Core i7 – urmatoarea generatie de procesoare Intel

Intel Core i7 este o familie de trei procesoare Intel Desktop x86-64. Core i7 este prima familie Intel bazata pe micro-arhitectura Intel Nehalem si este succesoarea familiei Intel Core 2. Toate cele trei modele sunt procesoare cu patru nuclee (quad-core). Identificatorul Core i7 este valabil pentru familia initiala de procesoare cu nume de cod Bloomfield. Denumirea Core i7 nu are o semnificatie deosebita dar continua utilizarea marcilor de succes Core 2 si Core.

 

 

Intel a anuntat ca aceasta familie va fi lansata in Q4 2008, dar diverse surse au indicat datele in mod diferit; cel mai recent astfel de raport anunta data lansarii pe 17 noiembrie 2008. Pe 14 octombrie Intel a confirmat ca lansarea va fi in noiembrie dar nespecificand data.

 

Procesoarele bazate pe noua micro-arhitectura oferta o productivitate sporita si un consum energetic mai mic decat vechile modele. Datorita principiului “ce este cel mai bun din doua sfere” Intel va putea sa isi mentina pozitia de lider in productia de procesoare pentru segmentele de mobile, personal si servere.

Tehologia Hyper-Threading – cunoscuta si ca “multi-streaming simultan” – este disponibila si in aceste procesoare, permitand procesarea a opt steam-uri in procesoarele quad-core.

 

            Cumpara procesoare Intel Core i7 online cu ajutorul ASBIS B2B