Noi premii şi certificări pentru soluţiile de securitate Kaspersky 2010 destinate utilizatorilor individuali

        CUMPARATI

Bucureşti, 15 octombrie 2009 – Kaspersky Antivirus 2010 şi Kaspersky Internet Security 2010, soluţiile de securitate pentru utilizatorii individuali, au fost certificate cu titlul OESIS OK, care atestă interoperabilitatea lor cu produsele software ale celor mai importanţi vendori la nivel mondial. În plus, Kaspersky Internet Security 2010 a obţinut rezultate de top în testele realizate de laboratoarele Matousec – Transparent Security, atribuindu-i calificativul „Excelent”, care atestă eficienţa produsului în combaterea ameninţărilor informatice prin intermediul tehnologiei proactive şi a firewall-ului.

Compania OPSWAT a verificat funcţionarea corectă a soluţiilor Kaspersky Antivirus şi Internet Security 2010 pe sistemele de operare compatibile, absenţa de cod suspect în componenţa lor şi integrarea cu infrastructura software OESIS, standardul pentru managementul şi monitorizarea aplicaţiilor de securitate.

OESIS OK confirmă faptul că noile produse Kaspersky 2010 destinate utilizatorilor individuali sunt identificate şi controlate prin intermediul infrastructurii OESIS. Acest lucru garantează conectivitatea neîntreruptă şi interoperabilitatea tuturor computerelor din reţea, pe care sunt instalate aceste soluţii de securitate.

Soluţia Kaspersky Internet Security 2010 a fost evaluată şi de laboratoarele Matousec – Transparent Security, care i-au acordat punctajul maxim 10+, care corespunde gradului de protecţie „Excelent”. Pe parcursul a 84 de teste, repartizate pe 10 niveluri, soluţiile de securitate trebuie să obţină un scor de cel puţin 50% pentru a avansa la nivelul următor, iar KIS 2010 şi-a asigurat parcursul datorită calităţilor oferite de modulele HIPS (Host-based Intrusion Prevention System) – pentru filtrarea activităţii aplicaţiilor – şi firewall.

Matousec a testat 42 de soluţii de tip Internet Security şi Firewall dedicate, pe o platformă Windows XP Service Pack 3. Numai şapte dintre toate produsele evaluate au obţinut certificarea „Excelent”, iar dintre soluţiile complete de securitate, Kaspersky Internet Security 2010 este sigura recomandată de specialişti pentru achiziţionare. Celelalte produse de tip Internet Security evaluate nu au întrunit condiţiile pentru a fi nominalizate ca soluţii sigure pentru utilizatori.

Cele mai importante teste au fost cele care au verificat capacitatea produselor de a bloca metodele sofisticate prin intermediul cărora malware-ul pătrunde în sistem şi îşi ascunde prezenţa, precum şi abilitatea lor de a acţiona ca „ultimă linie de apărare”, în protejarea datelor confidenţiale. În plus, au fost verificate şi performanţele anti-spyware ale soluţiilor, dar şi managementul protejării propriilor procese în faţa tentativelor de oprire sau distrugere.

Mai multe detalii despre rezultatele obţinute de către toţi producătorii şi metodologia de evaluare se regăsesc aici:http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php#products-ratings.

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab produce şi distribuie unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru
PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hacker-i, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.viruslist.com.