AMD stabileste un nou reper in inovatia x86 cu primele prezentari detaliate pentru doua modele noi de nuclee

        CUMPARATI

 

AMD prezinta noi detalii despre implementarea nucleelor a doua procesoare x86 din generatia urmatoare, inclusiv abordarea unica de catre AMD a procesarii de inalta performanta, multithreaded, precum si un model cu consum redus de energie, capabil de mai putin de un watt. Cele doua noi modele, cu nume de cod "Bulldozer" – pentru piata computerelor de inalta performanta si a serverelor, respectiv "Bobcat" – pentru piata notebook-urilor cu consum redus de energie si a computerelor desktop de dimensiuni reduse au fost proiectate de la zero pentru a raspunde unor cerinte specifice ale clientilor si legate de volumul de lucru la procesare. Noile nuclee sunt esentiale pentru planurile de viitor ale AMD, inclusiv pentru produsele cu APU (unitatea de procesare accelerata) AMD Fusion si pentru noile procesoare de inalta performanta si procesoare pentru servere si clienti.

 "Dupa parerea mea, Bulldozer si Bobcat nu reprezinta doar doua din cele mai mari realizari tehnice din marea istorie a AMD, ci si dintre cele mai importante pentru intreaga industrie", a afirmat Chekib Akrout, prim-vicepresedinte si director general al AMD pentru dezvoltarea tehnologica. "Cu procesoare si unitati de procesare accelerata construite prin implementarea acestor nuclee, asteptam de la clientii nostri sa ofere un nou val de formate inovatoare de computere si experiente de procesare de inalta performanta."

La HOT CHIPS 22, Brad Burgess, partener AMD principalul arhitect al Bobcat si Mike Butler, partener AMD si principalul arhitect al Bulldozer vor sustine cate o prezentare in cadrul sesiunii "Noi arhitecturi de procesoare". Arhitectura x86 se afla in inima procesarii, iar AMD a evoluat si a imbunatatit continuu modelele sale de nuclee. Nucleele Bulldozer si Bobcat continua acest traseu al evolutiei si sunt proiectate pentru a modifica senzatiile utilizatorilor pe noile produse rezultate.

"Atacarea simultana a pietelor de inalta performanta si consum redus de energie, cu doua arhitecturi absolut noi reprezinta o realizare impresionanta, care reaminteste intregii industrii ca inovatia este prezenta si activa in cadrul AMD", a observat Nathan Brookwood, coordonator de cercetari al Insight 64.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Printre cele mai importante caracteristici ale noilor nuclee se numara:

Bulldozer

·         O abordare inovatoare a performantelor de procesare multithreaded, care stabileste un echilibru intre resursele de calcul dedicate si cele partajate, pentru a oferi un model extrem de compact, cu un numar mare de nuclee, usor de reprodus pe un cip pentru dimensionarea performantelor

·         Suport nou pentru instructiuni x86 (SSE4.1, SSE4.2, AVX si XOP, inclusiv FMAC cu 4 operanzi)

·         Caracteristici complexe de gestionare a energiei

·         Produs pe baza tehnologiei avansate de proces pe 32 nm

Bobcat

·         Capabil de functionare sub un watt

·         Executare a instructiunilor in afara secventei, pentru performante mai ridicate

·         Aproximativ 90% din performantele computerelor clasice actuale in jumatate din domenii

·         Declansare periodica a alimentarii nucleului si o micro-arhitectura optimizata pentru consum redus de energie

·         Model cu posibilitati ridicate de sintetizare, usor de adaptat la diferite tehnologii de productie

Procesoare noi in gama ASBIS

HDT75ZFBGRBOX

AMD Phenom II X6 1075T Black Edition

HDZ970FBGMBOX

AMD Phenom II X4 970 (AM3) Processor (PIB) Black Edition

HDZ560WFGMBOX

AMD Phenom II X2 560 Black Edition

AD615EHDGMBOX

AMD Athlon II X4 615e (AM3) Processor (PIB)

ADX450WFGMBOX

AMD Athlon II X3 450

AD420EHDGMBOX

AMD Athlon II X3 420e (AM3) Processor (PIB)

AD250EHDGMBOX

AMD Athlon II X2 250e (AM3) Processor (PIB)

SDX145HBGMBOX

AMD Sempron 145