Plăcile video AMD ATI Radeon™ seria HD 5800, cel mai puternic procesor

CUMPARATI

AMD Changes the Game with ATI Radeon™ HD 5800 Series DirectX® 11-compliant Graphics Cards, Harnessing the Most Powerful Processor Ever Created

Disponibil in Octombrie

 

AMD (NYSE: AMD) a lansat astăzi cel mai puternic procesor creat vreodată1, utilizat pentru plăcile video din noua generaţie plăcile video ATI Radeon™ seria HD 5800 , totodată primul din lume care oferă suport complet pentru Microsoft DirectX® 112, noul standard pentru jocuri şi aplicaţii de calcul care urmează să fie lansat în curând împreună cu sistemul de operare Microsoft Windows® 7. Afişând cu mândrie o putere de calcul de până la 2,72 TeraFLOPS, ATI Radeon™ seria HD 5800 dublează efectiv valoarea la care se pot aştepta clienţii din partea achiziţiilor lor în materie de grafică, oferind o performanţă per dolar dublă faţă de generaţiile anterioare de produse grafice.3

AMD va lansa iniţial două plăci: ATI Radeon HD 5870 şi ATI Radeon HD 5850, fiecare cu 1GB de memorie GDDR5. Cu plăcile video ATI Radeon™ seria HD 5800 , utilizatorii îşi pot extinde senzaţiile la utilizarea computerelor cu tehnologia multi-ecran ATI Eyefinity , pot accelera lucrul cu computerul cu ajutorul tehnologiei ATI Stream şi pot domina concurenţa cu performanţele de joc superioare şi suportul complet pentru Microsoft DirectX® 11, ceea ce face din ele o achiziţie care nu trebuie ratată, exact la timp pentru sistemul de operare Microsoft Windows® 7.

"Cu plăcile grafice ATI Radeon seria HD 5800 susţinute de cel mai puternic procesor din lume, AMD schimbă regulile jocului atât în materie de performanţe, cât şi de senzaţii", a afirmat Rick Bergman, vicepreşedinte executiv şi manager general al Grupului de produse AMD. "Fiind primul care lansează pe piaţă un suport complet pentru DirectX 11, o experienţă fără egal devenită posibilă datorită tehnologiilor ATI Eyefinity şi ATI Stream, care exploatează standarde deschise menite să îmbunătăţească enorm Windows 7, pot afirma cu toată încrederea că AMD este încă o dată lider de necontestat în materie de grafică".

Dominaţi-vă concurenţii cu suportul pentru Microsoft DirectX® 11

Cu plăcile video ATI Radeon™ seria HD 5800, amatorii de jocuri se vor bucura de supremaţie în joc şi vor dobândi avantajul final, obţinând performanţe incredibile de joc la înaltă rezoluţie şi cea mai captivantă experienţă posibilă cu jocurile DirectX® 11 utilizate corect:4

