Acer anunta rezultatele obtinute pe piata monitoarelor, la nivel de EMEA, in trimestrul trei 2010

 

Manno, 14 decembrie 2010 – Cele mai recente date distribuite de firma de analisti Context demonstreaza un trend ascendent al pietei de display-uri LCD in EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) in trimestrul trei al anului 2010, dupa o scadere in trimestrul doi. Conform analistilor, trimestrul al III-lea al anului 2010 a insemnat pentru piata display-urilor o crestere de 13,4% fata de trimestrul anterior.

In acest context, Acer a confirmat locul al treilea in clasificarea pentru EMEA, cu o cota de piata de 13,1%, si a depasit piata ca performanta, inregistrand o crestere de 42,3% (T3 2010 fata de T2 2010).
 

Mai mult, in trimestrul trei 2010, Acer se numara printre primii trei jucatori din cele 22 tari si este lider de piata in Germania, Rusia, Serbia, Bulgaria, Iordania, Kazakhstan, Pakistan si Tunisia. Acer ocupa locul al doilea in Albania, Kenya si Lebanon, si locul al treilea in Italia, Franta, Ungaria, Polonia, Portugalia, Slovacia, Ucraina, Egipt, Nigeria si Emiratele Arabe Unite.

In Europa, Acer Germania nu a obtinut doar pozitia de lider de piata cu 14,9%, ci a demonstrat si o crestere extraordinara, de 147,1% (T3 2010 fata de T2 2010), crestere procentuala de 7,5% a cotei sale de piata (T3 2010 fata de T2 2010). Rezultate remarcabile s-au inregistrat si in Rusia, unde Acer este lider de piata cu o cota de 26,5%, iar in trimestrul al III-lea a inregistrat o crestere de 6,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In Romania Acer si-a marit cota de piata la 11,7%, cu o crestere de 4,1% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Tot in acest trimestru Acer si-a consolidat pozitia de lider pe segmentul monitoarelor premium 3D 120Hz, precum si a monitoarelor LCD cu multi-touch, create special pentru folosirea impreuna cu Windows 7.

In Kazakhstan, Acer a urcat pe primul loc in trimestrul al III-lea al lui 2010 si a inregistrat o crestere de 68,2% fata de trimestrul anterior, care a adus cota de piata a companiei la 28,8%. Rezultate remarcabile au fost obtinute si pe piata din Bulgaria, unde Acer detine pozitia de top cu o cota de piata de 21,5%.

In trimestrul trecut, Acer s-a descurcat foarte bine si in Iordania, ajungand pe primul loc cu o cota de piata de 41,1%. Acer detine o pozitie puternica si in Pakistan, cu o cota de piata de 35,8% si o crestere de 276% fata de trimestrul anterior.

In Tunisia, Acer este lider de piata, cu o cota de piata de 41.0%, avand loc o crestere procentuala de 4,5% fata de T1 2010. Acer detine pozitia de varf si in Serbia, inregistrand o crestere de 3,23% fata de perioada similara a anului precedent. Cota de piata este de 23,9%, crestere procentuala de 7,3% fata de T3 ’09.

Pe langa faptul ca se situeaza in primele trei locuri din top, Acer prezinta si un trend pozitiv in Portugalia, Ungaria, Albania, Kenya, Liban, Egipt, Nigeria, Polonia, Slovacia, Emiratele Arabe Unite si Ucraina, unde – prin comparatie cu acelasi trimestru al lui 2009 – compania a reusit sa urce pe o pozitie superioara in top.

Portofoliul Acer include o gama de produse concepute pentru a oferi cea mai buna combinatie de caracteristici prietenoase fata de mediu, design modern si tehnologii noi. Datorita atentiei sale fata de necesitatile utilizatorilor si trendurile pietei, Acer a reusit sa isi confirme pozitia, ocupand locul al treilea pe piata din EMEA.

Surse: Context, biroul local Acer Romania

Despre Acer

De la infiintarea sa in 1976 Acer si-a atins obiectivul propus eliminand barierele dintre oameni si tehnologie. La nivel global, Acer se situeaza pe locul al 2-lea pe piata totala de PC-uri si notebook-uri. Un Channel Business Model rentabil si sustenabil joaca un rol esential in cresterea continua a companiei, iar abordarea sa multi-brand integreaza in mod eficient brand-urile Acer, Gateway, Packard Bell si eMachines pe pietele din lumea intreaga. Acer lupta sa realizeze produse “verzi” si sa isi stabileasca un lant de aprovizionare pe principii ecologice, prin colaborarea cu furnizorii sai. Acer are onoarea de a fi Worldwide Partner al Miscarii Olimpice, al Jocurilor Olimpice de Iarna Vancouver 2010 si al Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012. Acer Group are 7000 de angajati in intreaga lume. Veniturile estimate pentru 2009 se ridica la 17,9 miliarde USD. Accesati www.acer-group.com pentru mai multe informatii.