Noile procesoare Intel transformă laptop-urile şi PC-urile în sisteme atractive şi accesibile tuturor utilizatorilor

        CUMPARATI

 

  • Intel lansează o nouă gamă de procesoare care va schimba lumea jocurilor: a doua generaţie de procesoare Intel® Core™ . Acestea încorporează mai multe caracteristici vizuale în chip-uri, prin intermediul procesoarelor grafice.
  • Noua familie de procesoare include caracteristici noi şi surprinzătoare, cum ar fi Intel® Quick Sync Video, Intel® HD Graphics, Intel® Wireless Display 2.0 şi Intel® Insider™, inclusiv colaborări cu CinemaNow*, Dixons Retail plc*, Hungama* Digital Media Entertainment, Image Entertainment*, Sonic Solutions*, Twentieth Century Fox Home Entertainment şi Warner Bros. Digital Distribution*.
  • Aceste procesoare oferă o tehnologie video uimitoare. Intel® Quick Sync poate converti un fişier video HD de patru minute pe un laptop, ca să ruleze pe un iPod, în doar 16 secundeii, în timp ce Intel® Insider™ permite descărcarea de filme full HD şi vizionarea lor pe un ecran de PC sau transmiterea lor de pe un notebook pe un HDTV, folosind Intel WiDi 2.0.
  • 20 de noi procesoare, noi chipset-uri şi noi chip-uri wireless, printre care noile procesoare Intel® Core™ i7, i5 şi i3, chipset-urile Intel® Seria 6 şi adaptoarele Intel® Centrino® WiFi şi  WiMAX, vor pune în funcţiune peste 500 de noi modele de sisteme PC.

INTERNATIONAL CONSUMER ELECTRONICS SHOW, Las Vegas, 6 ianuarie 2011 – Înregistrându-se vânzări de peste 1 milion de computere pe zi, Intel Corporation a introdus pe piaţă astăzi a doua generaţie a familiei sale de procesoare Intel® Core™,  familie care va schimba lumea jocurilor. Prezentarea a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă la Consumer Electronics Show. Intel a prezentat câteva noi caracteristici surprinzătoare, servicii şi parteneriate care oferă utilizatorului o experienţă vizuală cu totul nouă, cu elemente de grafică încorporate. Se aşteaptă ca peste 500 de design-uri de PC-uri şi laptop-uri să fie livrate de toţi marii integratori, pe parcursul anului viitor.

            Printre noile caracteristici se numără Intel® Insider™, Intel® Quick Sync Video, precum şi o nouă versiune a Intel® Wireless Display (WiDi), o tehnologie premiată a companiei, care acum adaugă format video HD la rezoluţie de 1080p şi protecţie de conţinut pentru cei care doresc să îşi proiecteze conţinutul HD de pe ecranul laptop-ului pe televizor. De asemenea, compania a dezvăluit că în prezent colaborează cu CinemaNow*, Dixons Retail plc*, Hungama* Digital Media Entertainment, Image Entertainment*, Sonic Solutions*, Twentieth Century Fox Home Entertainment şi Warner Bros. Digital Distribution*.

 “A doua generaţie de procesoare Intel® Core™ a realizat cel mai mare progres în materie de performanţă şi capabilităţi de computing, comparativ cu oricare dintre generaţiile anterioare,” a declarat Mooly Eden, Vice President & General Manager, PC Client Group, Intel. “Capabilităţile vizuale încorporate pe care le oferă aceste noi procesoare sunt uluitoare. Toate acestea, combinate cu un nivel adaptabil de performanţă îmbunătăţit, vor revoluţiona experienţa PC într-o manieră evidentă, putând fi constatată şi apreciată de orice utilizator, atingându-se un nivel de performanţă vizibil mai inteligent.”

O nouă experienţă vizuală pentru stilurile de viaţă actuale

A doua generaţie a familiei de procesoare Intel Core este prima microarhitectură “visibly smart – vizibil inteligentă” care combină pe un chip unic tehnologii vizuale şi de grafică 3-D cu microprocesoare cu nivel ridicat de performanţă. Prin încorporarea noii arhitecturi Intel® HD Graphics pe fiecare pastilă de siliciu de 32nm se obţin îmbunătăţiri semnificative ale performanţelor grafice faţă de grafica de generaţie anterioară, atât pentru procesarea de media HD, cât şi pentru jocurile mainstream. Chip-urile îmbunătăţesc nivelul de performanţă, oferind în acelaşi timp o excelentă durată de viaţă a bateriei, precum şi capacitatea de a dezvolta laptop-uri şi PC-uri all-in-one mai înguste şi mai uşoare.