  • Proiectat şi construit cu un singur scop:modelate după specificaţiile complete DirectX 11, plăcile video ATI Radeon seria HD 5800 oferă o putere de calcul de până la 2,72 TeraFLOPS pe o singură placă, îmbunătăţind performanţele configuraţiilor cu o singură placă sau cu mai multe la jocurile DirectX 11 dar şi DirectX 9, DirectX 10, DirectX 10.1 şi cu ajutorul tehnologiei ATI CrossFireX™. Măsurat în termeni de senzaţie a performanţelor de joc în cele mai populare jocuri la ora actuală, ATI Radeon seria HD 5800 este de până la două ori mai rapidă decât cel mai apropiat concurent din aceeaşi clasă.5 permiţând amatorilor de jocuri să se bucure de noi jocuri DirectX 11 incredibile  – inclusiv DiRT™2 de la Codemasters şi Aliens vs. Predator™ de la Rebellion, aşteptate în curând şi versiunea actualizată a The Lord of the Rings Online™ şi Dungeons and Dragons Online® Eberron Unlimited™ de la Turbine – toate cu detalii uluitoare, la frecvenţe incredibile ale cadrelor.
  • Cu mai multe generaţii înaintea concurenţei:Ducând mai departe succesul produselor ATI Radeon™ seria HD 4000, plăcile video ATI Radeon seria HD 5800 sunt cu două generaţii înaintea suportului pentru DirectX 10.0 şi oferă tehnologie mozaic AMD evoluată, din generaţia a 6-a, suport GDDR5 evoluat, din generaţia a 3-a, tehnologie de procesare pe 40 nm evoluată, din generaţia a 2-a şi calculul umbrelor cu o mare varietate de funcţii, toate puse în slujba creării celei mai tari senzaţii de joc disponibile pe piaţă.
  • Maximul în materie de compatibilitate a jocurilor: DirectX 11 API a fost dezvoltat pe produse grafice AMD şi reprezintă piatra de temelie a jocurilor DirectX 11. Toate jocurile iniţiale DirectX 11 au fost dezvoltate şi / sau continuă să fie dezvoltate pe hardware DirectX 11  de la AMD. Cu peste 20 de jocuri DirectX 11 în curs de dezvoltare, această optimizare intrinsecă pentru plăcile video ATI Radeon, combinată cu lansările lunare de drivere ATI Catalyst™ permit asigurarea unei senzaţii de stabilitate, fiabilitate şi înaltă performanţă pentru cele mai noi jocuri.

Acceleraţi cu tehnologia ATI Stream

Cu plăcile grafice ATI Radeon seria HD 5800, utilizatorii de computere pot dezlănţui Windows 7 şi valorifica potenţialul unor senzaţii îmbunătăţite de lucru cu computerul, pentru a obţine mai mult de la computerele lor:6

  • Exploataţi supercomputerul la domiciliu:  O singură placă video ATI Radeon HD 5870 ar fi reprezentat unul din primele 15 supercomputere din lume cu numai şase ani în urmă – astăzi, aceeaşi putere de calcul se poate găsi în computerul dvs. de acasă, colaborând cu procesoare de înaltă performanţă pentru a oferi o senzaţie superioară. 7
  • Windows® 7 bine făcut:Windows 7 este primul sistem de operare cu putere de calcul, iar plăcile video ATI Radeon seria HD 5800 cu tehnologia ATI Stream îl accelerează mai mult decât orice altceva, fiind primele plăci video care acceptă DirectCompute 11.8
  • Creaţi şi realizaţi mai mult, mai rapid ca oricând, cu ajutorul tehnologiei ATI Stream:  Bucuraţi-vă de funcţii noi, de funcţionalitate şi de performanţe mai bune în aplicaţii de vârf pentru media, divertisment şi productivitate, devenite posibile datorită tehnologiei ATI Stream.6
  • Cel mai extins suport pentru standardele din domeniu:Plăcile video ATI Radeon seria HD 5800 suportă complet DirectX 11 şi OpenCL, asigurând un suport larg pentru aplicaţii în prezent şi în viitor.

Extindeţi experienţa cu computerul cu ajutorul tehnologiei multi-ecran ATI Eyefinity

Bucuraţi-vă de lucrul cu computerul pe mai multe monitoare, cu posibilitatea de a continua perfect cele mai mari medii de joc care s-au văzut vreodată:9

  • Maximul în materie de flexibilitate continuă: Aranjaţi unul până la trei monitoare cu ajutorul plăcilor video ATI Radeon™ HD 5870 şi ATI Radeon™ HD 5850 sau  până la şase monitoare cu ajutorul plăcii video ATI Radeon™ HD 5870 Eyefinity6 aşteptate în curând, într-o varietate de configuraţii – o combinaţie de imagini tip portret sau tip vedere.
  • Vedeţi înainte de a fi văzut:Descătuşaţi potenţialul jocului pe mai multe monitoare cu o rezoluţie de până la 12 x maximum de înaltă rezoluţie, cele mai mari medii de joc afişate vreodată.10Experimentaţi mai multe detalii vizuale şi câmpuri de luptă extinse, de care concurenţii dvs. din joc ar putea să nu dispună.
  • Bucuraţi-vă de procesarea imaginilor la rezoluţia ochilor: Defilarea devine practic depăşită dacă beneficiaţi de un domeniu vast pe desktop pentru a aduce mai multă informaţie la îndemână. Bucuraţi-vă de cele mai bune aplicaţii online optimizate vizual disponibile în prezent – reţele sociale, conferinţe video, divertisment video şi imagini din satelit – totul cu detalii uluitoare.

