AMD a lansat cardul grafic AMD Radeon™ R9 290X

Lansare card grafic Radeon R9 290X – O Nouă Eră în experiența jocurilor pe calculator

CUMPĂRĂ ONLINE

AMD Radeon R9 Series Graphics Cards

AMD Radeon R9 Series Graphics Cards

 

 

AMD (NYSE: AMD) a lansat cardul grafic AMD Radeon™ R9 290X, introducând cea mai recentă unitate de procesare grafică pentru o nouă eră a jocurilor pe calculator. În calitate de card grafic de top din seria AMD Radeon™ R9, unitatea de procesare grafică (GPU) AMD Radeon™ R9 290X oferă o performanţă uluitoare, depăşind limitele realismului audio şi vizual pentru jucătorii cu cele mai ridicate pretenţii.

“Marcând apogeul noii noastre serii de carduri grafice AMD Radeon R9, unitatea de procesare grafică (GPU) AMD Radeon R9 290X afirmă dominaţia AMD ca soluţie grafică de ultimă generaţie pentru o experienţă de joc excelentă, confirmând faptul că Radeon™ este echivalentul jocului,” a declarat Matt Skynner, director general şi vice-preşedinte corporatist, Unitatea Comercială Grafică AMD. “Combinaţia formidabilă dintre arhitectura Graphics Core Next (GCN), aplicaţia Mantle şi tehnologia AMD TrueAudio ridică ştacheta  pentru aplicaţii audio şi grafice uluitoare, iar performanţa extremă oferă entuziaştilor o experienţă de joc fără precedent.

”Având în centru arhitectura AMD câştigătoare de premii Graphics Core Next (GCN), cardurile grafice AMD Radeon R9 290X au un avantaj fără rival datorită aplicaţiei Mantle, o tehnologie care schimbă industria, dezvoltată de AMD. Cu ajutorul Mantle, dezvoltatorii de jocuri de top pot valorifica arhitectura GCN regăsită atât în calculatoare dar şi în consolele de joc, permiţând acestora să vorbească limba nativă a nucleului GPU şi să beneficieze de un nivel incomparabil de optimizare hardware care deblochează performanţa revoluţionară şi calitatea imaginii.

Echipată cu o tehnologie nouă AMD TrueAudio şi proiectată pentru jocuri cu o rezoluţie extremă, unitatea de procesare grafică AMD Radeon R9 290X creează cea mai profundă experienţă de joc pe calculator din prezent.

Tehnologia AMD TrueAudio aduce cu sine un nivel sporit de implicare audio revoluţionară, înconjurând jucătorii cu medii audio realiste prin intermediul seturilor de căşti şi difuzoarelor. Echipat cu un procesor audio dedicat în unitatea de procesare grafică (GPU), cardul grafic AMD Radeon R9 290X va livra un peisaj acustic mai profund şi mai bogat, inclusiv ecouri realiste, reverberaţii ale convoluţiei şi sunete incredibil de realiste.

Proiectată pentru a oferi performanţă folosind UltraHD (4K) şi tehnologia AMD Eyefinity, unitatea de procesare grafică (GPU) AMD Radeon™ R9 290X sporeşte experienţele vizuale ale jocurilor pe calculator actuale şi viitoare printr-o calitate superioară a imaginii şi afişaje extinse, uimitoare.

Caracteristicile excepţionale ale cardurilor grafice AMD Radeon R9 290X includ:

•2.816 unităţi de procesare stream-uri

•Ceas al motorului de până la 1 GHz

•Memorie 4GB GDDR5

•Viteză a ceasului de memorie de până la 5.0Gbps

•Lăţime de bandă a memoriei de 320GB/s (maxim)

•Putere de calcul 5.6 TFLOPS Single Precision

•Suport API pentru DirectX® 11.2, OpenGL 4.3 şi Mantle

 

1. Este necesar suport pentru aplicaţia Mantle.
 

 2. Tehnologia AMD TrueAudio este oferită de unităţile selecte de procesare grafică oferite de  AMD Radeon™ R9 şi R7 200 şi este proiectată pentru a îmbunătăţi realismul acustic. Jocul sau aplicaţia trebuie să fie activat/ă. Nu toate echipamentele audio sunt compatibile cu toate efectele audio; este posibil să fie necesare echipamente audio suplimentare pentru a beneficia de unele efecte audio. Nu toate produsele sunt dotate cu toate tehnologiile — întrebaţi producătorul componentei sau al sistemului pentru anumite funcţii.

 3. Este necesar afişaj şi conţinut 4K. Rezoluţia suportată diferă în funcţie de modelul Unităţii de procesare grafică (GPU) şi de modelul plăcii de bază; confirmaţi specificaţiile cu producătorul înainte de a achiziţiona produsul.

 4. Tehnologia AMD Eyefinity este compatibilă cu multiple monitoare DisplayPort pe toate cardurile de procesare grafică activate. Cantitatea, tipul şi rezoluţia afişajului diferă de la un model la altul şi în funcţie de modelul plăcii de bază; confirmaţi specificaţiile cu producătorul înainte de a achiziţiona produsul. Pentru a activa mai mult de două ecrane, sau ecrane multiple de la o singură sursă, e posibil să fie necesare echipamente hardware suplimentare precum monitoare cu DisplayPort™ sau hub-uri cu DisplayPort 1.2 MST. Pentru sistemele consumatorilor se recomandă un maxim de două adaptoare active. Pentru detalii complete, vizitaţi www.amd.com/eyefinityfaq.