Ediţia exclusivă Mac HD 7950 cu arhitectură AMD GCN

SAPPHIRE LANSEAZĂ PLACĂ GRAFICĂ PENTRU MAC Pro

 

SAPPHIRE Technology, lider şi furnizor global de soluţii grafice bazate pe tehnologie AMD, a anunţat o nouă placă grafică compatibilă cu seria Apple Mac Pro de sisteme desktop.

Exclusiv pentru SAPPHIRE, HD 7950 ediţie Mac se bazează pe noua arhitectură Graphics Core Next (GCN) de la AMD. Această arhitectură recunoscută oferă un spor semnificativ de performanţe grafice utilizatorilor de Mac Pro pentru o gamă largă de aplicaţii printre care gaming, editare audio sau video şi creare de conţinut. Spre exemplu, ratele de gaming sunt mărite cu până la 200%, performanţele generale benchmark sunt mărite cu aproximativ 30% iar în benchmark-uri grafice cu până la 300% în comparaţie cu modelul NV 8800GT de regulă utilizat la aceste sisteme, (vezi tabelul ataşat).

SAPPHIRE HD 7950 editie Mac este echipată cu 3GB de memorie GDDR5 şi cu engine-uri Dual Asynchronous Compute Engines (ACE) ce oferă o putere de calcul de până la 4.3 TFLOPS Single Precision. Oferă suport hardware pentru Open GL 4.2 şi Open CL 1.2 cât şi tehnologie AMD HD3D şi accelerare APP.

Arhitectura GCN de la AMD poate oferi suport pentru numeroase operaţiuni avansate de scalare şi post-procesare. Acestea includ de-blocking, de-noising, automatic de-interlacing, reducţie de zgomot cât şi îmbunătăţire a calităţii vizuale, precum anti-aliasing adaptiv şi filtrare de textură anisotropică independentă. SAPPHIRE HD 7950 Mac Edition beneficiază de tehnologie AMD PowerPlay ce oferă administrare automată de energie în timpul funcţionării şi asigură un consum redus de energie atunci când se află în stare idle.

Suport de display flexibil

Suportul de display integrat include două ieşiri DisplayPort cu o rezoluţie maximă de 3840 x 2160 per display în MacOS X. Placa este dotată de asemenea cu port HDMI 3GHz 1.4a. Această ieşire poate suporta o rezoluţie maximă de 3840 x 2160. Nu în ultimul rând, prezenţa unui port Dual-link DVI cu HDCP suportă o rezoluţie maximă de 2560 x 1600. Deoarece este un port DVI-I se pot conecta şi modele mai vechi de monitoare VGA, cu adaptorul inclus. Placa permite utilizarea simultană a două ieşiri tip display, astfel că, o configuraţie cu două monitoare poate fi setată pentru o productivitate mai bună.

Placa grafică SAPPHIRE HD 7950 ediţie Mac este compatibilă cu modelele Apple Mac Pro din 2010 şi versiuni ulterioare cu slot PCI-Express x 16. Două cabluri de alimentare cu şase pini sunt incluse. Un disc cu driverul inclus permite plăcii să fie utilizată cu sistemele de operare Mac OS X 10.7.5 (Lion), 10.8.2 (Mountain Lion) sau versiuni ulterioare.

Placa grafică HD 7950 ediţie Mac poate fi utilizată de asemenea la arhitectura celor mai noi PC-uri. Dispune de suport Dual Firmware prin intermediul unui switch Firmware (Dual BIOS). Intr-o situatie Sapphire HD 7950 ediţie Mac suportă Mac OS X/Windows în mod compatibil non-UEFI iar in cealalta suporta Windows cu UEFi hybrid firmware activat. Un disc cu driver Windows este de asemenea inclus.

In Windows exista suport pentru caracteristici suplimentare, inclusiv accelerare hardware sau decodare video, HDMI audio şi rezoluţii de display suplimentare.

Pentru mai multe detalii vizitaţi www.sapphiretech.com

 

Teste comparative – Date interne SAPPHIRE

 *game play la nivel mediu