D-LINK ANUNTA NOUL 3,5G MOBILE ROUTER PENTRU ACCESAREA RETELELOR BROADBAND

        CUMPARATI

Bucureşti, 19 Octombrie 2009D-Link, furnizor de soluţii complete de networking pentru utilizatori individuali şi companii, anunţă astăzi că a lansat un nou 3,5G mobile router care poate fi instalat rapid şi facil aproape oriunde, chiar şi în locuri unde accesul Internet convenţional nu este posibil.

Routerul HSDPA 3,5G Mobile Communication de la D-Link, DIR-455, permite utilizatorilor să acceseze reţelele broadband mobile practic în orice locaţie1 prin simpla introducere a unui card SIM UMTS/HSDPA. Această soluţie prezintă toate funcţionalităţile unui router Ethernet tradiţional căruia i se adaugă caracteristica failover, în timp ce modulul 3G încorporat depăşeşte limitările şi problemele de compatibilitate ce apar în mod inerent într-o soluţie cu adaptor 3G extern. Suportă SMS-uri în ambele moduri de funcţionare : modem şi router. Acest produs beneficiază de suport pentru convorbiri telefonice peste reţeaua GSM pentru o calitate superioară a vocii.

Cu acest produs ne adresăm segmentului SMB deoarece îl considerăm o soluţie avansată formată doar dintr-un singur produs ce încorporează failover WAN, până la 5 tunele VPN IPSec concurente şi securitate WPA/WPA2. Oferă failover WAN uşor de utilizat, de la Ethernet la opţiuni 3G, ceea ce permite instalarea practic în orice locaţie”, declară Nigel Moulton, D-Link Europe’s Vice President of Business Solutions.

La rândul său, Bogdan Mihalcea, Country Sales Manager D-Link România, subliniază că “noul 3,5G mobile router este foarte convenabil pentru birourile la distanţă, care necesită configurarea de reţele wireless temporare astfel că se pot partaja conexiuni 3G chiar şi în locuri unde accesul Internet convenţional nu este posibil”.

La accesarea conexiunii Internet 3G, utilizatorii au posibilitatea de a răspunde apelurilor pe care le primesc pe telefonul mobil şi să răspundă la SMS-uri. DIR-455 este echipat cu un jack RJ-11 ce permite ataşarea unui telefon analogic standard pentru convorbiri de calitate printr-o reţea GSM.

DIR-455 conferă reţelei securitate sporită, cu suport pentru criptare WPA/WPA2. Utilizează firewall-uri dual-active (SPI şi NAT) pentru a preveni eventualele atacuri de pe Internet, şi suportă până la 5 tunele VPN IPSec concurente.

1Depinde de acordul privind serviciul de roaming utilizat de provider.

Caracteristici importante şi beneficii:

  • Acest router wireless cu 4 porturi si firewall cu conectivitate WAN 3,5G integrală furnizează Internet partajat practic în orice locaţie
  • Asigură viteză ridicată pe cablu sau conectivitate wireless802.11b/g în zone fără acces convenţional Ethernet sau wireless WAN
  • Compatibilitate cu gama extinsă de reţea de servicii mobile HSDPA. La accesarea coenxiunii dvs. Internet 3G, aveţi posibilitatea de a răspunde apelurilor pe care le primiţi pe telefonul mobil şi să răspundeţi la SMS-uri.
  • Suportă failover WAN pentru conexiuni neîntrerupte.
  • Suportă telefon analogic RJ-11, pentru convorbiri de calitate printr-o reţea GSM

*       *       *

Despre D-Link:

Sărbătorind 23 de ani de "reţele construite pentru oameni", D-Link a evoluat, devenind un designer, developer şi producător mondial de produse pentru reţele, aplicaţii cu lăţime mare de bandă, electronice digitale şi comunicare de voce şi date, cu o valoare de un miliard de dolari. 21% din toate switching port-urile LAN, la nivel mondial, sunt fabricate de D-Link, iar acest procent este depăşit doar de Cisco. Soluţiile companiei sunt ideale pentru mediile din locuinţa digitală, întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) şi marile companii. D-Link a fost recent inclusă în ‘Info Tech 100’ realizat de BusinessWeek Magazine, o listă cu cele mai bune companii de IT.

În Europa, D-Link are 20 de birouri, sediul său central fiind la Londra. Regiunea reprezintă un element strategic de maximă importanţă pentru companie, generând o treime din veniturile sale la nivel mondial. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.dlink.co.uk