Arhitectura Dual GCN oferă cea mai rapidă placă grafică de până acum

SAPPHIRE îşi începe livrarea modelului HD 7990

 

Aprilie 2013 – SAPPHIRE Technology a anunţat că va începe distribuirea modelului HD 7990 – cea mai rapidă placă grafică disponibilă având la bază arhitectura internă GCN (Graphics Core Next) de la AMD.

SAPPHIRE HD 7990 beneficiază de o arhitectură dual GPU cu un total de 4096 unităţi de procesare şi frecvenţe pentru core de 1GHz (cu Boost activat), ce oferă o putere de calcul de până la 8.2 TeraFlops. Este echipată cu 6GB memorie DDR5, iar configuraţia de ieşiri Dual-Link DVI si patru DisplayPort suportă în mod simultan până la 5 display-uri în configuraţie AMD Eyefinity. Ansamblul generos de heatpipe-uri este răcit de trei ventilatoare axiale ce asigură silentiozitatea plăcii chiar şi în condiţii de sarcină.

Arhitectura internă GCN şi suita de drivere este optimizată pentru a reda cea mai bună calitate imagistică din gaming şi această placă oferă cele mai bune performanţe până în prezent – şi cele mai rapide frame rates chiar şi în cele mai solicitante jocuri. De asemenea oferă performanţe îmbunătăţite unei game largi de aplicaţii ce utilizează capacităţile de procesare stream şi caracteristicile hardware specifice acestei arhitecturi interne. Printre acestea se numără codarea şi decodarea Video, compresie şi multiplexing pentru distribuţie media, conferenţiere video cât şi accelerarea aplicaţiilor specifice suportate.

HD 7990 oferă cel mai cuprinzător bundle de jocuri de până acum*. Inclus în campania Never Settle Reloaded de la AMD, acest bundle pune la dispoziţia cumpărătorului coduri de acces pentru opt dintre cele mai captivante jocuri, inclusiv BioShock Infinite, Crysis3, FarCry3, şi TombRaider.

SAPPHIRE HD 7990 se livrează începând cu data de 24 Aprilie.

*Disponibilă prin partenerii retail şi etail. Toate mărcile înregistrate.