Dell reduce costurile legate de energie la laptop-uri si desktop-uri cu 25% fata de 2008

 

•   Instrumentele, afisajele LED si sursele de alimentare eficiente contribuie la economii semnificative de energie pentru clienti.
•   Se asteapta ca afisajele LED se aduca pentru 20 milioane de clienti o economie de aproximativ 220 milioane de KW/ora in 2010 si 2011.
•   Reducerea de 25% marcheaza atingerea ambitiosului angajament luat acum doi ani.

Dell lucreaza din 2008 sa reduca in continuare consumul de energie la desktop-urile si laptop-urile sale pentru a-i ajuta pe clienti sa reduca costurile asociate cu 25% sau mai mult, indeplinindu-si angajamentul luat fata de clienti si planificat acum doi ani.

Reducerea de 25% se bazeaza pe niste salturi in eficienta energetica incorporate in unele modele Dell din ultimii ani. Spre exemplu, eficienta energetica a desktop-urilor Dell OptiPlex s-a imbunatatit cu aproximativ 50% din 2005 pana in 2008 si la laptop-urile Dell Latitude aceasta s-a imbunatatit cu 16% din 2006 pana in 2008.

Calea catre sistemele mai eficiente energetic
 

Firma si-a atins obiectivul privind eficienta energetica prin continuarea integrarii tehnologiilor Energy Smart, inclusiv proiectarea circuitelor si caracteristicile ventilatoarelor si de power management. De asemenea, compania a lucrat foarte strans cu furnizorii sai pentru a dezvolta si livra componente eficiente energetic, incluzand procesoare, chipset-uri, surse de alimentare si memorii.
Dell a finalizat, de asemenea, tranzitia catre afisaje LED in intreg portofoliu de laptop-uri. In plus fata de eliminarea mercurului, afisajele LED asigura si economii energetice semnificative comparativ cu tehnologia lampilor fluorescente cu catod rece (CCFL). Spre exemplu, afisajele LED de 15 inch consuma in medie cu 43% mai putina putere la stralucire maxima, conducand la economii extraordinare de costuri si de carbon.
 


 

Dell estimeaza ca afisajele LED vor ajuta aproximativ 20 de milioane de clienti sa economiseasca circa 220 milioane de KW/ora in 2010 si 2011, echivalentul emisiilor de CO2 anuale rezultate din utilizarea energiei pentru 10.000 de case.
Traducerea eficientei energetice in economii privind costurile

Pornind de la vanzarile mondiale de modele cu capabilitati de power-management incepand din 2005, Dell estimeaza ca numai sistemele desktop OptiPlex au ajutat clientii sa economiseasca mai mult de 5,2 miliarde de USD si sa evite eliberarea a aproximativ 50 de milioane de tone de CO2. Pentru a vedea economiile in costuri si in emisia de CO2 in timp real vizitati www.dell.com/earth.
 

Firma permite, in prezent, clientilor de desktop sa reduca costurile energetice prin oferirea mai multor surse de alimentare certificate 80 PLUS Gold decat oricare alt producator de nivel 1. Specificatiile 80 PLUS Gold depasesc cerintele privind consumul energetic ale standardului EPA Energy Star 5.0 pentru calculatoare si necesita utilizarea unor surse mai eficiente energetic cu cel putin 80%.
Clientii Dell pot, de asemenea, sa acceseze instrumente si resurse usor de utilizat pentru a planifica si a face managemtul consumului energetic. Managementul sistemelor prin OpenManage ajuta organizatiile sa reduca consumul de energie prin asigurarea functionalitatii setata si mentinuta in mod efectiv la toate configuratiile Energy Smart. Compania asigura, de asemenea, si calculatoare online in www.dell.com/energy pentru a masura si evalua impactul potential asupra facturilor lor. Clientii de laptop-uri, desktop-uri si servere sunt in masura sa compare configuratiile una langa alta astfel incat sa determine economiile anuale privind consumul energetic si emisiile de CO2 realizate in urma utilizarii sistemelor energy smart.

Despre Dell

Dell Inc. (NASDAQ: DELL) asculta clientii si furnizeaza in lumea intreaga tehnologia inovativa si solutiile de business de care oamenii au nevoie si pe care le apreciaza. Dell Services dezvolta si ofera o suita cuprinzatoare de servicii si solutii in aplicatii, procese de afaceri, consultanta, infrastructura si suport pentru a-i ajuta pe clienti sa aiba succes.

Sursa: Dell