Acer introduce un tablet PC bazat pe Android 2.2, model Wintel, la New York

 

Acer va prezenta un tablet PC de 10 inch bazat pe Intel si Microsoft in cadrul unei conferinte de presa pe 23 noiembrie, la New York si ar putea introduce, de asemenea, si un model de 7 inch cu Android 2.2 (Froyo), dupa cum a anuntat producatorul taivanez de notebook-uri si componente.

Alte surse mentioneaza ca Acer are doua optiuni privind lansarea tablet PC-urilor pe baza de Android, una fiind amanarea lansarii pana la introducerea Gingerbread (Android 2.3) si Honeycomb (Android 3.x) si cealalta fiind legata de o lansare in perioada urmatoare pentru a fi mai competitivi fata de produsele Samsung Electronics si Toshiba, Galaxy Tab si Folio 100.

Sursele respective mai precizeaza ca datorita faptului ca modelul Slate 500 de la Hewlett-Packard nu a avut performante deosebite in vanzari se asteapta ca Acer sa nu isi concentreze afacerile din zona tablet PC pe Wintel.

Deoarece Statele Unite reprezinta piata principala a iPad alegerea Acer pentru lansarea in New York indica dorinta Acer de a provoca Apple si de a licita pentru o portiune din piata globala, in special in perioada de varf dinaintea sarbatorilor de iarna – conform acelorasi surse.