Noua tehnologie grafică se va concentra asupra zonelor în care se derulează majoritatea activităţilor de computing la ora actuală: video de înaltă definiţie (HD), fotografii, jocuri mainstream, multi-tasking, socializare online şi multimedia. Tehnologii vizuale îmbunătăţite precum următoarea generaţie Intel® HD graphics sunt încorporate în fiecare procesor din a doua generaţie de Intel® Core™. Pentru consumatori, acest lucru înseamnă o experienţă PC mult îmbunătăţită, dar şi o mai bună administrare a consumului de energie.

În plus, o caracteristică surpriză a noii generaţii de procesoare pentru PC-uri şi laptop, Intel® Insider™, le va oferi utilizatorilor acces la filme pe sistemele lor, în format complet high-definition, nedisponibil până acum. Pentru a explica importanţa acestei caracteristici, Eden l-a invitat pe scenă pe Kevin Tsujihara, President Warner Home Entertainment Group.

Tsujihara a explicat: “Warner Bros. priveşte PC-ul drept una dintre cele mai potrivite platforme pentru livrarea de conţinut premium digital. Acum, când Intel a făcut PC-ul să devină şi mai sigur, noi putem oferi filme noi sau titluri de mare popularitate în format complet HD, pe PC, prin magazinul nostru WBShop* şi parteneri precum CinemaNow* – în aceeaşi zi când lansăm filmele în format DVD şi Blu-ray*.”

 Eden a folosit un clip din filmul artistic “Inception”* produs de Warner Bros.*, pentru a demonstra cât de simplu va fi să se obţină filmul de la CinemaNow* şi să fie vizionat în format complet HD, pe un laptop.

În colaborare cu studiourile Hollywood şi Bollywood, dar şi cu distribuitori de conţinut de referinţă precum CinemaNow*, Dixons Retail plc*, Hungama Digital Media Entertainment*, Image Entertainment*, Sonic Solutions*, Twentieth Century Fox Home Entertainment, Warner Bros. Digital Distribution* şi alţii, Intel creează un mediu protejat pentru distribuţia, stocarea şi rularea de conţinut premium. Astfel, proprietarii de conţinut şi furnizorii de servicii video pot să lanseze mai multe filme HD. Se estimează că distribuirea comercială a conţinutului HD premium prin intermediul tehnologiei Intel® Insider™ va începe în primul trimestru al lui 2011.

Bazându-se pe această inovaţie Intel® Insider™, Eden a prezentat apoi modul în care consumatorii pot utiliza acum Intel® WiDi 2.0 pentru a transmite conţinut precum filmul “Inception” pe un HDTV cu ecran mare. În plus, îmbunătăţirile Intel® WiDi 2.0 includ suport pentru 1080p HD, precum şi conţinut protejat, fie preluat de pe Internet, fie rulat local de pe un Blu-ray sau DVD playeriii.

Un alt element unic al experienţei vizuale încorporat în a doua generaţie a familiei de procesoare Intel® Core™ este Intel® Quick Sync Video. Această tehnologie încorporată pentru accelerarea hardware-ului elimină timpii de aşteptare din munca de editare şi partajare a fişierelor video, oferind un nivel de performanţă superior, care permite utilizatorului să obţină în doar câteva minute ceea ce putea să dureze chiar şi ore întregi. Consumatorii pot acum să editeze, să convertească şi să partajeze fişiere video cu prietenii şi familia, mai rapid ca oricând. Intel a estimat că un fişier video HD de 4 minute care până acum avea nevoie de alte 4 minute pentru a fi convertit ca să poată rula pe un iPod* va avea acum nevoie de numai 16 secundeii.

Puterea celei de-a doua generaţii de procesoare Intel Core de a oferi o experienţă captivantă utilizatorilor de jocuri mainstream a fost demonstrată cu un teaser din jocul Portal 2* oferit de Valve – una dintre cele mai aşteptate lansări de jocuri din 2011. Eden a realizat demonstraţia cu ajutorul controller-elor de mişcare Hydra, de mare precizie, oferite de Razer*, utilizând tehnologia Sixense* MotionTouch*.