Suport pentru ecosistem

  • Plăcile video ATI Radeon™ seria HD 5800 sunt acceptate de mai mult de zece producători de plăci auxiliare, printre care ASUS, Club 3D, Diamond Multimedia, Force3D, GIGABYTE, HIS (Hightech Information Systems), MSI, Multimedia, PowerColor, SAPPHIRE Technology, VisionTek şi XFX.

Declaraţii de susţinere

"Prin încorporarea capacităţilor multi-ecran revoluţionare DirectX 11 şi ATI Eyefinity ale procesorului grafic ATI Radeon™ HD 5870 în sistemul de jocuri pe computer Alienware, Dell Gaming îşi menţine poziţia de lider în domeniu în privinţa performanţelor oferite, a senzaţiei de prezenţă în joc şi a senzaţiilor vizuale care spulberă toate limitările anterioare", a declarat Arthur Lewis, managerul grupului pentru jocuri al Dell.

Mă aşteptam la multe din partea noilor procesoare grafice DirectX11 de la AMD, dar nu eram cu adevărat pregătit pentru senzaţiile care îţi taie respiraţia de care mă bucur acum", a declarat Dirk Ringe, vicepreşedinte al EA Phenomic. "Frecvenţa cadrelor este atât de perfect uniformă la rezoluţii extrem de înalte, chiar cu toate efectele reglate la maximum, încât noul hardware îl face pe cel anterior să pară ca un obiect ciudat de epocă! Calitatea redării în BattleForge este ceva la care doar visam cu numai un an în urmă, iar flexibilitatea şi puterea DirectCompute 11 îţi deschide ochii către o mulţime de posibilităţi noi. Salutăm viziunea AMD şi a Microsoft la crearea interfeţei de programare DirectX 11 şi acestui hardware nou uimitor şi putem spune fără ezitare că reprezintă viitorul jocurilor".

"Am fost pur şi simplu uimiţi de performanţele hardware-ului DirectCompute 11 la procesoarele grafice DirectX 11 ale AMD", a declarat Ruslan Didenko, manager de proiect la GSC Gameworld. "Prin respectarea în întregime a specificaţiilor hardware-ului DirectX11, AMD a creat un procesor grafic aflat cu ani-lumină înaintea predecesorilor săi DirectX 10.1 şi DirectX 10. Recomandăm insistent un procesor grafic DirectX 11 la capacitate maximă de la AMD, fiindcă este pur şi simplu cea mai bună modalitate de a experimenta noul nostru joc uluitor, S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat. O viziune a farmecului, în fiecare detaliu îngrozitor!"

"Trinigy îşi menţine angajamentul pentru susţinerea industriei de dezvoltare a jocurilor, cu o tehnologie pentru motoare de joc de primă clasă care combină eficienţa, libertatea de creaţie şi performanţele", a declarat Dag Frommhold, director general la Trinigy. "Suntem entuziasmaţi de colaborarea cu AMD pentru a asigura suport pentru procesoarele grafice DirectX 11. Driverele şi hardware-ul de calitate ale AMD completează perfect angajamentul nostru faţă de producătorii de jocuri, oferindu-le posibilitatea de a produce grafică de joc de un nivel mai avansat ca oricând.

