HD4870 X2 este cea mai rapida solutie grafica oferita la ora actuala de Sapphire, fiind realizata pe baza a doua nuclee grafice RV770.

"Placa respecta design-ul de referinta, utilizand un cooler dual slot care acopera cele doua nuclee, chip-urile de memorie GDDR5 si VRM-ul. Fluxul de aer este asigurat de un ventilator turbionar capabil sa atinga o viteza de rotatie maxima de 4800RPM.

Pachetul contine toate accesoriile necesare pentru utilizarea diferitelor functii ale placii: conectorii de alimentare, convertoarele de semnal DVI-to-VGA si DVI-to-HDMI, cablul HDTV, conectorul TV-Out si conectorul necesar realizarii de configuratii CrossFire.

De asemenea, pachetul contine si bundle-ul software specific solutiilor de top oferite de Sapphire: DVD-ul Ruby ROM, 3DMark Vantage, CiberLink DVD suite si aplicatia PowerDVD 7.

Ruland la frecven]e implicite, am masurat 79°C pe un nucleu si 48°C pe al doilea in idle, temperaturile crescand la 88°C si respectiv 52°C in sarcina. Viteza de rotatie a ventilatorului a variat intre 1300RPM in idle si 2200RPM in sarcina.

 

Placa este modesta in privinta potentialului de overclocking, limitandu-se la 800MHz pentru nucleul grafic si numai 3720MHz pentru chip-urile de memorie GDDR5.

 

Cu toate acestea, sporul de performanta este vizibil in toate aplica]iile rulate, remarcandu-se o imbunatatire cu peste 800 de puncte a scorului generat de 3DMark Vantage pentru profilul Performance. Turatia ventilatorului a crescut in sarcina pana la 2500RPM, iar nucleul solicitat de FurMark a atins 85°C.

 

 

Concluzie

 

Sapphire HD4870 X2 este o solutie excelenta pentru cei care doresc o placa video foarte performanta si pun mare pret pe un bundle software bogat."

 

                                                                                                                                                                                                         XtremPC Decembrie 2008

 

 

                   Cumpara placi video Sapphire online cu ajutorul ASBIS B2B