O combinaţie de performanţă inteligentă, eficienţă energetică şi inteligenţă

Procesoarele Intel® Core™ i3, i5 şi i7 includ şi Tehnologia Intel® Turbo Boost îmbunătăţită. Aceasta permite realocarea în mod automat a nucleelor şi resurselor pentru grafică ale procesorului, astfel încât nivelul de performanţă să crească, oferind utilizatorului această creştere imediată oricând şi oriunde devine necesară.

Alte noi caracteristici ale chip-ului sunt: Intel® Advanced Vector Extensions (AVX), Intel® InTru™ 3-D şi tehnologia Intel® Clear Video Technology HD. Intel InTru 3-D permite obţinerea unei experienţe fascinante de 3D stereoscopic pe HDTV-uri sau monitoare cu capabilităţi 3D, prin HDMI 1.4, transformând filmele într-o experienţă aproape reală, care trece dincolo de limitele ecranului.

Intel® AVX creşte nivelul de performanţă pentru aplicaţii vizuale solicitante, cum ar fi procesare audio şi editare profesională de imagine – de exemplu, pentru a reuni mai multe fotografii. Intel® Clear Video îmbunătăţeşte calitatea vizuală şi fidelitatea cromatică în timpul playback-ului video, oferind pe ecran o experienţă spectaculoasă.

Pentru ca utilizatorilor să le fie mai simplu să găsească acel sistem bazat pe a doua generaţie de procesoare Intel® Core™ care se potriveşte cel mai bine cu necesităţile lor individuale, Intel anunţă şi o gamă largă de SKU, inclusiv procesoare cu capabilităţi Intel vPro™.

Chipurile sunt realizate prin procesul de producţie pe 32nm al Intel şi folosesc a doua generaţie de tranzistori High-k Metal Gate. Aceste avantaje unice impulsionează o dată în plus nivelul de peformanţă, reduc consumul de energie pentru a îmbunătăţi durata de viaţă a bateriei şi calitatea design-urilor mici, şi în plus diminuează costurile totale de producţie.

Intel a anunţat peste 20 de procesoare, adaptoare wireless şi chipset-uri, inclusiv noi procesoare Intel® Core™ i7, i5 şi i3, chipset-uri Intel® Seria 6 şi adaptoare Intel® Centrino® WiFi şi WiMAX. Peste 500 de design-uri de platforme pentru PC-uri şi laptop-uri sunt aşteptate de la toţi marii producători de computere din întreaga lume, bazate pe aceste produse.

Sistemele bazate pe procesoare quad-core (patru procesoare în interiorul unui singur chip) vor fi disponibile începând din 9 ianuarie, iar noi versiuni dual-core vor fi lansate pe piaţă în februarie. Pentru imagini, benchmark-uri, fotografii şi detalii suplimentare, accesaţi  www.intel.com/newsroom/CES.

Despre Intel

Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Intel, logo-ul Intel şi Intel Xeon sunt mărci înregistrate ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări

** Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi

[1] Este posibil ca software-ul şi sarcinile de lucru utilizate pentru testele de performanţă să fi fost optimizate pentru performanţă doar pe microprocesoare Intel®. Testele de performanţă, ca de exemplu SYSmark* şi MobileMark*, sunt măsurate utilizând anumite componente, elemente de software, operaţiuni şi funcţii. Orice modificare a oricăruia dintre aceşti factori poate determina variaţii ale rezultatelor finale. Este necesar să consultaţi alte surse de informaţie şi teste de performanţă, care să vă ajute să evaluaţi complet şi corect produsele pe care intenţionaţi să le achiziţionaţi, inclusiv performanţele respectivelor produse în combinaţie cu alte produse.

ii Afirmaţia referitoare la transcodarea video se referă la utilizarea Cyberlink* MediaEspresso 6 pentru a randa un fişier video MPG2 de 4 minute, 449 MB, 1920x1080i, 18884 kbps, pe un iPod* Apple* cu rezoluţia de 640×360, H.264 şi format .MP4.

iii Necesită un PC cu capabilităţi Intel® Wireless Display, adaptor compatibil şi TV. 1080p HD şi Blu-ray sau alte tipuri de conţinut protejat sunt disponibile doar pentru PC-uri cu a doua generaţie de procesoare Intel® Core™, cu caracteristici vizuale încorporate. Consultaţi-vă cu producătorul PC-ului dumneavoastră. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.intel.com/go/widi