Kaspersky Lab continuă să crească pe piaţa globală de securitate IT

        CUMPARATI

 

Kaspersky Lab, lider în furnizarea de soluţii pentru managementul securităţii informatice, îşi continuă extinderea pe piaţa de securitate endpoint. Conform raportului anual IDC, compania a crescut cu 44.5% în 2009 şi a atins o cotă de piaţă globală de 5.8%.

Kaspersky Lab ocupă locul patru în topul IDC „Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor” pentru 2009, clasamentul fiind publicat în IDC „Worldwide Endpoint Security Market 2010 – 2014 Forecast” şi în „2009 Vendor Shares report”. Acestea au evaluat companiile producătoare de software de securitate IT în funcţie de veniturile obţinute în 2009 din vânzarea de soluţii de securitate endpoint.

Conform unui alt raport IDC, cel pentru soluţii de securitate dedicate companiilor, – „Worldwide Corporate Endpoint Security Revenue by Vendor” pentru 2008 şi 2009 – Kaspersky Lab a demonstrat o rată de creştere de 24.6%, cifră aflată cu mult peste creşterea medie obţinută de alţi vendori din domeniu. Compania se află pe locul cinci în clasamentul global al furnizorilor de suite de securitate pentru companii.

De asemenea, în raportul IDC „Worldwide Consumer Endpoint Security Revenue by Vendor” pentru 2008 şi 2009, rata de creştere a Kaspersky Lab a fost de 56.3%, fiind pe locul patru, cu o cotă de piaţă de 6.7%.

„Kaspersky Lab investeşte în extinderea companiei la nivel global, pe piaţele de consumer şi corporate, dar şi în produsele şi serviciile pe care le oferă”, spune Eugene Kaspersky, CEO şi Co-fondator Kaspersky Lab. „Rezultatele publicate de IDC demonstrează că strategia noastră de creştere funcţionează foarte bine la nivel global. Faptul că veniturile au crescut cu 40% în 2009 reprezintă o evoluţie foarte bună, pe  urmărim să o extindem şi în 2010. Suntem convinşi de potenţialul Kaspersky Lab de a obţine creştere în fiecare segment în care îşi desfăşoară operaţiunile”, încheie Kaspersky.

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa şi locul patru la nivel mondial. Compania oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.securelist.com.