 

  1. Revendicarea celui mai puternic procesor bazat pe putere de calcul brută, măsurată în FLOPS. Calculele interne arată că procesorul utilizat pentru ATI Radeon seria HD 5800 poate atinge 2,72 TeraFLOPS, mai mult decât orice alt procesor existent la data de 23 septembrie 2009. FLOPS (numărul de operaţii cu virgulă flotantă pe secundă) nu reprezintă neapărat un indicator al performanţelor de vârf pentru orice aplicaţie, deoarece procesoarele grafice de la AMD sunt proiectate să exceleze în special pentru aplicaţii care necesită un număr foarte mare de calcule în paralel.
  2. Procesorul grafic utilizat pentru plăcile video ATI Radeon seria HD 5800 are 2,15 miliarde de tranzistori. La 17 septembrie 2009, această valoare era mai mare decât a oricărui alt procesor cunoscut. La data de 17 septembrie 2009, procesorul grafic ATI Radeon™ HD 5870 GPU are cel mai mare număr de GFLOPS/mm2 şi GFLOPS/W dintre toate produsele cunoscute. La data de 17 septembrie 2009, plăcile video ATI Radeon seria HD 5800 sunt singurele cu suport complet pentru DirectX 11.
  3. Performanţele per dolar oferite de ATI Radeon seria HD 5800 la lansare reprezintă dublul performanţelor per dolar oferite la lansare de ATI Radeon seria HD 4800. Performanţe per dolar calculate ca (putere de calcul teoretică în Gflops) / (preţ special la lansare).
  4. Este necesar un monitor de înaltă rezoluţie.
  5. În jocuri cum ar fi Prey (4xAA, 8xAF), Devil May Cry (8xAA, 16xAF), Lost Planet Colonies (8xAA, 16xAF), Stormrise (fără setări; 4xAA, 8xAF; 8xAA, 16xAF), ET: Quake Wars (8xAA, 16xAF) şi Riddick -AoDA (8xAA, 16xAF), ATI Radeon seria HD 5800 asigură performanţe de joc cu cel puţin 100% mai rapide decât concurenţa. Pe baza testelor interne la care s-au utilizat Intel Core7i 965 (3.2GHz @ 3.33GHz), placă de bază Gigabyte EX58-UD5, 6GB DDR3-1600 (ceas 9-9-9-24), Windows 7 RTM x64, ATI Radeon™ HD 5870 1GB DDR5 850e/1200m sau ATI Radeon™ HD 5850 1GB DDR5 725e/1000m, driver 8.66-Beta2_090819a-087204E-ATI sau driver Nvidia GeForce GTX295 2x896MB DDR3 594e/1296sc/1026m, Nvidia GeForce GTX 285 1GB GDDR3 648e/1476sc/1242m, Nvidia GeForce GTX 275 896MB GDDR3 633e/1404sc/1134m, 190.38 WHQL. Toate datele de referinţă sunt pe baza rezoluţiei de 2560×1600.
  6. Necesită suportul aplicaţiei pentru tehnologia ATI Stream şi un sistem care acceptă Windows 7.
  7. Procesorul grafic utilizat la plăcile video ATI Radeon HD 5870 asigură o putere de calcul de 2,5 TeraFLOPS, echivalentă cu a unui supercomputer dintre primele 15 din lume în 2003: http://www.top500.org/list/2003/06/100
  8. La data de 17 septembrie 2009, plăcile video ATI Radeon seria HD 5800 sunt singurele care acceptă DirectCompute 11.
  9. Pentru a accepta tehnologia ATI Eyefinity este necesar un driver versiunea 8.66 (Catalyst 9.10) sau o versiune superioară. Pentru a permite utilizarea unui al treilea monitor pe o placă video ATI Radeon HD 5850 sau ATI Radeon HD 5870 este necesar un monitor cu conector DisplayPort.
  10. Maximum de înaltă rezoluţie este considerat 1080p (1920×1080 = ~2.1 megapixeli). Placa video ATI Radeon HD 5870 Eyefinity6 cu tehnologia ATI Eyefinity, aşteptată în curând asigură suport pentru şase monitoare la 2560×1600 = ~24,6 megapixeli la 12 x maximum de înaltă rezoluţie. Reţineţi că plăcile video ATI Radeon HD 5870 şi ATI Radeon HD 5850 cu tehnologia ATI Eyefinity asigură suport pentru trei monitoare la 2560×1600 = ~12,3 megapixeli pentru 6 x maximum de înaltă rezoluţie.

 

Alte ştiri despre produsele AMD