 16TB, urmând ca produsele să fie disponibile pentru vânzare începând din prima jumătate a anului 2020.

Pentru mai multe detalii despre produsele și soluțiile enterprise Western Digital, scrie-ne la vad@asbis.ro